A Jóban Rosszban botrányhőse a 10 napos előzetes letartóztatása után szabadon védekezhet.

Szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság Damu Rolandot. “A Fővárosi Bróság elfogadta a fellebbezésemet, és szabadlábra helyezte Damu Rolandot, mivel egyetértettek azzal a fellebbezési érveléssel, hogy nincs lehetősége meghiúsítani az eljárását. A nyomozás folytatódik tovább, bízom benne, hogy Damu Roland ártatlansága ki fog derülni” – mondta a Velvetnek Szigethy György, Damu Roland ügyvédje.

Damu Roland ügyében másodfokú jogerős döntés született, így a nemi erőszakkal vádolt színész szabadlábon védekezhet. “Nem tanácsoltam Damu Rolandnak, hogy felvegye a kapcsolatot Palácsik Tímával, de szabad ember” – adta válaszul Szigethy György arra a kérdésünkre, hogy az érintettek találkozhatnak-e a nyomozási eljárás során. “A rendőrség nyomoz, szakértőket rendel ki, tanúkat hallgatnak ki, zajlik az eljárás annak rendje és módja szerint” – tette hozzá a Jóban Rosszban sorozat sztárjának ügyvédje.

Damu Rolandot egykori menyasszonya, Palácsik Tímea azzal vádolja, megerőszakolta és bántalmazta őt. A színész vallomásában tagadta a vádákat, és hazugságvizsgálatot kért. A szakértői vélemény szerint nem találtak nemi erőszakra utaló jeleket.