A villa egykori Rosszfiúja szerint Jerzy nem az erejének, hanem az Olivér Mozgalma Alekoszért elnevezésű csoportnak köszönheti a győzelmét. Vagyis a nézők többsége nem Jerzy mellett vagy Béci ellen, hanem Alekoszért voksolt a Gyagyás Tódira, hogy a görög szexkiborgnak egyenes útja legyen a győzelemig.

Éva kiugrott a bőréből örömében, Alekosz gondolkodóba esett, Anikó arcára pedig kiült a döbbenet, amikor vasárnap éjjel Jerzy nyitott be az ajtón a ValóVilág párbaja után. A Gyagyás Tódiként, illetve retardált légpisztolyként emlegetett chippendale-fiút a leggyengébbnek gondolták a villában, míg Béciről úgy vélekedtek, az egyik legnagyobb esélyese a játéknak. A fordulat még a szerkesztőket, műsorvezetőket is meglepte, Sebestyén Balázs szerint ezek után átrendeződnek az erőviszonyok a lakók között. Jerzy erősebb, mint Béci – ez volt a végkövetkeztetés.

Olivér gondolt egyet

VV Olivér szerint viszont szó sincs erről. Facebookos rajongói oldalán és az Olivér Mozgalma Alekoszért elnevezésű oldalon a villa egykori Rosszfiúja egyértelműen Alekosz rajongói aktív közreműködésének tudja be a végeredményt, a közösségi oldalon ugyanis napokkal a párbaj előtt közzétett egy felhívást:

"Sziasztok! Mit szólnátok, ha a párbajig is küldenénk pár SMS-t Jerzy-re, majd a párbajon özönvízszerűen elárasztanánk Jerzy-t? A Béci-rajongók nem számítanak rá szerintem (legalábbis ennek az üzenetnek az elolvasásáig) és nem lesznek aktívak, Béci kiperegne, és Aleknak innentől kezdve egyenes lenne az útja. Hogy tetszik az ötlet?" – írta Olivér az üzenőfalra, a javaslat pedig közel ezerötszáz lájkot kapott.

Az este folyamán a mozgalom atyja mégegyszer megszólította a népet: “Na, mennek a szavazatok Jerzy-re, ugye? HANYATT NE DŐLJÜNK!” Ehhez a bejegyzéshez pillanatok alatt 1527 hozzászólás érkezett, melyből kiderült, volt, aki Alekosz miatt 67 sms-t küldött Jerzyre (a görög szexkiborgnak pedig még többet ígért).

“Sosem gondoltam volna, hogy Jerzy képes lesz elverni Bécit. Hála istennek tévedtem, és ez nektek köszönhető. Mindenkinek nagy köszönet aki szavazott. Béci végre megtudta, hogy hol is van a helye” – kommentálta a végeredményt a közösségi oldalon VV Olivér, akit telefonon keresztül is megpróbáltunk elérni reggel, de az álmosság miatt használhatatlannak bizonyult.

Ön szerint kin múlott Jerzy győzelme?

Jaj, mi lesz most?

A kérdés már csak az, hogy azon információk híján, miszerint sokan Alekoszért és nem Jerzy mellett (mi több, Béci ellen) szavaztak, a villalakók, hogyan értékelik át az erőviszonyokat. Egyelőre úgy tűnik, mindenkinek összeszorult a seggluka.