Kovács Lázár exszeretője havi hetvenezres gyerektartás díjat szeretett volna, Kovács Lázár meg úgy vélte, pont elég az a harmincezer is, amiben korábban megállapodtak. A Budai Központi Kerületi Bíróság végül egy, a kettő közötti összeget határozott meg pénteken. Az elsőfokú ítélet értelmében ezentúl havi ötvenezer forint gyerektartást kell fizetnie a celebséfnek. Fellebbezési szándékról egyelőre nincs hír. Míg a gyerektartás díj körüli vita lezárulni látszik, a gyermek elhelyezéséről továbbra sem döntött a bíróság.

"Ma két tárgyalás volt. Először a gyerektartás díj ügyét tárgyalta a bíróság, az sikerrel lezárulni látszik. A gyermekelhelyezés kérdése azonban még továbbra is lóg a levegőben" – nyilatkozott a Velvetnek a Kovács Lázár és exszeretője, Bíró Andrea között zajló, legalább 2010 nyara óta tartó vita legfrissebb epizódjáról a celebséf ügyvédje, Ruttner György. A gyerektartás-díj és a gyermekelhelyezés kérdését pénteken, sokadik alkalommal tárgyalta a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az előbbi több mint egy éve, az utóbbi csak február óta húzódik – a bíróság ekkor kapta meg a DNS-teszt eredményét, amely bizonyítja Kovács Lázár apaságát. Ő meg felelős apaként úgy döntött, mindent elkövet, hogy kiderüljön, megfelelőek-e az anya életkörülményei ifjabb Kovács Lázár számára. Legalábbis ügyvédjével ezzel magyarázták az eljárást.

Középen állapították meg az összeget

"A felperesi oldal havi hetvenezer forintos kereseti kérelmet terjesztett elő Lázár jövedelmi viszonyai miatt, végül is ebből a bíróság csak ötvenezer forintot ítélt meg az elsőfokú ítéletében. Ez jóval több, mint amit [30000 forintot] Lázár önként vállalt fizetni, de jóval kevesebb, mint amennyit a felperes kér. Félúton, középen állapították a gyerektartásdíj összegét" – foglalta össze az első tárgyalás eredményét Kovács Lázár ügyvédje. Arról még nem beszélt ügyfelével, hogy fellebbeznek-e az elsőfokú döntés ellen, mint mondta, erre még úgyis ráérnek, polgári ügyben ugyanis az a rend, hogy a feleknek az írásbeli ítélet kézhezvételét követő 15 napon belül kell bejelentenie a fellebbezést.

Az apai lelkiismeret

"Délután meg a gyermekelhelyezési per ment tovább" – folytatta Ruttner. "It most részletesen meghallgatták Lázárt. Arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire őszintén érdekli a házasságon kívül született gyermeke sorsa, mert, ugye az anyai oldalról felmerült, hogy ez esetleg bosszú" – fogalmazott. Ügyvédje elmondása szerint Kovács Lázár a tárgyaláson kifejtette, szó sincs bosszúról, csak az apai lelkiismeret miatt döntött az eljárás mellett. "Technikailag csak úgy kerülhet feltárásra, hogy a kisfiú megfelelő körülmények között él-e, hogy ha ezt a bíróság megvizsgálja környezettanulmánnyal és tanúk meghallgatásával. És ha úgy néz ki, hogy nincs jó helyen, akkor ő vállalja a gyerek elhelyezését." Bár a bíróság a megcsalt feleséget is beidézte tanúként a gyermekelhelyezési perben, Kovács asszonya végül nem jelent meg a bíróságon, az Aktív információi szerint azért, mert lázas beteg volt, akárcsak férje és gyerekeik.

Ebben az ügyben még nem hozott ítéletet a bíróság, és Ruttner szerint erre a következő, december 13-i  tárgyaláson is csekély az esély. "Állítólag október 15-én ki fogja rúgni a főbérlő az albérletből, mert nem fizette a bérleti díjat – de azt időközben már rendezte –, illetve több közüzemi számlával is elmaradt. A környezettanulmány, amit Kovács Lázárnál és nála is elvégeztek, ezt az albérletet vizsgálta, tehát csak október 15-ig érvényes" – magyarázta az ügyvéd. Hangsúlyozta, október 15-e után,  Bíró Andrea és fia lakhely-változtatása miatt valószínűleg újabb környezettanulmányra lesz szükség, így a gyermekelhelyezési per tovább húzódhat.

Rendezvényeket szervez

"Bizonytalan előadások voltak munkahelyre is, állítólag szóban már megállapodott a leendő munkáltatójával, de már hosszú ideje nem áll alkalmazásban" – jegyezte meg zárásként Ruttner György, hogy érzékeltesse, Kovács Lázár balkézről született fiának erősen bizonytalan a sorsa. Bíró Andrea mindenesetre bizakodik; az Aktívnak így nyilatkozott: "Már lejárt a gyesem, de hála Istennek dolgozok egy cégnél. Két hete elkezdtem, nagyon meg vannak velem elégedve, és jövő héten kötjük meg a szerződést." Hozzátette: jelenlegi/leendő munkahelyén rendezvényszervezéssel foglalkozik, ami egyebek mellett azért is jó, mert gyerekbarát munka, hiszen otthonról, a számítógép elől is tud dolgozni.