Csütörtökön délelőtt a felek közös kérelmére a Budai Központi Kerületi Bíróság kimondta, hogy valóban Kovács Lázár az apja Bíró Andrea fiának. A perben továbbra is vitás kérdés a gyerektartásdíj összege, ugyanis míg Bíró Andrea havi kétszázhúszezer forintot tartana reálisnak, addig a hivatalosan mindössze százötvenezer forintot kereső Kovács Lázár nem tágít a havi harmincezertől.

Bár már februárban kézhez kapta az apaságot bizonyító DNS-teszt eredményét Kovács Lázár és Bíró Andrea, a celebséf hivatalosan csak csütörtökön léphetett elő a gyerek apjává, amikor a Budai Központi Kerületi Bíróság részítéletet hirdetett a köztük folyó perben. „Kovács Lázár már a kézhezvétel napján szerette volna megtenni a teljes hatályú apasági elismerő nyilatkozatot, ám az egyeztetés ellenére az édesanya nem jelent meg a gyámhatóságon, márpedig ahhoz, hogy az apasági nyilatkozat teljes hatályú legyen, az édesanyának hajadoni nyilatkozatot kell tennie. Így az elismerésével az édesapa egyedül maradt” – magyarázta a Velvetnek Kovács Lázár ügyvédje.

Lázárkának már van apja

Miután az apasági nyilatkozat a volt szerető hozzájárulása nélkül nem lépett érvénybe februárban, ezért a kérdést a bíróságon rendezték a felek. „A tárgyalás azzal kezdődött, hogy a bírónő megkérdezte a feleket, hajlandóak-e a aláírni a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot. Lázár benne lett volna, de Bíró Andrea megtagadta, és azt kérelmezte, hogy legyen erről ítélet.” A bíróság ezután meghozta a részítéletet, amiben megállapította, hogy a hároméves Lázárnak valóban a szakács az apja. Miután az ügyvédek lemondtak a fellebbezési jogról, a per ezen kérdése jogerősen lezárult.

Nem úgy a gyerektartásdíj összegéről szóló vita. „Javasoltam, hogy kössenek egyezséget, de ez nem történt meg, Bíró Andrea elzárkózott ettől, pedig Lázár továbbra is hajlandó lett volna fizetni azt az összeget, amiről nem egészen egy éve egyeztek meg egy ügyvéd által elhelyezett okiratban” – magyarázta Ruttner, majd kifejtette, Bíró Andrea nem számíthat sok jóra, ugyanis Kovács Lázár jövedelme bruttó havi 150 ezer forint, amiből négy gyereket kell eltartania, így jó, ha tizenegyezer forintot megállapít a bíróság.

Kétszázhúszezres gyerektartást akar

„Nem sikerült megegyezniük ebben, mert egy újabb eltúlzott, 220 ezer forint körüli összeget terjesztettek elő a gyerektartásdíjra. Tételként szerepel benne egy havi tízezer forintos buszbérlet a gyerek kísérőjének, hatvanezer forint Bíró Andrea lakásának bérleti díjára, negyvenezer annak rezsijére, és mindezt gyerektartásdíj címén.” A bíróságon Kovács Lázár tételesen felsorolta, milyen bevételei vannak és milyen a vagyoni helyzete, de kitért a cégére, a bankszámláira, sőt, a nyaralásokra is.

Ön mennyit adna Bíró Andreának?

Miután a felek nem tudtak megegyezni, a gyerektartásdíj összegéről a bíróságnak kell határoznia, ám úgy tűnik, itt nem ér véget Kovács Lázár és Bíró Andrea 2010 júliusa óta tartó kálváriája. Ugyanis nem sokkal azután, hogy a celebséf bejelentette, környezettanulmányt kér a gyámhatóságtól, hogy nagyon felelős apaként megbizonyosodjon arról, fiának jó dolga van az anyjánál, Bíró Andreáék gyermek-elhelyezési pert indítottak. „Ha úgy tűnik, hogy nem megnyugtató az édesanyánál a gyereknek a testi, lelki érzelmi fejlődése, akkor Lázár viszontkeresetet fog előterjeszteni, hogy nála helyezzék el a kisfiút.”