Brad Pitt nője szerezte meg az első helyet a Mr. Skin nevű, pucérkodós filmjeleneteket gyűjtő oldal Top100-as listáján. A dobogóra még Halle Berry és Alyssa Milano ért oda, Denise Richardsot egy századik hellyel sikerült megsérteni, ellenben Helen Mirren a legjobb tízben van.

Kihirdette azon színésznők százas toplistáját a pucérság szakértőjének számító Mr. Skin, akik megmutatták testük intimebb részeit egy-egy filmben. Korábban volt már egy hasonló listájuk, de az csak az elmúlt néhány év filmterméséből gyűjtött, most viszont minden idők legjobb meztelenkedős jeleneteit rakták sorrendbe.

A Mr. Skin oldalán az oldal látogatói is szavazhattak, nem csak úgy egy személyre általában, hanem egy-egy konkrét filmjelenetre.

A százas lista tízes toplistáját lejjebb közöljük majd, de előbb meg kell említenünk néhány olyan színésznőt (a teljesség igénye nélkül), akiknek nem sikerült bekapaszkodni az első tízbe, és hiányoljuk őket onnan. Salma Hayek például csak a 16., Anna Nicole Smith a 32., Demi Moore a 35., Jenna Jameson a 45., Kelly Brook a 61., Kim Basinger a 76., Denise Richards pedig a 100. helyre tudta csak felküzdeni magát. De azért az első tíz sem rossz, íme.

10. Penelope Cruz

A színésznő filmjei között nem nehéz olyat találni, ahol legalább egy mellbimbója előkerült. Alakját megcsodálhatjuk az alábbi videóban, amely az Elégia című film egyik részletét tartalmazza. A filmben a szerencsés - és jó pár évvel idősebb - Ben Kingsley csókolgathatja az öregedéstől sem félő Cruz esztétikus testét. A történet amúgy a szokásos: az idős professzornak megtetszik az ifjú tanítvány.

9. Marisa Tomei

Szintén nem cicózik a ruhaledobásban Marisa Tomei sem. Tőle a 2008-as Pankrátorban nyújtott alakítását válogatták be, ahol a nagy visszatérő, Mickey Rourke előtt táncol egyet, mint Cassidy a sztriptíztáncos. Végül ráun a pankrátort játszó Rourke pofázására, legyint, felvesz egy pólót, majd ellibeg. Később is látható még meztelenül, vagy legalább csak egy átlátszó, hálós ruhában. Tomei 44 évesen vállalta be ezt a vetkőzést - ami amúgy nem az első a pályafutásában -,  nyilván azért is, mert amúgy ez, mármint a kora, egyáltalán nem látszik rajta.

8. Pam Grier

Az első tízbe mindössze két afroamerikai színésznő fért be, közülük az egyik, a nyolcadik helyezett, a hetvenes-nyolcvanas évek sztárja, Pam Grier. Grier megszámlálhatatlan filmben és tévésorozatban domborított, de újabbkori ismeretségét egyértelműen Quentin Tarantino Jackie Brownjaként érte el (ahol viszont már nem vetkőzött). A 62. életévét élő Griertől az 1975-ös Friday Foster című filmből emeltünk ki egy erotikus jelenetet. A filmben Grier egy gyilkosságot véletlenül lekapó fotóst alakít, a részletben előbb meztelenül zuhanyzik, majd egy jacuzziban láthatjuk egy férfival, szóval a vége természetesen egy szexjelenet lesz.

7. Monica Bellucci

Az európai filmtörténet egyik legszebb színésznője, Olaszország egyik ajándéka a világnak, jó pár filmben bizonyította, hogy irigylésre méltó a teste, és ritka együttállásként még a színésznőnek se rossz. Alig lehet elhinni róla, hogy három év múlva betölti az ötvenet, főleg, hogy filmjeiben rendre megszabadul a ruháitól. Egy 2007-es akciófilm, a Golyózápor részletét mutatjuk meg egyik vad szexjelenetét Clive Owennel. A dugásnak pár fegyveres majdnem véget vet, de Owen karaktere el se válva Belluccitól szarrá lő minden behatolót. A jelenet vége az abszolút happy end, Bellucci elélvez a gyönyörtől.

6. Anne Hathaway

A  színésznő már egy csomó kasszasikerben szerepelt a Neveletlen hercegnőtől a jövőre bemutatandó új Batman-filmig (A sötét lovag: Felemelkedés), a Szerelem és más drogok címűben például jobbára meztelenül Jake Gyllenhaal oldalán. Mi a 2005-ös Ámok című krimi egyik autós szexjelenetével prezentáljuk büszkén a házasságra is készen álló Hathaway testét.

5. Helen Mirren

A 66 éves színésznő szexi piros bikinije mellett korábban a pucérkodás tekintetében is letett az asztalra. Az év testének is megválasztott Mirren meztelenkedést még egy relatíve újabb filmjeiben, a Felül semmi című 2003-as vígjátékban is vállalt, és a természetesség híve, rühelli a plasztikát. Kiválasztott videónkon az 1994-es Jutland hercege című Hamlet-feldolgozásban látható, amint három másik meztelen lánnyal sietnek egy szaunának tűnő hodályba.

4. Pamela Anderson

A szilikonban tehetséges színésznőnél elgondolkodtunk, volt-e olyan filmje, amiben nem a gigantikusra fújt mellei játszották a főszerepet. Végül igyekeztünk az egykori Baywatch-vízimentő egyik kellemesen erotikus jelenetét kiválasztani. A Meztelen lelkek című 1994-es thrillerben épp beindulnának a hormonok és előkerülnek a mellek, amikor valaki benyit. Végül szex helyett csak mellfogdosást kap a néző, de ezzel hozzá is juthat Anderson lényegéhez.

3. Halle Berry

A másik afroamerikai a listánkon, illetve az egyik legtehetségesebb színésznő Halle Berry, aki bronzérmet szerzett a Mr. Skin listáján. A 45 évesen is hibátlan alakú Berry ugyan nem a mellei vagy a feneke miatt lett világhírű (bár a Halj meg máskor című James Bond-filmben emlékezetes, ahogy kilépked a tengerből), de bevállalt ő is pár meredekebb jelenetet. A lent látható jelenet a Szörnyek keringője című filmből származik, amiért Berry Oscar-díjat is kapott. Itt éppen egy kukkoló szemszögéből nézhetjük végig ahogy Berry szeretkezik Billy Bob Thorntonnal.

2. Alyssa Milano

A Bűbájos boszorkák című sorozatból ismert, mostanság épp gyereket váró Milanó kevésbé jeles színésznő, mint Halle Berry, de talán sokkal kitárulkozóbb. A jelek szerint valahogy mindig is vonzották a misztikus témák, így egy vámpíros filmben, az 1994-es Vámpír ölelésében is megmutathatta - akkor még - természetes melleit, sőt részt vehetett egy befejezetlen leszbikus jelenetben.

1. Angelina Jolie

Ahogy látatlanban többen is megtippeltük, a győztes nem is lehetett más, mint az utóbbi években inkább csak a gyerekeivel foglalkozó Angelina Jolie. Újabb filmjeiben már nem az intim testrészek és az erotika dominál, de fénykorában számos olyan filmje készült, melyek alapján mindenki tisztában lehet vele, hogy a színésznőnek a teste mely pontján milyen tetoválása van. Jolie-tól ezen a téren legnagyobb klasszikusát, a Kifutó a semmibe című film Elizabeth Mitchellel felvett leszbijelenetét állítjuk ide emlékműként, hogy az utókor ne feledhesse nagyszerű győzelmét a Mr. Skinnél.