Elfogták a Bakács lopós videóját kiadó Tesco-őrt

2011.02.18. 16:28
Pénteken elfogták otthonában, majd előállították a rendőrök a Budakeszi Tesco biztonsági szolgálatának alkalmazottját, aki kiszivárogtatta azt a felvételt Bakács Tiborról, amin látható, hogy az újságíró a téliszalámi mellett sajtokat és felvágottat is lopott. A harminchét éves férfi ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult eljárás.

Nem tetszett a Tescónak, hogy kiszivárgott Bakács Tibor lopós videója, ezért a biztonsági szolgálat feljelentést tett a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, amely pénteken eredményt is hozott. A rendőrök február 18-án ugyanis otthonában elfogták, majd előállították azt a 37 éves férfit, M.J.-t, aki kiadta a Budakeszi Tesco biztonsági kamerájának a felvételét, amelyből kiderül, hogy Bakács Tibor nemcsak téliszalámit, hanem sajtokat és felvágottat is megpróbált ellopni a hipermarketből – számolt be a hírről a Független Hírügynökség. A Budakeszi Tesco biztonsági szolgálatának munkatársa ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult eljárás.

inx 04

Belső vizsgálatot is elrendeltek

Mint azt megírtuk, ha perelne, Bakács Tibor milliókat kaszálhatna a lopós videón, annak nyilvánosságra hozatalával ugyanis súlyosan megsértették a személyiségi jogait. A Tesco csütörtökön elhatárolódott a videó kiszivárogtatásától. Azt írták: a felvétel a biztonsági cég egyik alkalmazottjától kerülhetett ki, ám mivel a biztonsági cég a hipermarket alvállalkozója, így a tettes nem tekinthető az áruházlánc alkalmazottjának. Levelében a Tesco kijelentette, hogy megtette a jogi lépéseket mind a biztonsági céggel, mind a cég alkalmazottjával szemben, valamint a biztonsági cég belső vizsgálatot rendelt el a kiszivárogtató megtalálására.

Bakács Tibor február negyedikén próbált sajtokat, felvágottat és egy rúd szalámit ellopni a Budakeszi Tescóból, de lebukott. Az újságíró megúszta az őrizetbe vételt, ugyanis nem szerepelt a körözési rendszerben, a lopási érték alacsony volt (körülbelül ötezer forint), valamint elismerte a lopás tényét, és együttműködött a biztonsági szolgálattal. Ezt követően Bakács ellen feljelentést tettek, amihez a biztonsági kamera felvételét is csatolták, de mint végül kiderült, a videó nem a rendőrségtől került ki.