Hajdú Péter szerint Erdélyi Mónika jelen alkatával nem képernyőképes, Erdélyinél azonban Oprah Winfrey jóval kevésbé volt képernyőképes, mégis 25 éven át vezette óriási sikerrel műsorát. Ennek kapcsán összeszedtük azokat a műsorvezetőnőket, akiknek testsúlyproblémái vannak vagy voltak: Queen Latifah, Rosie O'Donnell, vagy Nigella Lawson számára mégse okozott problémát így is sikeresnek lenni. De nem csak külföldön lehetséges ez: Liptai Claudiának, Szulák Andreának, valamint Spitzer Gyöngyinek, azaz Somának is sikerült pluszkilókkal együtt is karriert csinálni.

A legújabb hírek szerint Erdélyi Mónika nem lehet az ÖsszeEsküvők című reality műsorvezetőnője, azonban Hajdú Péter, a műsor producere szerint a Mónika Show egykori arca láthatóan túlsúlyos, és jelen alkatával nem képernyőképes. Mentségére hozzátette, neki is le kellett adnia pár kilót, amikor a képernyőre került – bár ha már a külsőről van szó, sok nő szívesen látná a Frizbi műsorvezetőjeként inkább Tony Wardot, vagy bármely más, hasonlóan sármos férfi modellt.

E hír kapcsán összeszedtük azokat a műsorvezetőnőket itthon és külhonban, akik amúgy átlagos, hétköznapi testalkatuk miatt nem mutatnak jól a szélesvásznú tévé képernyőjén, azonban így is befutottak. Ez alapján joggal merül fel a kérdés, Önt például zavarja-e, ha nem modell külsejű műsorvezetőnőket lát a tévében?

1. Oprah Winfrey

Az 1954-ben született Oprah Winfrey élete a megtestesült amerikai álom: a mélyszegénységből dolgozta fel magát az amerikai elit közé. Ma a legbefolyásosabb tengerentúli tévés személyiségként tartják számon, nézők tízmillióit ültette a tévé képernyője elé. A tiszteletbeli Oscar-díjas Oprah Winfreyt gyerekként szexuálisan zaklatták unokatestvérei, később azonban az apjához került, aki ügyelt arra, hogy lányából kihozza a legjobbat. Winfreyt szépségkirálnyőnek is választották, emellett Tennessee állam egyik egyetemén médiatudomány szakon végzett. Rádióműsorokat vezetett, a helyi tévénél kapott műsort, és 1986-ban elindult saját nevén futó talk show-ja. Az akkor 32 éves Oprah milliomos lett. Az évek során akadtak súlyproblémái - ő a jojódiéta tökéletes negatív példája -, mégis számtalanszor beszélgetett a legnagyobb sztárokkal, műsora 25 éven át egyedülálló módon kötötte le az embereket, személyét kultusz övezi.

2. Queen Latifah

Öt éven keresztül szerepelt a Fox Living Single című sitcomjában Queen Latifah, 1993-1998-ig, a következő évben pedig elindította saját talk show-ját, The Queen Latifah Show-t, ami két éven át volt műsoron. Az 1970-es születésű színésznő zenei karrierje is figyelemreméltó, az említett sitcomnak egyébként ő írta a zenéjét. A színésznő beatboxol, soul és jazz standardeket is jól énekel, megannyi más zenész mellett dolgozott Stevie Wonderrel, Erykah Baduval, Missy Elliottal és George Duke-kal is. Queen Latifah amúgy nem érzi, hogy a pluszkilókkal gond lenne, legszívesebben törölné a plus-size kifejezést a szótárból.

3. Rosie O'Donnell

A leszbikusságát nyíltan vállaló színésznő, stand up komikus és műsorvezetőnő bőven a túlsúlyos kategóriába tartozik. Nem is nagyon igyekszik ezen változtatni, más problémával küzd: alkoholista. Rosie O'Donnell a tehetségének és humorának köszönhetően 1996-ban lehetőséget kapott, elindult saját műsora, a The Rosie O'Donnel show, ami Emmy-díjat is érdemelt. 2002-ben lett vége a műsornak, az évek alatt kiadott egy könyvet, felvállalta leszbikusságát, parnerével családot alapítottak, adoptáltak, bár aztóta már mással él. 2006-ban ismét a képernyőre került, a The View című talk show moderátora lett.

