Már nem divat a tetovált szemöldök, sem a túlzásba vitt szolárium. Egy playmate-nek hosszú távon kell érdekesnek maradnia, és a nevét a minőséggel kell összekötni. A jelentkezők szerint viszont agyonműtött babaarc kell ahhoz, hogy nyerjenek. A 2010-es Playmate Of The Year casting második felvonásán jártunk.

„Nagyon különböző lányok nyertek eddig, ezért nem tudom azt mondani, hogy szőkét vagy barnát keresünk, még azt sem, hogy természetes legyen vagy plasztikázott. Olyan lányt szeretnénk találni, akinek olyan kisugárzása van, mint a legtöbb győztesünknek. Nyilván azt választjuk majd, akiről feltételezzük, hogy nem egy hétig marad a köztudatban, hanem hosszú távon tudja képviselni a brandünket. Fontos, ha megjelenik valahol, az egyfajta minőséget jelentsen. Azt gondolom, biztosan lesz tizenkét nagyon jó döntősünk” – mondta Radnai Péter, a Playboy magazin főszerkesztője a 2010-es Playmate casting második felvonásán.

Prevenció a castingon

Közel félszáz lány jelent a Sláger Teraszon, fürdőruhával, magas sarkú cipővel, papírzacskóval a karján, hogy szombaton megtegye az első lépést egy új élet felé. Ezt nem mi találtuk ki, hanem ők, hiszen kivétel nélkül mindegyikük azt várja a playmate-ségtől, hogy megváltozik az élete.

- Miért lennél jó Playmate?

- Olyan az életstílusom, hogy ebben az életformában megállnám a helyem.

- Miért, milyen az életstílusod?

- Laza, közvetlen, nem jövök annyira hamar zavarba, ez most itt egy kicsit más, de amúgy helytállnék.

Ilyen és ehhez hasonló beszélgetésekből több tucatot hívtunk életre, mert nekünk ilyen az életformánk, de a zsűri előtt sokkal érdekesebb beszélgetések, mondatok keletkeztek. Margl Dorka, a magazin fotóproducere a válogatás során az összes feltűzött hajú lányt arra biztatta, hogy engedje ki a haját, sőt, többeknek a tudomására hozta, hogy a tetovált szemöldök ma már nem menő, a túlzásba vitt szolárium pedig öregíti a bőrt. Leggyakrabban feltett kérdésnek pedig ezt dobta a gép: mikor csináltattad meg a cicidet, végeztek-e más plasztikai beavatkozást rajtad? A kérdés jogos volt, hiszen az egy négyzetméterre eső szilikonok mennyisége Budapesten itt lehetett a legmagasabb, bár közel sem voltak annyian, mint akik azt remélik, az ő lottószelvényüket válthatják be két és fél milliárdra.

Szőke, szexi, babaarcú lány

A lányok közt nem egy akadt, aki huszonöt sem volt még, de már több mellműtétet végeztek rajta, mint ahányszor egy átlagmagyar hetente szerelmeskedik. Akinek mindezt láthatóan a fiúja finanszírozza, azt nem kérdeztük meg, mennyi idő alatt spórolta össze, de a még egyetemre járó lányoknak és kozmetikusoknak feltettük a kérdést, mert mi előítéletesek vagyunk. „Hosztesszkedtem és diákhitelt vettem fel, közel fél év alatt jött össze rá a pénz.” „Anyukámtól kaptam, három évig gyűjtögettünk rá, de már nagyon vártam, hogy meglegyen a műtét, mert nem éreztem jól magam.”

A 2010-es Playmate kinézetéről nemcsak a főszerkesztőt, de az indulókat is kérdeztük, hiszen csak van róla elképzelésük, ha megjelentek egy ilyen válogatón. Akiket sebészi kés formált, szőke, szexi, babaarcú lányként írták le a nyertest, akiket pedig messziről elkerült a szilikon, természetes, ugyanakkor formás lányként képzelték el a majdani hírességet. Persze üdítő kivétel itt is akadt. „Ha playmate-ről beszélünk, akkor olyan lányok jutnak eszünkbe, akiken sok műtétet hajtottak végre. Pont ezen kéne változtatni, valami kis természetességet belevinni, hogy ne csak ezek a műlányok legyen szépnek kikiáltva. Nekem is meg van csináltatva a cicim, de csak ennyi beavatkozást végeztek rajtam. Azért tetettem be, mert nem éreztem magam nőnek” – mondta az egyik versenyző.

Egy ehhez hasonló smalltalk közben jelent meg váratlanul talpig fehérben Gesztesi Károly, akiről kiderült, nem szabadidejében tévedt erre, hanem kötelesség hozta, hiszen zsűritag. „Margaret Ann Dowling, Gerse Gábor, Nánási Pál, Boros István, Murányi Marcell (Blikk), Margl Dorka, Krasznai Zsolt, Kovács Áron és Gesztesi Károly (a TV2 képviseletében) választja majd ki 2010-ben az Év Playmate-jét” – mondta Radnai Péter, akinek másokkal ellentétben nem ment el életkedve ennyi szilikon láttán. Hála égnek a továbbjutók közé nem kerültek őrültek, csak egy pornós, aki miatt érdemes volt a jelentkezési lapon a tizenegyes és tizenkettes kérdést feltenni. „Dolgoztál már a pornóiparban? Igen. Nem. Ha igen, milyen formában? Film. Fotózás. Live show.”