Damu Roland nemi erőszakos pere tovább folytatódik, a mostani tárgyalási napon akár már ítéletet is hozhatnak, ha a pletykákkal ellentétben nem kérik új szakértői vélemények elkészítését. A színész 2 és 12 év között kaphat büntetést, ha bűnösnek találják. Nemi erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolják.

Mivel Damu Roland tárgyalása nem nyilvános, így csak folyosói pletykákból lehet annak a pontos állásáról értesülni, ezek viszont nem mindig megbízhatóak. A kérdés most az, hogy a mostani, pénteki tárgyalási napon kirendelik-e új szakértők véleményét.

A színészt egy rendbeli erőszakos közösüléssel és két rendbeli személyi szabadság megsértésével vádolják, az első tárgyalását még a nyár elején tartották . Mivel a bírónő nem akarta sokáig húzni az ügyet, így még a nyári bírósági szünidő előtt berakott még egy tárgyalási időpontot június végére , amit elnapoltak szintén a szünet előttre, július nyolcadikára.

Meghallgatták annak a lakóparknak a biztonsági embereit, ahol az eset történt, valamint idézték Damu új barátnőjét tanúnak.

A különböző szakvélemények elkészítéséhez általában 3 hét, egy hónap szükséges, így Damu ügyében, amikor a tárgyalási napok egyébként elég sűrűn követik egymást, valószínűsíthető, hogy a július 8-ai tárgyalásra azért volt szükség, mert elkészülhettek az első tárgyaláskor kért szakértői vélemények. Ezzel párhuzamosan Damu ügyvédje bejelentette, ők is szakértői véleményt nyújtanak be.

Ezután jött a bírósági szünet, a per most folytatódik, és amennyiben a júliusi tárgyaláson Damuék bemutattek egy szakvéleményt, ami ellentétes volt a korábbival, így a bíróság valószínűleg elrendelte egy harmadik szakvélemény elkészítését, hogy megállapítsa, a két benyújtott szakvélemény közül melyik volt a megfelelő. Stohl András ügyében is valami hasonló történik, ott sem értenek egyet az orvosok. Ebben a szakvéleményezésben az a legjobb, hogy akármennyit ki lehet kérni, így tolva szépen fel az perköltséget, és húzva a pereskedés idejét, mint a rétestésztát. Egy szakértői vélemény körülbelül tízezer forintba kerül.

Ennek az újabb véleménynek az ismertetése lehet többek között az augusztusi tárgyalási napon, ahol ha nem rendelnek ki ismét újabb szakértőt, akár már ítéletet is hozhatnak. Valamint várható Damu új nőjének a megjelenése is, akit már két tárgyalásra is idéztek tanúnak, de nem jelent meg.

A Blikk információi szerint könnyen elképzelhető az a felállás, hogy megint szakértőt rendelnek ki, mert az értesüléseik szerint a júliusban kirendelt szakértő néhány pontban egyetértett a korábbbi rendőrségi szakvéleménnyel, néhány pontban pedig nem. Ráadásul Damu az ítélkezési szünetben ismét hazugságvizsgálóba ült, ahol a számára kedvező eredmény született.

Damu Roland új barátnője nem tart a fiújától, már lányának és a családjának is bemutatta. A nő egyébként pultosként dolgozik a Deák tér környékén. A színész annyira nem kap munkát a peres ügye miatt, hogy saját bevallása szerint minimálbérből él.

Ennél jobb sorsa van Damu volt nőjének, Palácsik Tímeának, akit Andy Vajnával boronáltak össze. Ugyan mindketten tagadják, hogy bármi lenne köztük, a Balaton Soundon is együtt buliztak, valamint Vajna Amerikába is magával vitte Palácsikot .