4. Nigella Lawson

Egész biztos, hogy a műsor típusától is függ, mennyire legyen valaki karcsú vagy sem, de az valószínűleg jó, ha főzős műsorban nem dupla nullás méretű nő főz. Nigella Lawson például nem egy nádszál típusú nő, bár ezt egész ügyesen takarja blézerekkel és kardigánokkal. Többnyire ugyanis csak a felsőtestét látni főzés közben – a brit tévétársaság, a Food Network 2008-ban ugyanis diétára fogta a szakáscsnőt, és  kizárólag deréktól felfelé mutatták a műsorban, mert úgy találták, lejjebb már nézhetetlen. A nehéz sorsú Nigella Lawson állítólag személyi edzőt fogadott és lemondott egy időre a húsról, hogy megfeleljen a tévétársaság elvárásainak.

5. Liptai Claudia

Önt zavarja, ha nem modellalkatú a műsorvezető?

2001-ben került képernyőre a Claudia show, ami aztán évekig futott. Eközben 2002-től elindult a Big Brother című valóságshow, amiben Liptai szintén műsorvezető lett Till Attila mellett, ezzel vette kezdetét az egyébként színésznő tévés karriere. Liptait már a Színművészetin is megszólták testalkata miatt, amiért aztán azóta is kap hideget-meleget. A műsorvezető hol teltebb, hol karcsúbb idomokkal szerepel a tévében, külsején segített már plasztikai sebész is - szülés után megcsináltatta a melleit -, és aztán pózolt egyet a Playboynak. Liptai egyébként a híresztelések ellenére augusztustól ismét munkába áll.

6. Szulák Andrea

Az énekesnő és színésznő amerikai jellegű, látványos show-műsort kapott, olyan Oprah Winfrey-félét, ahol a celebek "nyíltan és őszintén" beszélnek az életükről. Ez 2002-ben került adásba, később Sztárok őszintén címmel folytatódott, de hamarosan levették a képernyőről. Szulák Andrea sem egy modell alkat, fogyókúráiról rendszeresen ő maga beszél, fogyott már akupunktúrával, villámdiétával, Norbi update-tel, az életének szerves része a fogyás.

7. Soma

Bár Spitzer Györgyi Soma eddig még nem kapott saját műsort amit vezethetne, azonban rendszeresen feltűnik a tévében: 2001-től éveken át a Megasztár egyik zsűritagja volt, legutóbb Lakatos Márk átváltoztatós műsorában kapott jókora szerepet. Soma feladatának érzi, hogy élettapasztalával, tanácsaival segítsen nőtársain, szerinte a nőknek le kell vetkőzniük a több évszázadon át cipelt nehéz asszonyi fájdalmakat – erről könyvet is írt. Soma a természetes - az ő megfogalmazásában vénuszi - nők szépségét hirdeti, szerinte lejárt a hollywoodi csontkollekciók ideje.

Lakatos Márk szerint az öltözködés fontosabb a testsúlynál

“Liptai Claudiát mindig is bírtam, gömbölyű, telt formájú, kerek formájú nő, csak az volt a gond, hogy a Megasztárban botrányosan öltöztették. Ha nem harcolt volna állandóan a súlya ellen, plasztikai műtétek, satöbbi, akkor ő úgy ahogy ő volt, egy kerek, gömbölyű nőies nőként tökéletesen tudott működni. Semmi probléma nincs azzal, ha teltebb egy műsorvezető. Oprah Winfrey a világ egyik leggazdagabb nője, ő tökéletesen példázza, hogyan lehet egy molett nőnek a saját karakteréhez a legjobban öltözni” – nyilatkozta a Velvetnek Lakatos Márk sylist.