A 25 éves amerikai énekesnő már Magyarországon van és kedd este hat óra után tiszteletét tette klipforgatásának próbáján a Budai Várban. Alig fél órát maradt, ezalatt többször elpróbálta egyik, 260 statisztával készülő jelenetét. Perry pénteken koncertezik Budapesten, addig leforgatják Firework című számának klipjét is: a helyszíneket igyekeznek titokban tartani, az énekesnőre pedig nagy erőkkel vigyáznak.

Katy Perry nagy reklámkampánnyal bevezetett klipforgatását igyekeznek a legkisebb feltűnés mellett lebonyolítani a különböző budapesti helyszíneken. A Budai Várban található Országos Széchenyi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum közötti teret már biztos láthatjuk majd Perry klipjében, ugyanis kedden kora este itt próbálta el az énekesnő és a teljes stáb a Firework (Tűzijáték) című számhoz készülő klip egyik tömegjelenetét, melyet valószínűleg holnap vesznek fel.

A klip szereplőit, a 260 fiatalt 8 országból válogatták össze, 30 magyar van köztük, és mostanság elég sok feladatot kapnak: reklámfilmekben szerepelnek, illetve egész hetük a klipforgatással és a koncerttel telik.

Perry meglepetésszerűen – valószínűleg a könyvtár liftjével – érkezett meg 18:15-kor, a statiszták (=rajongók) legnagyobb örömére. Az énekesnő vidáman köszöntötte őket, kiosztott pár autogramot, elmondta, mit fognak együtt felvenni, majd fél órán át próbálták a közös jelenetet. A lelkes tinik szerepe nagyjából kimerült a csápolásban, sikítozásban, miközben Perry köztük énekelt.

Russel Brand túl szexi menyasszonya fekete, hosszú kabátban érkezett, fekete (lilával melírozott) hajjal, diszkrét sminkben. Perry még háromnegyed hét előtt távozott, a próba nélküle folytatódott tovább. Az énekesnőt komoly autókaraván vitte le a Várból: ő elöl ült egy rendőrautóban, egy dzsip, egy kisbusz és egy motoros követte.