A színész a Parade magazinnak adott interjújában elmondta, most nagyon elégedett az életével, de amikor Jennifer Anistonnal volt, elég nyomorultul érezte magát. Sokan természetesen úgy értelmezték szavait, hogy a Jóbarátok színésznője miatt volt annyira szörnyű Pitt élete, így utólag el kellett magyaráznia, hogy nem Aniston, hanem a saját hibája volt, hogy így alakultak a dolgok. Ettől függetlenül exnejének biztosan nem esik jól, hogy Pitt utódját, Angelina Jolie-t az egekbe magasztalta, és finoman utalt rá: jó csere volt.

Amíg világ a világ, a rajongók mindig vitatkoznak majd azon, hogy Brad Pitt mennyire döntött jól, amikor Jennifer Anistont Angelina Jolie-ra cserélte. A Parade magazinnak adott interjúja alapján a színész elégedett azzal, ahogyan az élete alakult. A nyilatkozatához egyébként utólagos magyarázatot is kellett fűznie, mert szavaiból úgy tűnt, mintha Jennifer Aniston mellett nagyon nyomorultul érezte volna magát, bezzeg gyermekeinek anyjával mennyire szép és jó.

„A kilencvenes években megpróbáltam távol tartani magam a rivaldafénytől, a celebségtől. Majd elegem lett abból, hogy csak ülök a kanapén kezemben egy marihuánás cigivel, hogy bujkálok az emberek elől. Elég szánalmasan éreztem magam. Rájöttem, hogy nem túl izgalmas az életem” – nyilatkozta a magazinnak a színész, aki remélte, hogy talán filmszerepein keresztül része lesz egy kis kalandban.„Úgy gondolom, hogy a házasságomnak is köze volt a kialakult helyzethez. Próbáltam úgy tenni, mintha az lenne, ami nem volt” – tette hozzá. Brad Pitt és Jennifer Aniston még a kilencvenes években kezdett el randizgatni, majd 2000-ben össze is házasodtak, és ők lettek az aktuális hollywoodi álompár.

Öt évvel később azonban szakítottak, és a világ legszexisebb férfiaként emlegetett színész összejött a világ egyik legszexisebb nőjének tartott Angeline Jolie-val. Ők ugyan hivatalosan nem házasodtak össze – bár rendre felröppenek az erről szóló hírek-, viszont van már három adoptált és három vér szerinti gyermekük. „Az egyik legbölcsebb döntésem az volt, hogy Angie-vel vállaltam gyerekeket. Csodálatos anya. Istenem, annyira örülök annak, hogy ő az enyém” – mondta Pitt, és ezzel képletesen újabb tőrt döfött volt neje szívébe. A Jóbarátok szereplője azóta sem talált meg az Igazit, és gyermeke sem született, pedig állítólag nagyon szeretne családot alapítani. Talán most összejön, igaz, szerinte nem kell pasi ahhoz, hogy gyereke legyen.

„Most már sokkal több energiát fektetek abba, hogy elégedett emberként élhessek. Elégedett vagyok, mert jó döntéseket hoztam, mert rám talált a szerelem, mert családot alapítottam. Persze apának lenni nem könnyű, hiszen minél jobban szeretsz valakit, annál nagyobb a veszteség. Ez a világ rendje, és én elfogadom” – folytatta Pitt, aki tovább méltatta híres élettársát. Bár most meglehetősen közlékenynek tűnt, alapvetően nem szereti, ha a magánéletén csámcsognak. „Hány olyan sztori jelent meg, amelynek nem volt valóságalapja – mondjuk arról, hogy Angie és én összeházasodunk vagy éppen szakítottunk? Amikor kiderül, hogy minden rendben, akkor jön egy újabb adag cikk arról, hogy igen, kibékültünk, újra együtt vagyunk”.

Akár szereti, akár nem, kissé kétértelmű szavai miatt kénytelen volt még egy kört futni a magánélet témájában. Miután kiderült, hogy a nyilvánosság milyen következtetést vont le a Parada-nek adott interjújából, Brad Pitt egy nyilatkozatban magyarázta meg bizonyítványát: „Nagyon elszomorít, hogy így értelmezték a nyilatkozatomat. Jen egy nagyon odaadó, kedves és szórakoztató nő, akivel a válásunk után is barátok maradtunk. Nagyon fontos kapcsolat volt az életemben, nagyra értékelem. Nem Jen volt unalmas, hanem én hagytam el magamat.”