A színész-műsorvezető elsőfokú ítélethirdetése után komoly bejelentést tett: visszavonul a tévézéstől, amíg ügye teljesen le nem zárul. Színházi szerepeit megtartotta, de a Való Világból már a hét közepére kiszáll, és semmiféle képernyőre nem szeretne kerülni, amíg nem jár le a büntetése.

Stohl András elsőfokú börtönbüntetésének kiszabása után először és utoljára állt kamerák elé az RTL Klub Fókusz című műsorának, ahol elmondta: kiszáll a tévézésből. "Arra a döntésre jutottam, hogy amíg ez az ügy le nem zárul, és az összes következménye le nem zajlik, semmiféle tévés szereplést nem vállalok. Ebben a lelkiállapotban nem tudom ezt tovább csinálni" - mondta a színész-műsovezető a Fókuszban.

Ez azt jelenti, hogy Stohl utoljára kedden szerepel a Való Világ műsorvezetőjeként, szerdától teljesen visszavonul a képernyőtől egy időre. A színházi munkáit viszont megtartja. "A színházban játszom, de az sem egyszerű. Most már bármilyen mondatot kimondok, az teljesen másmilyen jelentéssel bír" - mondta. A színész azt is elmondta, nem számított ilyen súlyos ítéletre, de úgy van vele, hogy bizonyára megérdemli. A másodfokot azért megvárja, és bármi is legyen annak az eredménye, azt tudomásul fogja venni.

A színész az ítélethirdetés után korábban azt nyilatkozta, hogy mindent megtesz a börtön elkerüléséért. "A jogi részhez nem értek, de szerintem nincs olyan becsületbeli lehetőség, amivel ne élnék. Bármit megtennék, hogy tovább dolgozhassak, segíthessem mindazokat, akik függnek tőlem. Már eddig is közel kétmillió forintot fizettem azoknak, akiket kár ért miattam" – nyilatkozta a színész korábban a Blikknek.

Legújabb nyilatkozata szerint viszont tudomásul veszi majd a másodfokú döntést, bármi is legyen az. Erre viszont akár őszig várni kell.

Az elsőfokú büntetés súlyosságán a színész láthatóan megrendült a tárgyaláson. A bíró még azt a lehetőséget sem mérlegelte, hogy a szigorúbb börtön helyett Stohlt az enyhébb fogházbüntetésre ítélje.

Az ítélethirdetés után több tévés személyiség és színész annak adott hangot, hogy Stohl nagyon súlyos büntetést kapott . Ördög Nóra nagyon durvának tartotta az ítéletet, ahogy Jordán Tamás is. Bodrogi Gyula úgy vélte, a felfüggesztett szabadságvesztés lett volna a megfelelő büntetés.

A konkurens csatorna korábbi meghatározó arca, Sváby András meg odáig ment, hogy anyagi segítségét is felajánlotta kollégájának, akit szerinte a börtön teljesen összetörne.

Amennyiben Stohl mégis börtönbe kerül, akkor a Velvetnek nyilatkozó börtönviselt Döme szerint jó eséllyel kiemelt rab lesz a színészből, vagyis beosztják dolgozni a börtönkönyvtárba, vagy valami hasonló, viszonylag biztonságos és félreeső helyre, de még így is können meggyűlhet a baja a börtönlakókkal.

“Többfajta dolog létezik, attól függ, hogy melyik börtönbe kerül. A börtönben lévő hierarchiák elképzelhetetlenek. Ha őt kiemelik - és biztosan kiemelik valahová, egy könyvtárba, vagy valami más helyre -, akkor jó. De egy szállításnál, amikor a rabokat szállítják, az egyik összecimborál vele, a másik meg kirabolja. Ezt úgy kell érteni, hogy védelmi pénzek vannak most is a börtönökben, a tehetősebb raboktól szedik, akik kintről kapják a pénzt. Több jól szituált embert szó szerint összevernek vagy bármi mást csinálnak vele" – nyilatkozta a Velvetnek a börtönviselt Döme.

Stohl Andrást végül azért ítélték 2 év 4 hónapos börtönbüntetésre első fokon, mert a második, március végén tartott tárgyaláson kiderült, hogy az egyik sérült, K. Pál maradandó sérüléseket szerzett. Emiatt megnövekedett a büntetési tétel, hiszen az okozott baleset súlyosabb kategóriába került.

A színész-műsorvezető még tavaly májusban okozott balesetet ittasan, kábítószer fogyasztása után úton hazafele Fótra. A megengedett sebességet túllépve ütközött K. Pál autójával, aki éppen a Lehel piacra tartott árujával, utána pedig egy az út szélére húzódó kocsit is eltrafált. A balesetben többen megsérültek, az idős K. Pál sérülései maradandónak bizonyultak.