Az év elején még csődközelben lévő színésznő sokat szakított a 13 börtönben töltött nappal: bevonulása előtt számtalan magazinba fotózták, interjúit előre eladta, és már alig létező színészi karrierjét is fellendítheti az elzárás. A fotózások eredménye az őszi lapokban jelenik meg, kis túlzással azt mondhatjuk, nem lesz olyan újság az elkövetkező pár hónapban, melyben ne akadna egy-egy exkluzív anyag az eddig (is) főként botrányaiból élő színésznőről. Azt még nem tudni, ki vette meg a börtön utáni első interjút, de nyilván az is szép tétel lesz.

A színésznőt, aki áprilisban még annyira le volt égve, hogy már lakbérre is alig futotta neki, egyenesbe hozta a börtönbüntetése: minden magazin őt akarja a címlapjára, és nem csak börtöninterjújáért szakít majd nagy pénzt, de minden egyes Twitter-bejegyzéséért is fizetnek neki.

Nyár végén és ősszel nem lesz külföldi újságosstand Lindsay Lohan- címlap nélkül: augusztusban a Vogue Italiában, a német GQ-ban és a Complexben domborít, szeptemberben a Maxim teszi címlapra, októberben a Vanity Fair, és a sorozat biztos nem ér itt véget. A lapok Lohan iránti igénye exponenciálisan nőtt a végül csak 13 napos börtönbüntetés kiszabásával: az ittas vezetésének próbaidjét megsértő színésznő alkoholmonitorának retusálása pedig csak saját márkájának, a 6126-nak okozott problémát, mások direkt egzotikusnak találták. Sorra vesszük – a teljesség igénye nélkül –, mivel keresett pénzt Lohan az idei nyáron, amit a börtönben és rehabon töltött.

1. GQ

A német GQ magazin augusztusi számában fürdőruhára vetkőzött a 24 éves színésznő. A képeken valószínűleg rengeteg utómunkát végeztek, mivel a hidrogénszőke Lohan köldöke képről-képre más helyre csúszott. Az alkoholmonitort természetesen nem mutatják egyik képen sem: ahol nem csizma takarja a bikinis Lohan lábát, ott a Photoshop segített.

2. Vogue Italia

Az augusztusi Vogue-ban is találkozhatunk az épp rehabon pihenő énekesnővel. A nagy nevű divatfotós, Ellen von Unwerth készítette a képeket. Lohan tetőtől talpig zebramintában pózol, illetve megcsodálhatjuk szájában cigivel, barack színű ruhában, a tűzhely fölé hajolva. „Nagyokat hibáztam, de sokat tanultam belőlük. Talán ezért vagyok még életben” – idézik Lohant a kép szélén.

3. Complex

A Complex magazin augusztus-szeptemberi számának szintén Lohan a főszereplője. A színésznő bikinis fotósorozatot vállalt, és mivel itt még sötétbarna hajjal szerepel, így a fotók május eleje körül készülhettek. A fotókat a Samantha Ronson utáni állítólagos csaja, Julia Indrani Pal-Chaudhuri készítette. Ennek a sorozatnak merőben más a hangulata, mint a retrós GQ-snak, vagy a házias Vogue-osnak, de a képek legalább annyira szexisek, mint a többi lapban.

4. Maxim

A Maximnak fürdőruhára vetkőzött Lohan még a börtön előtt, ezek a képek szintén szeptemberben jönnek ki. A magazinnak volt annyi humora, hogy a régi börtön-uniformisokra utalva, csíkozott fürdőruhában tette címlapra a színésznőt, aki az interjúban arról beszél, hogyan néz a börtönbüntetés elé: „Erősnek érzem magam. Sokat tapasztaltam az életben és anyukám hitet adott. Ennek is meg kellett történnie”. „Magamra akarok koncentrálni és dolgozni akarok. A sajtó figyelmét magamra akarom vonni, hogy a munkáimra figyeljenek. Többet szeretnék Indiában dolgozni és elutaznék Malawiba” – avatta be a lapot céljaiba a színésznő.

