A 28 éves, szexi orosz kémnő, Anna Chapman először vállalta a nyilvánosságot az orosz Maxim magazin hasábjain azóta, hogy júliusban kilenc másik kémmel átadták hazájának. A magazinnak nemcsak nyilatkozott, hanem vetkőzött is; fehérneműben, fegyvert szorongatva pózol a lapnak, akik bizonyára tisztes összeggel hálálták ezt meg Chapmannek.

A James Bond-filmeknek megfelelően fehérneműre vetkőzve, hosszú, fekete kesztyűben, fegyverrel pózol az orosz Maxim magazin októberi számában Anna Chapman, az a 28 éves orosz kémnő, akit júliusban kaptak el az amerikai rendőrök. Chapmant és tíz másik társát – közülük egy megszökött – elítélte a manhattani bíróság az Egyesült Államok elleni összeesküvésért, és kiutasították őket az Egyesült Államokból, sőt, Chapmant, aki férje révén megszerezte a brit állampolgárságot is, Nagy-Britannia is kivetette állampolgárai közül.

Hősökként kezelik az orosz kémeket

Miután a manhattani bíróság bűnösnek találta az orosz kémeket, az Egyesült Államok kiadta őket Oroszországnak, cserébe négy, az oroszok által fogva tartott személyért. A július elején hazatérő orosz kémeket érkezésükkor hősként fogadták, majd október 18-án, hétfőn, Dmitrij Medvegyev ki is tüntette őket a Kremlben a legmagasabb állami elismeréssel, az aranymedállal – számolt be a hírről az Interfax.

Chapman júliusi hazatérése óta nem állt a nyilvánosság elé: sem interjúkat, sem fotózásokat nem vállalt – és ez nem is meglepő, a világsajtó ugyanis már igen sokat láthatott belőle, amikor férje megosztotta a nyilvánossággal meztelen fotóit. Chapman azért nem tudta mindenből kivonni magát: októberben például a kazahsztáni Bajkonur Űrközpontra látogatott el, hogy a Fondszerviszbank – ahol innovációs tanácsadóként alkalmazzák – arcaként jelen legyen egy orosz rakéta kilövésénél.

Hogy ezúttal pontosan mekkora összeg motiválta Chapmant a vetkőzésben, nem derült ki, a Maxim magazin azonban nagyinterjút és remek fotósorozatot ígér az októberi orosz kiadásban, amelybe többek között azért került bele, mert „sokkal jobban lázba hozta az orosz népet, mint az orosz focicsapat.” A magazin Oroszország száz legjobb nője között említi Chapmant, aki állítólag a Playboyjal is tárgyal, pornófilmet azonban nem vállal.