Úgy tűnik, az Angelina Jolie - Brad Pitt páros gyerekei tényleg a Máriaremetén található Budapesti Francia Gimnáziumba mentek ma reggel iskolába, illetve óvodába. Számos biztonsági ember és rendőrautó mellett a színésznő két testőre is megjelent, folyamatosan figyelték az érkezőket. Idegenek biztosan nem jutottak be az intézmény kerítéssel elzárt udvarára, de a család kisbusza igen: ez utóbbi nem tudni hogyan, mivel csak kijönni látták.

Sem a színésznőt, sem a gyerekeket nem látta senki az iskola környékén, de Jolie-ék testőreinek jelenléte arra enged következtetni, hogy a híres utódokat sikerült észrevétlenül becsempészni az épületbe. A rendőrség 7:20-kor érkezett az iskolaépület elé, ők az intézménybe érkező gyerek- és szülőtömeget figyelték.

Iskolabuszok és rengeteg városi terepjáró cikázott reggel 8 előtt pár perccel a gimnázium parkolójában, ezek között nem bukkant fel a színészpár által bérelt fekete kisbusz, csak a színésznő testőre érkezett meg: a sofőr az udvarra parkolt a (szintén) fekete személyautóval. Valószínűleg a becsöngetés előtti nagy rohangálás alatt állt be az épület oldalán található konyha bejáratához a család kisbusza, mely a gyerekeket szállíthatta (A Bors információ szerint a 9 éves Maddox és a 7 éves Pax általános iskolába, az 5 éves Zahara és a 4 éves Shiloh pedig a Budapesti Francia Gimnázium óvoda részébe jár).

Becsöngetés után pár perccel a rendőrség távozott, akárcsak a színésznő és a gyerekek védelmére szakosodott testőr. Körülbelül ezzel egy időben hajtott ki a gazdasági bejáraton a fekete, sötétített üveges kisbusz, amit senki nem látott megérkezni, csak sejteni lehet, hogy mikor jött.

A színésznő bérelt házánál is látott jól értesült amerikai lesifotós elmondása szerint 100%, hogy a gyerekek bementek az épületbe, mivel a család mindkét kiemelt testőre feltűnt a helyszínen, és valóban Jolie-ék kisbusza volt az a fekete furgon, mely a gazdasági bejáraton távozott.

A gimnázium tanulóinak szülei elég rosszkedvűen fogadták a fotósok és újságírók hadát, a családok megvető tekintettel szlalomoztak a sajtómunkatársak közt. Állítólag teljes titoktartás köt mindenkit, és az iskola egyébként is nagyon szigorú biztonsági szabályai tovább szigorodtak (a menü azonban nem változott). Az intézmény óvodájának játszóterére például az utcáról régebben be lehetett látni, de a kerítést ledeszkázták az utóbbi napokban. Valószínű, hogy a Jolie-Pitt gyerekek ott fognak játszani a következő hónapokban.

Angelina Jolie épp első filmjét rendezi Magyarországon: először augusztus közepén látogatott ide, hogy forgatási helyszíneket válasszon ki, majd egy pár hétre távozott. Eddig három helyszínről lehet tudni biztosan, hogy a színésznő ott forgat: a rákospalotai filmstúdióról, a turai kastélyról, valamint a fóti gyermekvárosról.

A család egyre jobban berendezkedik a budai villában, szombaton például Jolie egyik asszisztense érkezett a reptérről egy kutyával: a bézsszínű mopsz lesz a gyerekek legújabb játszótársa.