5. Vanity Fair

Ha ennyi Lohan nem lett volna elég, az októberi Vanity Fair címlapján is az ittas vezetés királynőjét láthatjuk, Norman Jean Roy fotóin. A Gossip Cop tudni véli, hogy a képeket Lohan születésnapján, július 2-án készítették Los Angeles-ben, Judy Garland egykori jachtján. A címlapon fehér csipkés bikiniben látható a színésznő: a képeken Hollywood aranykorának visszaadása volt a cél. Hogy Lohan beszélt-e a börtönről a magazinnak – és ha igen, mennyiért – nem derül ki: „Nem beszélünk jövőbeni cikkeinkről akár dolgozunk rajtuk, akár nem” – mondta a Gossip Cop-nak a Vanity Fair szóvivője.

6. Marc Ecko

Ecko új kollekciójához, a Muse-hoz választotta Lohant reklámarcnak. A tervező szerint a színésznő egy modern kori ikon, aki nagy hatással volt őrá, bár egyelőre még az is kétséges, valóban Lohan szerepel-e a fotókon. A sorozatról a TMZ tudni véli, hogy még májusban készültek, nagyjából akkor, amikor Lindsay Lohanre kiszabták a börtönbüntetést.

7. Filmek

Augusztus elején kerültek elő az Inferno című film promóciós fotói. A filmben Lohan játssza a legendás pornóst, Linda Lovelace-t, akihez a mélytorok-technika, majd - valamivel később - a pornóellenes mozgalom köthető. Az Infernónál előbb jön ki egy másik Lohanes alkotás, a Machete, melynek biztos jót tesz a színésznő körüli hirtelen jött felhajtás.

8. Saját ruhamárka

A sanyarú, kéthetes büntetés előtt gyorsan elkészült a 6126 őszi/téli szado-mazo ihletésű divatanyaga, melyben a színésznő 16 éves húga, Ali Lohan is látható (képek itt). A képek provokatívak és szexisek, sok a lakk és a combig érő csizma, sőt még egy fehér kereszt is képbe került. A 6126-os táskák fotózásán szintén a színésznő volt a modell: a kiegészítők anyacégét állítólag zavarta az alkoholmonitor jelenléte, de végül elfogadták, hogy a készülék feltűnjön a fotókon. A táskákat 200-600 dollár közötti áron dobják ősszel piacra, és 5 millió dolláros éves eladásra számítanak.

9. Exkluzív interjúk

Nem csak fotózásokból, interjúkból is meg tudja keresni Lohan a rehabra valót – sőt, sokkal többet. Lindsay Lohan az OK! magazintól 1 millió dollárt (221 millió forint) kap a börtön utáni első interjújáért – tudta meg a Hollywood Reporter. Az első beszélgetés a vártnál hamarabb megjelenhet, a lap szerint akár már most hétvégén. „Pénzügyi szempontból ez a legjobb dolog, ami történhetett Lindsayvel. Többet fog keresni a börtön utáni interjújával, mint amennyit eddig bármelyik szerepével” – mondta korábban az érintett magazin bennfentese a New York Daily News-nak. Más források szerint a színésznő ezekkel az interjúkkal már most többet keresett, mint a filmjeivel tavaly egész évben.

10. Twitter

A Life&Style magazin értesülései szerint Lohan gyorsan reagált arra, hogy egyre nagyobb iránta az érdeklődés. Nem csak az interjúkat adta el, hanem – bizonyos szempontból – Twitter oldalát is, ugyanis a börtönbüntetés megkezdése előtt pénzért írt bejegyzéseket. Egy-egy twittjéért 2500-3000 dollárt (550.000-650.000 forint) fizettek neki a cégek, akik rajta keresztül hirdették magukat.