A Jóban Rosszban Várnagy Elődje a börtönből való távozásakor nyilatkozott először az ügyben személyesen. A csatorna az őrizetbe vétele ideje alatt azonnali hatállyal megszüntette a Damu Rolanddal kötött szerződést. A színész a börtönből szabadulva azt mondta, nem tudja, visszakapja-e a munkáját.

A Blikk és a Bors is jelen voltak, amikor kisétált a börtönből Damu Roland, aki sírva örült szabadságának, családjának és új barátnőjének, Reginának. A színészt nemi erőszak miatt tartották előzetes letartóztatásban, ügyvédje fellebbezésére azonban másodfokon jogerős döntés született, a színész szabadlábon védekezhet.

Távozásától rettegett Palácsik Tímea, Damu Roland volt menyasszonya, a Blikk információi szerint a facebook oldalán is hangot adott félelmének. A börtönből távozó színész nem haragszik volt menyasszonyára, nem is akar róla tudomást venni, erről távozása során nyilatkozott. Vallomásában azt mondta, Palácsik Tímea támadt rá féltékenységből, mert éppen szakított vele.

"Nem ismerek semmiféle Timit. Engem egy nő nemi erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolt meg, miközben semmi ilyesmi nem történt. Egy pillanat alatt tönkrevágta az életemet. Nem kívánom senkinek, hogy megtudja, milyen 12 napig egy börtönben ülni, reggel-este lavórozni, de a 37-40-es cellát csókolom. Könyvíráson töröm a fejem, és hangsúlyozom, Damu nem áll bosszút, nincs benne harag" – mondta Damu Roland.

A színész vallomásában tagadta az őt ért vádakat, ügyvédje bízik abban, hogy hamarosan kiderül védence ártatlansága. A kirobbant botrány kapcsán a csatorna nyilatkozatban közölte, nem dolgoznak tovább a színésszel. "Nem tudom, hogy visszakapom-e a munkámat, egyelőre az a fontos, hogy a családom és a szeretteim mellettem maradtak. Ők csórók, mégis mindig küldtek nekem csomagot, de akik megtehették volna, azoktól nem kaptam. Rossz érzés, hogy a tv2 még a kollégákat is eltiltotta a nyilatkozatoktól, pedig ők tudtak volna mesélni Timiről" – mondta Damu Roland a börtönből szabadulva a Borsnak.

A csatornát arról kérdeztük, változhat-e a döntésük, ha kiderül a sorozat Várnagy Elődjéről, hogy ártatlan.

“A műsor producereként volt egy egyezségem Rolanddal: tekintettel a korábbi botrányaira, felfüggesztett bírósági ítéletére, a Jóban Rosszban az első újabb „balhéjáig” foglalkoztatja. A jelenleg ellene folyó rendőrségi nyomozás az utolsó csepp volt a pohárban, előzetes fogvatartása pedig lehetetlenné is tette a vele való forgatást, ezért kellett azonnali hatállyal megszüntetni a szerződését – mondta Nagy Tamás, a sorozat producere.

“Nem láttam a szerződését, nem tudom, hogy milyen jogviszonyban volt ott. A tv2-n múlik, hogy visszaveszik-e vagy sem, a munkáltató nem kötelezhető arra, hogy olyannal dolgozzon, akivel nem akar. Damu Rolandról nem derült ki, hogy bűnös, én azt gondolom, hogy az ítélet nem mérvadó a csatorna számára” – nyilatkozta Damu Roland ügyvédje, Dr. Szigethy György a színész munkaügye kapcsán. Az ügyvéd szerint Damu Roland szabad ember, de nem tanácsolta neki, hogy felvegye a kapcsolatot Palácsik Tímeával.