A volt FTC-vezér verekedett idén, tavaly meg nem tudott elszámolni a nála levő pénzekkel, de a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség nem emiatt kereste. Július 16-án közlekedési vitába keveredett, és nem vette át az ellene indított per vádiratát.

2010. július 16-án, Budapesten történt az a "közlekedési konfliktusból fakadó cselekmény", amely miatt Berki Krisztiánt garázdaság és rongálás vétségével vádolja a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, és amely miatt július 31-én őrizetbe vették, majd másnap bíróság elé állították – tudta meg a Velvet a Fővárosi Bíróságtól. Berki ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyik büntetőeljárás. (Arról, hogy korábbi verekedési, illetve sikkasztási ügyeiben zajlik-e ellene eljárás, nem kaptunk tájékoztatást.)

"A PKKB ezen ügy vádiratát nem tudta kézbesíteni B. Krisztiánnak, azért, mert a vádlott nem tartózkodott a megadott lakcímén. A vádiratot pedig csak személyesen lehet átvenni, meghatalmazott útján nem. Miután a lakcímkutatás nem járt eredménnyel, a bíróság elfogatóparancsot – és nem körözést – bocsátott ki a vádlottal szemben" – írta a sajtóosztály.

A rendőrök ez alapján vették őrizetbe, majd miután az ügyeletes bíró meghallgatta, megkapta a vádiratot is. Berki elmondta, hogy a vádiratot korábban azért nem tudta átvenni, mert sokat tartózkodik külföldön, de az egyéb idézéseket – amelyeket már nem személyesen kell ávennie – a meghatalmazottja útján megkapja. Emiatt nem rendelték el előzetes letartóztatását, és, mivel csak most kapta meg a vádiratot, még nem tűzték ki a tárgyalás időpontját.

Először nem ismerte el

Berki először cáfolta cáfolta a történteket, majd az esti tévéműsorokban elismerte, valóban elfogatóparancs volt érvényben ellene. A Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, "egyszerű közlekedési vitáról van szó, amely talán kissé eldurvult a végére. Elismerem, keletkezett némi - nem túl jelentős - kár a másik autós gépjárművében, ami miatt ő feljelentést tett ellenem. Erről én persze nem tudtam, és hiába küldött nekem több felszólítást, sőt vádiratot is a rendőrség, majd az ügyészség, ezekből én semmit nem kaptam meg, mivel az állandó lakcímem immár milánói."