Ügyvédjén keresztül újabb levelet küldött a börtönből Bálint Antóniának Földesi-Szabó László, amiből ezúttal kimaradt a savazás, helyette azt írja, hogy szeretné tartani a kapcsolatot közös gyermekükkel, de csak azt követően, hogy házi őrizetbe került. A volt szépségkirálynő ügyvédje szerint eredetileg is csak arról lett volna szó, hogy amíg börtönben van, addig telefonon vagy levélben tartják a kapcsolatot. A volt rendőrtiszt a levélben egyúttal arra kérte Bálint Antóniát, ne nyilatkozzon vele kapcsolatban.

"Azt, hogy Bálint Antóniával nem szeretné tartani a kapcsolatot, abszolút el lehet fogadni, de egy négyéves gyerekről van szó, nehéz elkerülni, hogy az édesanyával kelljen kommunikálnia" – mondta a Velvetnek Gerencsér András, Bálint Antónia ügyvédje. Mint kiderült, azok után, hogy Földesi-Szabó az első börtönlevelében savazta gyermekének anyját, valamint azt írta, hogy Bálint Antónia irreális gyeretartási összeget követelt, tegnap ügyvédjén keresztül küldött egy újabb levelet arról, hogy házi őrizetben szeretné fogadni a gyereket.

"Az volt benne, hogy jelen pillanatban nem tartja felelőségteljes viselkedésnek azt, hogy a gyermeket börtönkörülmények között fogadja. Ő reménykedik abban, hogy nemsokára házi őrizetbe kerül. Amennyiben házi őrizetben van, nyilvánvalóan tudja tartani a kapcsolatot a kislányával. Emellett még határozottan megkérte Antóniát ebben a levélben, hogy ne nyilatkozzon vele kapcsolatban" – mondta Berényi András, Földesi-Szabó ügyvédje.

A levélre reagálva Gerencsér elmondta, szó sem volt arról, hogy a négyéves gyereket valaki be akarja rángatni a börtönbe beszélőre. Azt tervezték, hogy telefonon, vagy levélben tartják a kapcsolatot.

Az első levél és a vihar

A korábbi levélben - amit a sikkasztás és csempészet miatt elítélt volt rendőrtiszt válaszként küldött Bálint Antónia nyilvánosság előtt írt levelére - Földesi-Szabó többek között azt írja, hogy Bálint Antónia decemberben azzal fenyegette, hogy amíg nincs ítélet az ügyében, addig nem láthatja gyereküket. Emellett megemlítette, hogy a nő önös érdekeiért minden szemétségre hajlandó volt, és szó esett arról is, hogy gyerektartással kapcsolatban irreális elképzelései voltak. Gyerektartásként jelenleg harminc ezer forintot kap Bálint Antónia.

"Én nem tudok arról, hogy ilyen elhangzott volna" – reagált a fenyegetéssel kapcsolatban Gerencsér. "Nem is logikus. Ha Antóniának ilyen lenne a hozzáállása, akkor nyilván most is ezt mondaná, de ő pont azt szeretné, hogy Földesi-Szabó lássa a gyerekét." Mint mondta, Bálint Antóniát meglepte az első, haragos levél részleteit közlő cikk.

"Nem tudjuk, hogy mire érti Földesi-Szabó, amikor azt írja, hogy ügyfelem minden szemétségre hajlandó volt. Ez a mondat köszönő viszonyban sincs azzal, hogy valaki pont azért fogad ügyvédet, hogy megpróbálja elintézni a kapcsolattartást. A Blikk cikkéből nem derül ki, és nyilván a levélből se, hogy mi volt az a nagy szemétség" – tette hozzá.

Nem tudni, mi irreális

Gerencsér a TV2-nek úgy nyilatkozott, hogy egyiküknek sem voltak irreális követelései a másikkal szemben. "Azt, hogy irreálisnak mit nevezünk, nem tudom. Én olyan alacsony összegről tudok, ami a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető irreálisnak." Azt viszont egyelőre nem mondaná meg, hogy mekkora összegről is van szó. "Megdöbbentett és bánt ez az egész, amire most hirtelen nem is tudok mit mondani. Eddig nem volt köztünk sárdobálás" – mondta az ügyről szűkszavúan a Borsnak Bálint Antónia.

A volt szépségkirálynő 2006-ban, az Egymásért Egy-Másért kiemelten közhasznú alapítványon keresztül ismerkedett meg a nála 12 évvel idősebb volt rendőrtiszttel, Földesi-Szabó Lászlóval. A gyerekvállalással nem vártak sokat, 2007 februárjában kiderült, hogy az egykori modell gyermeket vár pasijától, akit azonban két hónappal később őrizetbe vettek csempészet gyanújával. Bálint persze kitartott pasija mellett, akit augusztusban kiengedtek az előzetesből, így a terhesség utolsó szakaszában Bálint Antónia mellett lehetett. A pár kapcsolata 2010-ig tartott: a volt szépségkirálynő augusztusban, az RTL Klub Reggelijében úgy nyilatkozott, gyermekének apja már mással él. Négy hónappal később csempészet és sikkasztás miatt hét év börtönre ítélte az elsőfokú bíróság Földesi-Szabó Lászlót, aki a szóbeli indoklás alatt meglépett, így elrendelték előzetes letartóztatását. A volt rendőrtisztet 2011 májusában fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési alosztályának munkatársai, a hírek szerint Földesi-Szabó épp az ügyvédjéhez indult jegyesével, hogy aztán Kecskeméten feladja magát.