A műsorvezetőnő a Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban számolt be az elmúlt egy évéről, Daróczi Dávid és az édesanyja haláláról, valamint kollégájáról, akit a bulvárlapok a szeretőjeként könyveltek el. Liptai elmondta, hogy az elmúlt fél év volt élete mélypontja és „szeretője” csak egy nagyon őszinte jó barát. Friderikuszról ezt biztos nem mondaná: a televíziós ugyanis szombaton élő adásban szólt be neki a Megasztárban. Állítólagos hódításaira nem kérdezett rá Hajdú Péter, munkáiról, lelkivilágáról azonban 31 percen át beszéltette Liptait.

„Nem tudok nem őszinte lenni. Egész életemben őszinte voltam. Nagyon sokszor ezért meg is fizettem az árat, mert néha a kegyes hazugság jobb. Úgyhogy ma este is őszinte leszek” – nyitotta a beszélgetést Liptai. Daróczi Dávid halála után édesanyja tartotta benne a lelket: „Nyáron, amikor már kezdett kicsit jobb lenni, akkor az történt meg, amitől egész életemben rettegtem” – anyja megbetegedett és két hét alatt meghalt.

Csak egy jóbarát

Liptainak ebben az időszakban a barátai adtak erőt, és munkatársa, akivel hírbe hozták csak egy ilyen nagyon jó barát. „Ő az egyik munkatársam, ővele együtt dolgozom már 4 éve, és ő az egyik olyan ember, aki segített abban, hogy talpra álljak. Hogy újra higgyek abban, hogy érdemes élni. Ő a barátom, ő egy igazi jó barát. Egy olyan ember, akiről azt tudom mondani, kívánom, mindenki ismerje őt meg. Nagyon jó ember, mindenkinek segítő kezet nyújt, bárkinek szüksége van rá” – mondta a műsorvezetőnő Hajdúnak. „Akkor, amikor a legrosszabbul voltam, nem kérdezett semmit, csak leült, beszélgetett, beszéltetett. Úgy éreztem, tényleg kíváncsi rám. Sokáig neki se mondtam el, mi történt, csak éreztem, hogy benne megbízhatok. Tudtam, hogy nem fogja a helyzetet kihasználni” – tette hozzá.

Nincsenek ellenségei

Elutasította, hogy a szerető-botrány kitörése után közellenséggé vált volna a munkahelyén és épp a munkája segített neki túlélni a sorozatos traumákat. A Megasztár ebből a szempontból is nagyon fontos neki: „Ez egy mentőöv, ebbe lehet kapaszkodni és én ezt nagyon szeretem. Arra a három órára feledtet egy csomó mindent. De abban a 3 órában benne lesz ez a fél év, benne kell, legyen, biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz nem egy nagy lelki fröccsel létezni a Megasztárban” – mondta Liptai, aki továbbra is képes örülni mások boldogságának, nem keseredett meg, és hisz benne, hogy akkor tud az ember igazán empatikus lenni, mikor nagyon mélyen van. „Ha ennek a sok szörnyűségnek volt valami hozománya, akkor az az, hogy sokkal jobban figyelek azokra az emberekre, akikkel beszélgetek” – mondja. A Megasztár után lehet, hogy visszavonul, de az saját döntése lesz.

Claudia show

A sajtóval saját bevallása szerint nem tartja a kapcsolatot: „Én nem beszélek senkivel. Ez egy szappanopera, és ha kimaradsz egy részből, úgy érzed, lemaradsz” – mondta. „Van egy Claudia show, és szeretném, ha lenne egy másik része, ami csak az enyém. Én egy dologra vágyom Péter, mint minden ember: hogy szeressen és szeressék és ez csak az enyém legyen” – mondta. „Én úgy akarok élni, mint ő (az édesanyja). Szeretni az életet, nem vagyok hajlandó semmilyen kesztyűt felvenni senkivel szemben” – tette méghozzá.

Mégsem mindenki a barátja

A vasárnapi Frizbi felvétele után pár nappal a műsorvezetőnő levezényelt egy Megasztárt, mely alatt úgy tűnt, mégsem minden kolléga a barátja. Mester Tamás az egyik produkció után azt ecsetelte, olyan volt számára a produkció, mint egy aktus vége öröm nélkül, mire Liptai rászólt: "Ezt majd szünetben megbeszélik, mert nem fér bele a karikába." Friderikusz egyből lecsapott: "Magának se, Claudia?". Ezt a célzást minden bizonnyal nem véletlenül kapta Liptai : nem csak egy kollégájával boronálták össze, állítólagos hódításairól lista készült.

A TV2 egyelőre nem válaszolt a Velvet kérdésére, a csatorna mennyire jön ki jól egy ilyen helyzetből, mikor két kolléga konfliktusa a képernyőn éleződik.