Az énekesnő halála után a szokásosnál kicsit lassabban, nem néhány perc elteltével özönlötték el az internetet a halálából gúnyt űző poénok, hanem csak másnap. Alapvetően a Rehab című számára utalnak vissza, valamint a 27-esek klubjára, ahol nem is Winehouse-on megy a poénkodás, hanem Justin Bieberen, aki most 17 éves. Azt mondják, már csak tíz évet kell kibírni.

Amy Winehouse legendává válásához nemcsak az kell, hogy - mint arra számítani lehetett -, halála után megint felkússzon a toplistákra, hanem az is, hogy az internetes közvélemény felkapja. És ugyan kicsit lassabban, mint a mára szinte teljesen (és megérdemelten) elfeledett Jade Goody esetében, de most is beindult az internetes humorgyár.

A poénok alapvetően három téma körül forognak. Az első, hogy Amy Winehouse halálával csatlakozott azon zenészek morbid klubjához, akik 27 évesen haltak meg, mint Kurt Cobain vagy Janis Joplin. Ennek a poénnak a csattanója nem is Amy Winehouse, hanem a közutálatnak örvendő, 17 éves Justin Bieber: a poénok arról szólnak, hogy ezek alapján már csak tíz évet kell kibírni a fiatal énekessel. A második témakör, hogy Charlie Sheen mennyivel jobban bírja az egész életen át tartó drogozást, mint az énekesnő, a harmadik pedig, hogy Amy Winehouse-nak már az első slágere is arról szólt, hogy nem akar rehabra menni.

A képeket a 9gag viccoldalon találtuk, de rengeteg viccgyűjtő oldalon előfordulnak. Az első, még viszonylag finomnak számító poénok az énekesnő halála után pár órával jelentek meg, alapvetően csak 1-1 kép Amy Winehouse-ról azzal a kérdéssel, hogy Túl korai még poénkodni?

Aztán másnap beindult a humorgyár, teljesen nemzetközi szinten. Nem szabad megfeledkezni a legerősebb magyar versenyzőről sem, amin a drogtúladagolási pletykákra reagálva a magyar csodaló, Overdose (túladagolás) látható, amint Amy Winehouse lovagolja, a képet Goerenh tumblrén találtuk. De a Suntm tumblren megjelent kép is elég erős, amin az Amy Winehouse RIP 1983-2011 felirat olvasható, míg a fotón Katy Perry van.