Az elmúlt pár hétben nagyon sok külföldi híresség jelentette be, hogy bizony várandós, és hónapokon belül szülnek majd. Van, aki most először tapasztalhatja meg az anyaságot, mint például Natalie Portman, Selma Blair és Alicia Silverstone. Van, aki már gyakorlottabb, lásd Victoria Beckham, Kate Hudson és Jennifer Connelly. Büszke és boldog kismamákban itthon sincs hiány.

Az elmúlt pár hétben rengeteg hírességről derült ki, hogy gyermeket vár, vagyis megállapíthatjuk, hogy idén is bőven lesz dolguk a hírességek szülészeinek. Ami a külföldi viszonyokat illeti, legutóbb Alicia Silverstone jelentette be, hogy állapotos. A 34 éves színésznő állítólag már kétéves kora óta arra várt, hogy anya lehessen, és ez a vágya most teljesült. Silvertsone múlt szombaton jelentette be a nagy hírt, és a felvételek alapján azért már jó pár hónapot letudott a várandósságból. Hogy pontosan mikorra várja első gyermekét, arról nem nyilatkozott a színésznő, aki egyébként hat éve esküdött örök hűséget Christopher Jareckinek.

Öröm, boldogság

Selma Blair röviddel vegetáriánus kolléganője bejelentése előtt közölte a nyilvánossággal, hogy bizony ő is terhes. A színésznő közel egy évvel ezelőtt ismerkedett össze gyermeke apjával, a divattervezőként dolgozó Jason Bleickkel. Hogy pontosan mikor hozza világra első gyermekét, egyelőre nem lehet tudni. Szóvivője annyit mondott, hogy még bőven van idő a szülésig. „Selma soha nem gondolta volna, hogy ennyire boldog lesz. Az élete most egy valóra vált álom” – nyilatkozta a színésznő sajtósa. Persze már meg is érkeztek az első paparazzófotók a várandós hírességről.

Fókuszban a has

Pár nappal a kettős bejelentés előtt Kate Hudsonról derült ki, hogy állapotos. Az ő helyzete annyiban más, hogy neki már van egy gyermeke, Ryder Russell Robinson hétéves, és a Black Crowes frontembere, Chris Robinson az édesapja. Hudson születendő gyermekének szintén egy zenész az édesapja, mégpedig a Muse énekese, Matt Bellamy. A 31 éves színésznő most 15 hetes terhes, és persze nagyon boldog. Marion Cotillard szintén várandós, és várhatóan tavasszal világra is jön Guillaume Canet színész/rendezővel közös gyermeke. Akárcsak Blair esetében, róla is röviddel a nagy hír közlése után megjelentek az első fotók gömbölyödő hasáról, amit ugye már nem kellett rejtegetnie.

Vele egy napon Jewel erősítette meg a People magazinnak, hogy igen, ő is terhes. „Nemrég csináltam egy terhességi tesztet, és pozitív lett. Nagyon nehéz volt titokban tartani. Attól féltem, hogy majd hánynom kell a forgatáson, és mindenki rájön, hogy állapotos vagyok” – nyilatkozta az amerikai énekesnő, aki már a második trimeszterben van. Jewel egyébként éppen a Going Platinum című valóságshow első forgatási napján tudta meg, hogy bizony várandós.

Két celeb, két ország, négy gyerek

Egy nappal az ő bejelentésük előtt tudatta a világgal David Beckham, hogy egy újabb gyermek érkezik a családba, ugyanis neje ismét teherbe esett. Náluk sem derült ki, hogy pontosan mikorra van kiírva a kismama, de egyesek tudni vélik, hogy a negyedik gyermek valamikor nyárra várható, és emiatt Victoria Beckhamnek valószínűleg az Egyesült Államokban kell szülnie férje kötelezettségei miatt. A legnagyobb kérdés persze nem az, hogy mikor lesz a nagy nap, hanem az, hogy milyen nemű a gyermek, hiszen három fiú után a Spice Girls egykori tagja egy kislányra vágyik.

Még nincs név

Natalie Portman és barátja, Benjamin Millepied még tavaly, karácsony után tudatta a világgal, hogy összeházasodnak, sőt, szülők lesznek. A színésznő valamikor a nyár folyamán ad majd életet első gyermekének, és egyúttal azt is megosztotta a világgal, hogy még nem igazán tudja, mi lesz az új családtag neve. Igaz, még bőven van ideje arra, hogy döntésre jusson. A híresség, aki a Black Swan című film miatt alaposan lefogyott, örül, hogy a várandósságnak köszönhetően kezd kigömbölyödni. Pár nappal korábban Jennifer Connellyről derült ki, hogy harmadik gyermekét várja. A színésznőnek korábbi kapcsolatából van egy 13 éves fia, második gyermekének, a hétéves Stellannak pedig férje, Paul Bettany az édesapja.

Sokan mások

Se szeri, se száma a külföldi kismamáknak: szintén idén szül majd Tia Mowry, a Sister, Sister című sorozat egykori sztárja, Emma Bunton, a Spice Girls egykori énekesnője, Pink, aki szerencsére adott még egy esélyt a házasságának, Gretchen Mol színésznő, Devon Aoki modell, Carrie Prejean, a hazudós szépségkirálynő, valamint Toni Collette, Penelope Cruz, Rachel Zoe stylist, Christina Applegate, Mariah Carey, Eva Herzigova. Egyébként hazai híressségek, ismert emberek közül is többen néznek anyai örömök elé: Kovács Ágnes a napokban jelentette be, hogy az ötödik hónapban van, Péterfy Bori is édesanya lesz, és persze ne feledkezzünk meg Rubint Rékáról sem, aki éppen harmadik gyermekével várandós.