Súlyosan megsértették Bakács Tibor Settenkedő személyiségi jogait annak a biztonsági felvételnek a kiszivárogtatásával, ami a Budakeszi Tescóban készült, és amin látható, hogy a téliszalámi mellett sajtot és felvágottat is lopott. A felvételt a Tesco biztonsági cégének egyik alkalmazottja szivárogtatta ki.

„Egyértelműen perelhetne Bakács Tibor a biztonsági kamera felvételének nyilvánosságra kerülése miatt, hiszen azt nem lett volna szabad kiadni. Ezzel súlyosan megsértették a személyiségi jogait, amiért akár több milliós nagyságrendű kártérítést követelhetne. Amennyiben én képviselném őt, mind a Tescót, mind a rendőrséget felszólítanám. Elképzelhető, hogy már az első reakciókból kiderülne, hogy hol történt a jogsérelem, de ha mégsem, mert esetleg teljes elutasításba ütköznék, akkor mindkettőt beperelném, és akkor a perben derülne ki” – vélekedett a Velvetnek Ruttner György ügyvéd, majd hozzátette, természetesen áll Bakács Tibor rendelkezésére - ha beszélünk vele, értesítsük erről. Ezt már, sajnos, nem tudtuk megosztani Bakács Tiborral, mert miután közölte, hogy köszöni, nem nyilatkozik, letette a telefont.

Téliszalámi, felvágott, sajtok

Az újságíró február elején egy rúd téliszalámit próbált hazavinni fizetés nélkül a Budakeszi Tescóból, de lebukott. Bakács ezután átadta a szalámit a biztonságiaknak, akik feljelentést tettek. Még a hír kipattanásának napján sajtóközleményt adott ki a Klubrádió, amelyben közölték, egy hónapra felfüggesztették Bakácsot – a főszerkesztő cáfolta, hogy a felfüggesztés előtt hirtelen felindulásból előbb kirúgta -, majd a pihentetés mellett döntött a Komédium Színház is.

Közel egy héttel az után, hogy Bakács százezerért kitálalt Hajdú Péternek, kiszivárgott a Budakeszi Tesco biztonsági kamerájának felvétele, amelyen jól kivehető, hogy az újságíró nemcsak téliszalámit, hanem sajtokat és felvágottat is lopott. A rúd szalámival ellentétben azonban ezeket nem adta át a biztonságiaknak, hanem behajigálta az asztal alá.

A biztonsági cég emberétől szivárgott ki a videó

A felvétel, amelyen Bakács a földre helyez a zsebéből még néhány árucikket a Tesco állásfoglalása szerint a biztonsági cég embereitől szivárgott ki. A biztonsági cég a Tesco alvállalkozója, így nem tekinthető az áruházlánc alkalmazottjához.

A Tesco levelében elhatárolódott a kiszivárogtatástól, és azt írták, megtették a szükséges jogi lépéseket mind a biztonsági céggel, mind a biztonsági cég alkalmazottjával szemben.

A cég belső vizsgálatot rendelt el a kiszivárogtató megtalálására.

Az egyelőre nem derült ki, hogy rontott-e Bakács helyzetén a biztonsági felvétel, kérdésünkre a Klubrádió főszerkesztője, Vicsek Ferenc ugyanis úgy nyilatkozott: egyelőre nem foglalkoztak a kérdéssel, továbbra is a korábbi, egy hónapos felfüggesztés van érvényben.