A lényeg, hogy senki nem pofozott meg senkit – így zárta Dér Heni és Fluor hétfői, az RTL Klub Reggelijében zajló vitáját Csonka András. A Sugarloaf énekesnője mindent bevetett, hogy kiengesztelje a zenekarúj klipje miatt meg se sértődött Fluor Tomit, aki Dér Heni magyarázata szerint annak a videónak köszönheti, hogy bekerült a klipbe, amelyen Kiszel Tünde fanszőréről értekezik. A rapperen látszott, hogy néha pont meg tudta fogni az elgurult gyógyszert, és hevesen védte magát és haverját, Éder Krisztián SP-t.

Látványos szópárbajjal kezdődött az utolsó augusztusi hét: Dér Heni, a Sugarloaf énekesnője és Fluor Tomi vívtak csatát az RTL Klub Reggelijében a zenekar Szervusztok celebek című klipje miatt, amiben egy Fluor-szerű alak is szerepelt. A dal szövegével és a klippel egyébként SP-t, Bakáts Tibort, Vastag Csabát, Takács Nikolast, Király L. Norbit, VV Évát, Szíj Melindát, Voksán Virágot és a végén saját magát alázza a banda. "Tomi megsértődött, pedig nem neki szántuk" – magyarázkodott a műsorban Dér Heni, aki csupán egy dologban értett egyet a rapperrel: mindenért az újságírók a hibásak.

"Ez nem megsértődés" – reagált Fluor, majd hozzátette, igazából nem is akadt ki, csak egyszerűen nem értette, mit keres egy ilyen klipben. "Annyi hülye van, meg aki gyökér" – érvelt a rapper, aki korábban úgy nyilatkozott a Velvetnek: hiteltelennek érzi a kritikát Dér Henitől, miután az exmegasztáros énekesnő olyan műsorokban szerepelt, mint az Ezek megőrültek vagy a Celeb vagyok, ments ki innen. Dér Heni azzal védekezett, hogy szerinte csak a jellegzetes karaktere miatt ismerhették fel Fluort.

Kiszel fanszőre a hibás

"Mindannyiunkat celebként titulálják, ami Amerikában nem egy nagyon negatív kifejezés" – mondta az énekesnő egyik mantráját.  Dér Heni szerint a gond az – és a szám is erről szól –, hogy sokan produktum nélkül állnak a középpontban. "Tízmilliós rajongótáborod van, 200 ezer követőd" – fényezte a Dér Heni Fluort, aki szerinte annak a videónak köszönheti, hogy bekerült a klipbe, amin a rapper Kiszel Tünde fanszőréről értekezik.

Fluor azzal vágta vissza a magas labdát, hogy mindez két éve történt, amikor ő még nem volt ismert, nem volt felelőssége sem. "Ha most a tudatában lennék, hogy van felelősségem, nem csinálnám meg, na ne viccelj" - mondta a türelmetlennek tűnő rapper. "Hát, de", "Hát nem" – előbbi Dér Heni, utóbbi Fluor száját hagyta el, nagy balhé volt, megmondtuk, nem? Szóba került a rapper egykori lakótársa, Éder SP Krisztián is, akit Fluor hevesen védett, így: "Tíz évet rappelt, miről beszélsz". Aztán elismételte Dér Heninek, amit korábban a Velvetnek is mondott: "fetrengtél az Ezek megőrültekben", végül pedig hozzátette, hogy ő aztán senkinek sem akar megfelelni.

"Sometimes people make a war"

A klip ötletgazdájától, a sugarloafos Tóth Szabitól korábban azt is megtudtuk, hogy a médiafelhajtás volt a céljuk a klippel: "Ha aranyosan csinálunk egy videóklipet, amiben csak zenélünk, akkor egyik újság se ír róla, csak akkor, ha valami kis botrányka mellé van rakva. Ilyen szempontból igen, van benne egy médiafogás, viszont nagyon komoly üzenete van. Azt kérném mindenkitől, mielőtt még véleményt mondana róla, főleg azok, akik szerepelnek ebben, először sepregessenek kicsit a maguk háza táján és aki úgy gondolja, nem inge...”

Dér Heni hasonlóan vélekedett a műsorban: "Azt gondoltuk róla, hogy poénnak fogja venni", de Fluor a nyilvános viták ellenére változatlanul nem érti, mit keres a klipben. "Nem azért lettem híres, mert csináltam a fejem, hanem mert volt egy dalom, ami befutott" – zárta a parlamenti méretűvé duzzadt vitát a rapper, majd Csonka András a egy szűk bővített mondatban összefoglalta a beszélgetést: "A lényeg, hogy senki nem pofozott meg senkit."