A Született feleségek Susan Mayere mimikai ráncaival büszkélkedik hivatalos Facebook oldalán: akciójával azt szeretné bizonyítani, hogy ő már jó ideje nem él a plasztika adta előnyökkel, emellett arra szeretne buzdítani minden nőt, hogy viseljék büszkén korukat és legyenek boldogok.

Teri Hatcher kedden posztolta a Facebook-oldalára a nagy sikerű fotósorozatot, melyen ő látható, közvetlenül zuhanyzás után, smink és ruha nélkül. Törülközőbe csavarva fintorog a kamerába, hogy így bizonyítsa, ő bizony tudja ráncolni a homlokátés mozgatni a szemöldökét. A 45 éves színésznő egyébként a fotókon korának megfelelően néz ki - írja a Daily Mail.

A képaláírások tanúsága szerint Hatchernek az ágyba indulás előtt jutott eszébe körbefotóznia nedves arcát, melyen így még mélyebben kirajzolódnak bőrének hibái. „Gondolkodtam az arcomat érő hülye kritikákon. Lehet szeretni vagy utálni, de ez az én arcom, semmi műtét, semmi implantátum, mindegy, hogy ’ők’ mit mondanak. Elhatároztam, hogy lefotózom magam, hogy felfedjek pár igazságot a ’szépségről’. Remélem, ezzel segítek nektek” – írja Hatcher a fotók mellé Facebook-on.

Ez mind nagyon szép, de ne feledjük, hogy a színésznő azért bevallottan botoxoztatott régebben. 2006-ban röppentek fel a hírek, hogy szépészeti beavatkozást vett igénybe , de a botox hatása hamar lekopott róla. „Használtam-e valaha botoxot? Igen. De mondjátok csak, ez úgy néz ki, mint egy botoxolt arc? Az összes bizonytalan nő nevében vagyok most ebben a fürdőszobában, egyedül, egy szál törülközőben. Üzenem: gyönyörűek vagytok!” – teszi hozzá önigazolásához biztató szavait, miközben nevet a kamerába.

Egy másik kép mellett a grimaszolás nagyszerűségéről értekezik – hiszen a mimika nagyon fontos egy színésznő számára – aztán arról áradozik, Julia Robertset mennyire nagyra tartja. Kolléganője azzal érdemelte ki a dícséretet, hogy legutóbbi filmjében, az Eat Pray Love-ban már ő is botoxmentesen játszott.

Hatcher igyekezett megvédeni többi kolléganőjét is, mondván, a színésznők és celebek legfontosabb fegyvere nem a plasztika és a smink, hanem a fotózások jó bevilágítása. Ám hiába magyaráz a fények helyes beállításáról, számos híresség le sem tagadhatná, hogy botoxszal él. Például Nicole Kidman és Heidi Montag arcizmai teljesen le vannak bénítva, ahogy Kylie Minogue, Courtney Cox és Jordan esetében is nyilvánvaló, hogy bőszen ránctalaníttatnak. A férfiakon végzett botoxolás egyik elrettentő példája Sylvester Stallone, és Mickey Rourke arcának sem csak a bokszpályafutás és az elcseszett plasztikai műtétek nem  tettek jót, de az injekciók sem.

Attól függetlenül, hogy Hollywoodban boldog-boldogtalan botoxoltat, még mindig nagy divat ellenezni a beavatkozást – és letagadni, hogy élünk vele. Jennifer Aniston is bevallotta, hogy próbálta a botoxot, de neki nem jött be, és a korábban mindig plasztikamentességét hangoztató Cindy Crawford is beismerte, hogy oké, egy kis botox azért becsúszott tíz éve. Rachel Weisz, Susan Sarandon és Susan Boyle is szólt már be a művi fiatalságra, a nagy ellenzők azzal szoktak érvelni, hogy a botox kinyírja a mimikát. "Nézed a nőt, és látod, hogy nem fiatal, de meg nem tudnád mondani, hogy mennyi idős. Valahogy eltűnik a melegség az arcukról, és ez nem jó" – idézte Anistont a Contactmusic.