Az amerikai színésznők nagy része nem csak többé-kevésbé tehetséges, de kivételes külső adottságokkal is rendelkezik. De előfordul az is, hogy elég, ha csak az utóbbi áll rendelkezésre, elég egy szép fenék vagy lapos has, és máris kész a hollywoodi karrier. Nehezen tudnánk egy jó Jessica Alba filmet említeni, ahogy kiemelkedő Megan Fox alakítást sem találtunk. Persze, ha jobban belegondolunk, nem csak a playmate-típus esetében van ez így, hiszen Gabourney Sidible is külső adottságainak köszönheti első filmszerepét, pedig őt eddig nem akarták vetkőztetni a férfimagazinok.

Bár a legtöbb ismert színésznő bőven többet tud felmutatni szépségénél, szükség van jó testű naivákra is. A Screen Junkies összegyűjtötte a legjobb testtel és legkevesebb tehetséggel megáldott színésznőket. Jennifer Lopez akciófilmekben és romantikus vígjátékokban mutatta meg legendás fenekét, Carmen Electra vagy Pamela Anderson pedig sehol se volnának szilikonmellük hullámzása nélkül. Sharon Stone, Rebecca Romijn és Denise Richards is helyet kapott a listán.

1. Jessica Alba

Jessica Alba IMDB adatlapja az elfeledett filmek aranybányája. Például ott van a Bamba nő és a Kéz-őrület 1999-ből, vagy a 2000-es években készült Éberség, Love Guru, a Tenger vadjai és Valentin nap - önök emlékeznek még ezekre? Jó, a Fantasztikus négyes és a Sin City már megüti a mércét, de nem Alba alakítása miatt, ő ezekben a filmekben is leginkább fenekével brillírozott. A thrillerekért és vígjátékokért Oscar díjat valószínűleg soha nem fog kapni, de a Maxim 100 legjobb nőjének listáján mindig előkelő helyet foglal el.

2. Carmen Electra

Carmen Electra 1996-ban robbant be a köztudatba a Baywatch című tévésorozattal, majd több (érdektelen) sorozatban is feltűnt. Életrajzában vicces tévéfilmek keverednek amerikai vígjátékok tömkelegével, de Electráról inkább Playboy fotói és öltáncos oktatóvideói jutnak eszünkbe – talán nem is baj.

3. Pamela Anderson

Pamela Andersont szintén a Baywatch és a Playboy tette naggyá. A Horrorra akadva 3-on kívül olyan, igen beszédes című sorozatokban domborít szilikonbetéteivel, mint a Stripperella, a Felpolcolva, vagy a Pimaszok. Alakítása az Egy szőkénél jobb kettő című vígjátékban is felejthető, de valamiért mégis Playboy címlapot kap ha 43 évesen – biztos nem filmes karrierje miatt.

4. Jennifer Lopez

Jennifer Lopezt inkább énekesnőként, mint színésznőként tartják számon, pedig nagyon igyekezett, hogy ez máshogy legyen. A 2003-as Gengszter románc az  IMDB-n 2,4 pontot ért el a 10-ből, tehát egyáltalán nem érdemes megnézni, de korábban a Sejtet, az Anakondát és a Pénzvonatot is feldobta több ezer dollárra biztosított fenekével. Az akciódús filmek mellett romantikus vígjátékokban nyújt felejthető alkotást, például az Anyád napjában vagy legújabb filmjében, az Ilyen a formám-ban.

5. Megan Fox

Megan Fox a Bad Boys 2 „vízesés alatt táncoló bikinis lányaként” indította karrierjét. Ezután jöttek a Transformers filmek, melyek szintén nem követeltek változatos színészi eszköztárt tőle, de tehetségesen pucsított és csücsörített. 2010-es Jonas Hex című filmjében például kurvát játszik, a kicsit korábbi Ördög bújt beléd-ben pedig szexuálisan túlfűtött vámpírlányt: érdekes módon sosem kap drámai szerepeket.

6. Rebecca Romijn

Rebecca Romijn modellként jóval nagyobb sikereket ért el, mint színésznőként: ha Romijn-filmet kéne említeni, egyedül az X-Men ugorhat be, de hogy abban egyáltalán megszólalt-e a 180 centi magas szőke modell, az már nehéz kérdés. Egyébként Mystique (Rejtély), az alakváltó mutáns szerepét játszotta, tehát a film egy részében épp legjobb adottságait nem használta ki a rendező, Bryan Singer.

7. Sharon Stone

Nem felejthetjük ki a sorból Sharon Stone-t sem, aki az Elemi Ösztön egyik fél perces jelenetével vált híressé: 20 éve legendává vált azzal, hogy megvillantotta szeméremajkait. Azóta kevés igazán jó filmben kapott szerepet, de rajongói kedvéért még most is miniruhákat hord.

8. Heather Graham

Heather Graham feltűnt néhány emlékezetes filmben – javarészt vígjátékokban –, de mindig testén volt a hangsúly: a Boogie Nights-ban pornósztárt játszott, a Fergeteges forgatásban wannabe színésznőt, a Másnaposokban sztriptíztáncost. A Sikoly és az Austin Powers második része mellett sorozatokban domborított viszonylag felejthetőt, a nálunk a Comedy Centralon futó Dokikban és a Miért ne Emily-ben. Ha a felsorolt filmekről nem is rémlik, kicsoda Graham, a Broken leszbi csókjelenetéről biztosan beugrik (azért segítünk: a szőke az).

9. Denise Richards

Denise Richards az 1998-as Vad vágyak című erotikus thrillerrel, jobban mondva annak uszodás jelenetével vált ismertté, melyben Neve Campbellel félmeztelenül szerették egymást. Sem korábban, sem a film után nem voltak kiemelkedő alakításai, a 2009-es Kambakkht Ishq – melyben ő a női főszereplő – pedig kifejezetten rossz filmnek tűnik. Richards nem is ezzel, inkább Charlie Sheenhez fűződő viharos házasságával és válásával kerül a címlapokra.

+1 Gabourney Sidible

Gabourney Sidible 2009-ben debütált a Precious főszerepével, azóta más filmben nem láthattuk. Kilóg a fenti színésznők sorából, de egyelőre minden jel arra utal, hogy az ő karrierje is testének köszönhetően indult, még ha nem is olyan értelemben, mint az imént részletezett kolléganőié. Kíváncsian várjuk következő filmjét, a Yelling in the Sky-t, vajon abban milyen szerep jut neki.