A színész homoszexualitása régi gumicsontja a tényeket nagy szabadsággal kezelő National Enquirernek, most már egy botránykönyv is ecseteli, hol szedi fel a fiúit, és hogy a szexben ő a lány. Persze ettől még mindenki azt hisz, amit akar.

A harmadik közös gyerekükkel mindenórás Kelly Prestonnak közel 20 évi házasság után se tűnt fel, hogy férje, John Travolta valójában nem is a nőkre gerjed, hanem melegek által látogatott fürdőkbe jár fiúkat hajtani - nagyjából ennyivel foglalható össze Robert Randolph új könyve, a You’ll Never Spa in this Town Again (kb. Soha többé nem járhatsz fürdőkbe ebben a városban) tartalma. A sztorik valóságtartalmára Randolph esküszik, és nyilván lesznek elegen, akiknek ennyi elég is lesz, hogy előrendeljék a művet.

A nem titkokltan meleg belsőépítész állítólag 1995 óta látogatója a Los Angeles-i City Spa nevű közfürdőnek, ahol rendszeresen futott össze Travoltával - és persze egy rakás egyéb hírességgel is!!! -, ezekről a kalandjairól emlékezik most meg a hamarosan megjelenő műben. A könyv weboldalának megjelenése mindenesetre nem az évszázad tényfeltáró dokumentumregényét sugallja, és nem biztos, hogy csak azért nem, mert Randolph a belsőépítészethez ért jobban, nem a webdizájnhoz.

Ő a lány, de néha csak szopat

A Gawker által közzétett könyvrészletek mindenesetre cselekmény- és részletgazdagok, ezek szerint a színész rendszeres látogatója a fenti intézménynek, ahol habozás nélkül szólít le vadidegen fickókat. Gyengéi a sötét hajú, europid típusú férfiak nagy farokkal, és különösen gerjed a heterókra, akiket híresség-státuszával meglepően jó arányban képes is elcsábítani. Bár általában beéri azzal, ha partnerei leszopják, de előfordul, hogy teljes aktusra is sor kerül: ilyenkor Travolta a “bottom”, azaz a passzív, a behatolást engedélyező fél.

Egy szcitől ez különösen meglepő

A fürdőkben bonyolított szexuális élet persze önmagában nem volna túl érdekes, legalábbis amíg nagykorú felek kölcsönös beleegyezésével történik. Travolta esetében azonban több olyan tényező is fennáll, amiért közérdeklődésre tarthat számot, ha a sztori egyszer esetleg igaznak bizonyul: egyrészt mert 1991 óta házas, mely házasságból három gyereke is született (illetve egy még csak hamarosan születik), valamint mert ő a Szcientológia Egyház egyik díszcelebe.

Ez utóbbi azért emelendő ki külön, mert az egyház szereti hangsúlyozni, hogy az ő keblükre (és bankszámlájukra) megtérő homoszexuális híveket képesek “meggyógyítani” ebből a “betegségből”, ennek alapfeltétele viszont - szemérmetlen összegek befizetése mellett -, hogy a páciens a legutolsó részletig ismertessen velük minden olyan részletet az életéből, amelyet egyébként józan ésszel a legmélyebben titkolni szeretne. Az így kinyert infomációkkal később aztán kiválóan lehet zsarolni az alanyt, ahogy ezt az egyház Travolta esetében is teszi - ezt állította legalábbis pár évvel ezelőtt egy szintén meleg kiugrott szcientológus, Michael Pattinson, természetesen ugyancsak a National Enquirernak. Ennél kevesebbért is be szokták perelni hírbe hozott celebek az őket hírbe hozókat, úgyhogy a sztori minden szenzációhajhászsága ellenére is elgondolkoztató, vajon ez esetben miért nem reagáltak rá nemhogy perrel, de még csak valami jelképes cáfolattal sem az érintettek.

Főleg a heterók jönnek be neki

Randolph szerint egyébként a szci hit és a házasság nem akadályozza Travoltát abban, hogy hetente többször is beugorjon a közfürdőkbe, nem fürdőzni. “Számtalanszor láttam mások farkával a szájában, és számtalanszor az övét másokéban. Anál nem mindig volt, de maszturbálás, mások előtti önkielégítés rendszeresen. Szóval nem pont az a viselkedés, amit egy meleggyűlölő szekta egyik prominens tagjától várna az ember” - fűzi hozzá a szerző, aki rögtön az elején leszögezi azt is, hogy nem az irigység mondatja mindezt vele, hisz a színész nála is bepróbálkozott az évek során, “de nem volt kedvem hozzá, kínosan éreztem magam”.

Bezzeg a heterók, azok már csak olyanok, hogy simán bedőlnek - bizonygatja a szerző, aki szerint Travolta a sötét haj és a nagy farkak mellett különösen a kihívásokra gerjed. “A férfias pasik a gyengéi, de főleg a heterók. Sokszor össze is jönnek neki, mert teljesen megdöbbennek attól, hogy ő Travolta, és hízeleg nekik az érdeklődése”. Randolph szerint a színész az utóbbi években már arra se nagyon ad, hogy diszkrét próbáljon maradni: “A szemükbe se néz, csak a farkukat méregeti és a nyomukba szegődik”. Hasonló pasizási stílusról számolt be egyébként 2001-ben a The Globe-nak az a férfi is, akit a "láthatóan erősen felajzott" Travolta állítólag egy kaliforniai fitneszklub szaunájában próbált felszedni, szóval vagy tényleg így dolgozik, vagy Randolph készült fel valóban lelkiismeretesen a forrásanyagokból könyve megírása előtt.

Film, ami nincs

A fentiek alapján érthető, hogy a National Enquirer is boldogan ugrott rá Randolph könyvének hírére, gyorsan rátromfolva azzal a szenzációval, hogy nekik meg épp most került a birtokukba egy videófelvétel Travolta fürdős kalandjairól, ahol épp rajtakapják!!! Ennek nyomatékosítására az eheti szám egy lesifotónak (illetve videóból kinyertnek) tűnő pixeles képpel a címlapján jelent meg, melyen egy bálnatestű, szemmel láthatóan épp feszengőTravolta áll a zuhany alatt. Ezzel azonban csúnyán a földbe álltak: mint a Boy Culture nevű blog szerzője kiszúrta, a kép a színész Wild Hogs (itthon: Faterok motoron) című filmjéből származik. Egyelőre tehát továbra sem nyert bizonyságot, valóban létezik-e Travolta titkos meleg énje, és ha nem, miért tűnik úgy, mintha mégis létezne.