Magyarországon egyre több híresség coming-outol a hajbeültetéséről. Béres VV Anettől kezdve Bajor Imréig sokan beszámoltak arról, hogy ciki, nem ciki, elegük van a kopaszodásból, vállalják a dúsítással járó kínokat. Mivel egy ilyen beavatkozás nem olcsó, egyre többen hívják meg a sajtót a rendelőbe, így ugyanis lefaraghatnak az árból.

"Nem a hajam hullik, hanem családi adottságként ugyanúgy kopaszodom, mint a férfiak, azaz  két oldalt csúszik felfelé a homlokom. Szerettem volna copfot hordani, de ekkor kivillant a hajnélküli terület. Több sebésszel is konzultáltam, végül egy teljesen új eljárást választottam" - indokolta meg a Blikknek Béres VV Anett, hogy miért döntött a hajbeültetés mellett. A hajpótlás az utóbbi pár hónapban bekerült az olyan sajtónyilvános beavatkozások listájába, mint a fogfehérítés, a mell- vagy az orrplasztika, így a volt valóságshow-szereplőt is kamerák kísérték a rendelőbe, ahol nyolc óra alatt ezer hajszálát ültették át a kritikus területre.

Megérte?

Persze inkább korosodó, férfi hírességek hajproblémáiról kapunk hírt: Korda György például egy nagyobb fogyás után úgy döntött, hogy a ledobott kilókat új hajkoronával ünnepli. Mivel az átalakulás sokáig tart, először csak a pókermániás énekes örök második fele, Balázs Klári állt kamera elé, Korda György inkább egy telefonos interjúban számolt be arról, hogy nehezen viseli a gyógyulási időszakot. A beültetés utáni kontrollra persze már ő is vitte az Aktív stábját, akikkel megosztotta: egyrészt azért vállalkozott a 10 órás beavatkozásra, mert bolond, másrészt azért, mert mert hiú lény ám ő, harmadrészt pedig azért, mert tetszeni akar a kedves közönségnek. Egyelőre úgy tűnik, hogy a beavatkozás teljes siker, és ha úgy hozza a Sors, talán még neje is vállalkozik a hajbeültetésre.

Másokat zavart

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként sokat szerepel a tévében, de egyre gyakrabban tűnik fel celebeseményeken is. Mint a Blikknek adott interjújából kiderült, őt nem igazán zavarta a kopaszsága, kollégái viszont többször is szóltak, hogy csillog a feje, így végül rászánta magát a beavatkozásra, ami az ő esetében 12 órán át tartott. Egyébként ugyanazon klinikán esett át hajbeültetésen Szebeni István televíziós, Csenki Attila humorista, Kálloy-Molnár Péter színész és Bajor Imre is. Persze róluk is készültek felvételek, de volt, aki beérte pár képpel, illetve promóciós videóval, de akadt köztük olyan is, akit Korda Györgyhöz hasonlóan egy tévés stáb is elkísért, lásd Győrfi Pál.

A remek lehetőség

Miután felhagyott a piálással, és túltette magát a totális csődön, Bajor Imre is hajbeültetésre adta a fejét - igaz, kellett némi szponzori ráhatás. “A hajklinika igazgatója felhívott telefonon, és mondta, hogy a kedvencük vagyok. Látják, hogy erősen kopaszodom, és van egy ilyen lehetőség. Gondolkodtam ezen, nem sokat, csak egy kicsit, és ezen túl is estem. Hátul, ahol sok van, onnan kiveszik, és beültetik előre, ez a lényege. Májusra már rendes hajam lesz, addig is látszik majd, ahogyan nő” – nyilatkozta a Velvetnek a színész, aki szerint a hajbeültetés nem is olyan vészes, főleg, hogy filmezni is lehet közben.

Nem ciki

A kopaszodás Zámbó Árpyt is elérte, de ő nem csüggedt, a beültetéssel gyorsan rendbe hozatta védjegyét. „Nagyon sokan irigylik a hajamat, ami manapság már nem olyan mint régen, úgyhogy szerintem nem ciki, ha egy kicsit hátulról előre tetetek" – nyilatkozta 2010 őszén az énekes, aki azóta már túl is van a beavatkozáson, ahova természetesen kamerák kísérték, és az előjátéktól a dúsító aktuson át mindent alaposan rögzítettek, és a nézők elé tártak.

Időigényes szépülés

A hajbeültetésüket nyíltan vállaló hírességek sorát egyébként a Csillag születik második szériájának versenyzője, Vásáry André nyitotta. 2010 januárjában jelentette be, hogy megszületett a döntés, igenis felveszi a harcot a korai kopaszodás ellen, majd pár héttel később jött a hír, hogy a fejbőrét elcsúfító, de a dús hajzatú jövő zálogát jelentő apró sebek miatt egy ideig kalapot hordott. Ezt követően kiderült, hogy egy beavatkozás nem volt elég, de mivel nagyon-nagyon elfoglalt, ezért el kellett halasztania az utolsó lépés megtételét.

Drága, de népszerű

Van olyan is persze, akit nem zavar a kopaszodás. Ilyen például Németh Lajos meteorológus, aki a Mokkában elmondta, nem tervezi, hogy hajbeültető beavatkozásnak veti alá magát. A műsorba dr. Sikos Géza specialistát is meghívták, aki egyebek mellett azt is elmondta, hogy mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, akik ilyesmire vállalkozik, ugyanis több százezres, néha milliós nagyságrendű összeget kell otthagyni a szakembereknél.

A szakértő szerint

Soós V. Miklós, a HIMG Hajbeültetési Klinika igazgatója a Velvetnek elmondta, általánosságban nehéz meghatározni, hogy mennyit kell fizetnie annak, aki ilyen beavatkozásra vágyik. „Van, hogy egy adott nagyságú területre dupla annyi hajszálat be kell ültetni, mert annyira vékonyszálú a páciens haja. Akinek pedig többszöri kezelésre van szüksége, annyiszor kell kifizetnie a műtétet, és persze maga az alkalmazott módszer is meghatározza az árat. Minél precízebb, finomabb a beavatkozás, annál drágább” – nyilatkozta.

A klinika szolgáltatását egyébként számtalan ismert ember igénybe vette már, de nem mindenki vállalta, hogy fénykép vagy videó készüljön a beavatkozásról. Pedig annak, aki erre igent mond, elengedik a beültetés árának egy részét. Ami a nemek szerinti eloszlást illeti, harminc-hetven százalék a nők és a férfiak aránya a páciensek körében.

Mint Soós V. Miklós elmondta, a beavatkozást minden esetben megelőzi egy konzultáció: „Felmérjük, hogy az illetőnek érdemes-e vállalkoznia a hajbeültetésre, vagy már túl későn jött, hogy pontosan hány hajszálra van szüksége, hogy szükséges-e egy előzetes hajgyógyászati kezelés, ami körülbelül fél évig tart. Ha valakinek a donorterületen, vagyis a tarkón már nincs megfelelő mennyiségű és minőségű haj, amit át lehetne ültetni, akkor nem lesz megfelelő az eredmény, így nem végezhető el a beavatkozás. Nagyon változó, hogy kinek hány kezelés kell. Van, akinek egy is elég, van, akinek azonban kettő vagy három alkalom kell. Egyszer találkoztam olyan pácienssel, akinek négyre volt szüksége.”

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!