Bár B. Andrea, Kovács Lázár exszeretője hazudott a verésről, akkor igazat mondott, amikor azt állította, a celebséf hároméves fia édesapja. Kijelentését megerősítette a DNS-vizsgálat eredménye, ami pénteken érkezett meg a bíróságra. Kovács Lázár örül, hogy lezárult a kérdés, és vállalja a felelős apa szerepét. Például azzal, hogy a gyámhatóságtól azt kéri, folytassanak le környezettanulmányi vizsgálatot B. Andreánál.

Megérkezett a Budai Központi Kerületi Bíróságra a DNS-vizsgálat eredménye, amely megerősíti azt , hogy valóban a celebszakács B. Andrea kisfiának apja. Kovács Lázár ügyvédje, Ruttner György a Velvetnek elmondta, ügyfele örül, hogy lezárult ez a kérdés. "Senkinek sem volt jó ez a bizonytalanság, most végre egy biztos, független, hivatalos vélemény készült, amit Lázár megnyugvással elfogad. Ennek megfelelően, felelős apaként fog eljárni."

"Már fölkért engem arra a mai napon, hogy vegyen fel a kapcsolatot az édesanyának az ügyvédjével, hogy egyeztessük, milyen módon tudunk úgy kialakítani egy kapcsolattartást a gyerekkel, ami mindenkinek a legmegfelelőbb, figyelembe véve, hogy az édesanya Kecskeméten lakik a gyerekkel, Lázárék pedig Budapesten." B. Andrea nem zárkózik el a láthatástól, de úgy véli, a kisfiúnak előbb meg kell ismernie az apját. "Idegen személy számára, 11 hónapos volt, amikor utoljára komolyabban játszott vele, foglalkozott vele Lázár" - mondta B. Andrea a Fókusznak.

Ruttner György hangsúlyozta, Kovács Lázár eddig is, és ezentúl is fizetni fogja a megállapodás szerinti gyermektartást. Most, hogy a celebszakácsról hivatalosan is kimondták, ő a három éves Lázárka apja, igyekszik még inkább odafigyelni a fiára. "Megvizsgáljuk azt a gyámhatóság bevonásával, hogy milyen helyzetben van a kisfiú az édesanyjánál. Mert ha a környezettanulmány eredménye az lesz, hogy a gyereknek a testi, szellemi és lelki fejlődése nem megnyugtató az édesanyánál és jobb lenne az édesapánál, akkor felelős szülőként el kell gondolkodnia azon Lázárnak, hogy ebben az esetben kezdeményezni kell-e a kisfiúnak az elhelyezésének a megváltoztatását, hogy Lázárhoz kerüljön és ő lássa el" - mondta Ruttner György.

Hét hónapja küzdenek

Kovács Lázár és exszeretője 2010 júliusa óta vív egymással a média bevonásával. A hírt, miszerint a celebszakácsnak van egy balkézről született kisfia, B. Andrea, Kovács exszeretője kürtölte szét arra hivatkozva, kénytelen a médiához fordulni, Kovács ugyanis nem hajlandó neki harmincezer forintnál több gyerektartást fizetni. Kovács elismerte a félrelépést, de volt szeretője állításaival ellentétben azt mondta, szó sem volt több hónapig tartó viszonyról, csak egyetlen egyszer feküdt le vele. A comingout után egy-két héttel az exszerető már arról beszélt, hogy őt és fiát megtámadták az utcán, felpofozták, tépték a haját, és fenyegették: ha még egyszer nyilatkozik a séfről, még ennél is rosszabbul fog járni. "Elvitték a  telefonomat az összes pénzemmel együtt, mindent, ami nálam volt" - mondta akkor a Blikknek, és miután Kovács Lázár feljelentést tett fia ismeretlen támadója ellen, B. Andrea beismerte, hazudott a verésről.

A megbánás nem nyitotta meg Kovács Lázár pénztárcáját, és nem kezdett el hirtelen havi nyolcvanezret fizetni. B. Andrea még várt egy darabig, és szorgalmazta a peren kívüli egyezséget, de az sem hatott, így a bíróságra vitte az ügyet.

Röviddel ezután kiderült, hogy az ügyet tárgyaló bírónő információkat szivárogtat ki a médiának, ezért Kovács Lázár új bírót kért, és kapott is, a régi pedig megúszta elmarasztalás nélkül, mert a vizsgálat szerint egyedi esetről volt szó, és ebből senkinek sem keletkezett kára. A DNS-teszttel Kovács Lázár háromgyerekes apává lépett elő, de már csak néhány napig, hétig, felesége ugyanis hamarosan életet ad harmadik közös gyermeküknek.