Az Amerikai psycho írója, Bret Easton Ellis szerint Charlie Sheen nem a drogok miatt vetkőzött ki önmagából mostanában, szimplán csak kapuzárási pánikja van. Az egyik legnagyobb amerikai írónak tartott blöffmester, Easton Ellis emellett megújuló celebekről is beszél, és arról, hogy Sheen jelenleg az egyik legfontosabb szereplője az amerikai kultúrának, mert szókimondó.

"Most nyers, világos és heves, és a legérdekesebb személy, aki keresztülgázol a kultúrán" – foglalja össze Bret Easton Ellis a Daily Beast blognak írott bejegyzésében Charlie Sheen szexepiljét, az elmúlt hónapokban elkövetett média-ámokfutását elemezve. Az Amerikai psycho írója szerint jelenleg a botrányhős színész az amerikai popkultúra legfontosabb embere, legújabb felfedezettje. "Nem vagyunk hozzászokva ilyen interjúkhoz. Úgy jön le, mint egy előadás, nem láttunk semmi ehhez foghatót - mert nem kér bocsánatot semmiért. Senki nem látott egy celebet ennyire megnyílni - még Sheen apró játszmáiban is van valami hiteles játékosság, ami miatt Tiger Woods bocsánatkérő sajtókonferenciája olyannak tűnik, mintha Nicholas Sparks gyártotta volna le" – véli Ellis.

Ugyanakkor megjegyzi, hogy a színész nem tűnik olyan embernek, mint aki keményen drogozik. "Nincs olyan, hogy benyomsz, aztán beszélgetsz Andrea Canninggal az ABC-n, aki egyszerre tűnik döbbentnek és lenyűgözöttnek. Drogozol, aztán megdugnál néhány pincérnőt Vegasban, miközben elszívsz egy karton Malborót és lenyomsz három üveg drága tequilát" – magyarázza az író. "Az interjúk egyáltalán nem tűnnek szeszélyesnek" – mondja. Aztán megjegyzi azt is, hogy Sheen ráadásul több drogteszten is átment.

"Ez a pillanat Charlie Sheen száma. Arról szól, hogy a jólkereső, kapuzárási pánikban lévő Sheen mindent kitereget a Sheen's Korner nevű Youtube csatornáján, ahelyett, hogy egy életvezetési tanácsadó irodájában tenné ezt, valahol Burbankben" – írja Ellis a cikkében. Aztán hozzáteszi, hogy Sheen ezzel, az önfeledt bulizással, piálással, a pornós háremével, a függetlenségével, a szókimondásával egy bizonyos férfi fantáziát teljesít be. "Nem ismerek egyetlen olyan férfit sem, aki Tom Cruise életéről álmodozna."

"'Drogok' – ez az első szó, amit Charlie Sheen kiejt a száján a Meglógtam a Ferrarival című 1986-os vígjátékban. A jelenet egy rendőrségen játszódik, Sheen egy lány mellett ül, beesettek a szemei, bőrdzsekiben van, és úgy néz ki, mintha napok óta durván tolná. A lány megkérdezi, hogy miért ül itt, mire Sheen csak annyit mond, hogy 'Drogok'. Ez a kulcsjelenet a filmes karrierjében, és úgy tűnik, hogy ez meghatároz és összefoglal mindent, ami csak követte" – magyarázza Ellis. "Soha nem volt ennyire szórakoztató azóta se, egész eddig."