Hétről hétre vannak olyan dalok, amiket a Megasztár 5-ben és az X-faktorban is elénekelnek a versenyzők, annak ellenére, hogy bőven lenne miből válogatni. A kérdés az, ki énekelte jobban ugyanazt a dalt, ha egyszer ennyire szegényes a választék.

A két tehetségkutató versenyben gyakran ugyanazokat a dalokat hallhattuk, annak ellenére, hogy a hazai és nemzetközi popzenében is van bőven miből válogatni, de legalább átdolgozni. Összegyűjtöttünk öt olyan dalt, amit hallhattunk mindkét műsorban, a kérdés az, ki énekelte jobban ugyanazt a számot? Az eredeti verziót is szavazásra bocsátjuk.

Beyonce: Listen

Ki énekli jobban Beyonce Listen dalát?

A Megasztár 5-ben Lakatos Yvette és Radics Gigi a továbbjutásért énekelték el Beyonce Listen című dalát. Szintén a bekerüléséért énekelte ugyanezt a dalt Nyári Aliz, és ez az a dal, amit Janicsák Veca utoljára énekelt az X-faktorban.

Csík zenekar: Most múlik pontosan

Ki énekli jobban a Most múlik pontosant?

Úgy kell feldolgozni egy nótát, ahogy a Csík zenekar feldolgozta a Quimby számát, ezt bizonyítja az, hogy nem az eredetit hallhattuk a Megasztárosoktól és az X-faktorosoktól. A Most múlik pontosant a tehetségkutató versenyekben Bocskor Bíborka énekelte el először, akkor még Quimbysen. A Megasztár 5-ben a nyolc legjobb énekes adta elő a Csík Zenekar-féle verziót , az X-faktorban Janicsák Veca énekelte el ugyanezt.

The Pussycat Dolls: Hush Hush

Ki énekli jobban a Hush Husht?

A diszkókirálynő Gloria Gaynor I will survive-ját szinte minden évben feldolgozza valaki, 2009-ben a The Pussycat Dolls tette meg, Hush Hush címen. A Megasztár 5-ben a sokak szerint nagyképű Tolvai Renáta énekelte ezt, az X-faktorban a Summer Sisters, azaz a Nyári lányok.

Korál: Maradj Velem

Ki énekli jobban a Korál dalát?

A Balázs Fecó vezette Korál együttes híres dala elég egyedi választásnak tűnt Takács Nikolastól az X-faktorban. Csak addik a pontig, amíg eszünkbe nem jutott, hogy ezt már Szíj Melinda is elénekelte a Megasztár 5-ben pár héttel ezelőtt.

Mariah Carey: All I Want For Christmas (is you)

Ki énekli jobban az All I Want For Christmast?

Eddig megúsztuk a Last Christmas-eket a tehetségkutatókban, de nem úsztuk meg az All I Want For Christmast Mariah Carey-től. A dal népszerűségét fokozta az, hogy Igazából szerelem film betétdala is lett. A Megasztár 5-ben Tolvai Renáta énekelte, az X-faktorban Shodeinde Dorka.