Rihanna, Katy Perry, sőt, Emma Watson és Eugénia hercegnő is járt már olyan szórakozóhelyen, ahol lányok vetkőznek pénzért. Állítólag egyre több heteroszexuális nő jár sztriptízbárokba, mert ott kiélhetik titkos vágyaikat, baromi liberálisnak tűnhetnek, a pasijuk kedvére tehetnek és végre nem őket ostromolják a férfiak. A tulajdonosok és a táncosok közül nem mindenki örül a változásoknak. Peter Stringfellow, az egyik legismertebb klubtulajdonos szerint jó lenne, ha ez a szórakozási forma a férfiak előjoga lenne, hiszen a feszélyezett vendég nem szórja úgy a pénzét.

Azt már megszokhattuk, hogy a férficelebek néhanapján kisebb vagyonokat hagynak ott egy-egy sztriptízbárban, most azonban úgy tűnik, hogy a heteroszexuális női hírességek is egyre szívesebben járnak olyan helyekre, ahol lányok vetkőznek a közönségnek. Legutóbb Rihanna bukott le. "Folyamatosan fizetett a táncosoknak, imádta nézni a lányokat műsor közben. A kidobók nem örültek neki, mert folyamatosan a lányokhoz nyúlt, pedig figyelmeztették, hogy ne tegye. Egyszer még a fejét is benyomta az egyik lány lábai közé" – idézte fel a Stringfellowsban töltött estét egy szemtanú.

Még Emma Watson is!

A barbadosi énekesnő jó barátnője, Katy Perry sem veti meg a sztriptízklubokat, lánybúcsúztatója keretében például a Las Vegas-i Sapphire-ba is ellátogatott. Igen, Rihanna is vele volt. Még a szendének tűnő Emma Watson sem veti meg az e fajta szórakozást, ő az utolsó Harry Potter-film New York-i bemutatója után térte be egy klubba. „Nagyon jól érezte magát. Volt egy pár lány, akiken alig volt valami, de ez nem igazán zavarta. Több rúd is van a klubban, de nem ő, nem állt le táncolni” – nyilatkozta a Sunnak egy szemtanú. Egyébként Mel B-t és a fekete bokazokniban bóklászó Eugénia hercegnőt is látták már ilyen bárokban.

Munka és szórakozás

Egyszer Courtney Love is elvitte a zenésztársait a New York-i Scopes sztriptízbárba, mert nosztalgiázni támadt kedve. Van, akiket nem a szórakozás, a múltidézés hajt, hanem ihletet merítenek: 2009-ben Heather Graham is ellátogatott egybe, de nagyon csalódott volt, ugyanis ő rúdtáncoló lányokat akart megfigyelni egy szerepéhez, de csak öltánc volt a helyen. És persze nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik még sztriptízbárba is párban járnak, mint például Victoria és David Beckham.

Egy kis vérfrissítés

A Daily Mail egyik újságírónője ennek örömére megpróbálta feltérképezni, hogy mi is a helyzet hazájában. Paul Kennedy, a Platinum Lace marketingigazgatója szerint pár éve éppen stagnált az üzlet, ugyanazok az emberek jártak ugyanazokra a helyekre, és ekkor jöttek a nők, és a bártulajdonosak végre fellélegezhettek. Hozzátette, minél több nő jár hozzájuk, annál kevésbé számít tabunak a téma. Náluk jelenleg a klubtagok negyede nő.

Peter Stringfellow, az egyik legismertebb klubtulajdonos általában nem enged be nőket, mert szeretné, ha a nevét viselő szórakozóhelyen az eredeti célközönség, vagyis a férfiak nem éreznék kényelmetlenül magukat. „Ha nők is vannak a vendégek között, nem tudják úgy elengedni magukat, kevesebb pénzt költenek. A nők általában a férjeik, barátaik társaságában jönnek el. Van számukra egy jó tanácsom, nézzenek körül, majd menjenek haza!  Ez a szórakozásforma férfiaknak való” – nyilatkozta  Peter Stringfellow, aki néha kivételt teszt, lásd Rihanna, Korábban egyébként Kelly Osbourne és Sting neje, Trudie Styler is megfordult a klubjában. A táncosok sem feltétlenül örülnek, az új vendégkörnek. „Lenéznek minket, kinevetnek” – nyilatkozta egyikük.

Miért?

Dr. Teela Sanders, a Leeds-i Egyetem szociológia tanára szerint a nők azért járnak ilyen helyekre, mert nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mivel sokkal szigorúbb a házirend, mint más szórakozóhelyeken, nem kell attól tartaniuk, hogy férfiak hada akarja befűzni őket, hiszen mással, másokkal vannak elfoglalva. Hozzátette a párok pedig azért járnak sztriptízbárba, mert így akarnak némi izgalmat vinni a kapcsolatukba, van, aki pedig azt szeretné ezzel bizonyítani, hogy ő bizony nagyon liberális.

A megkérdezett női vendégek mind más-más indíttatásból járnak sztriptízbárokba. „Minden hónapban ellátogatok egy sztriptízbárba a barátnőimmel, néha pedig  férfibarátaimmal vagy a pasimmal. Míg a többi szórakozóhelyen biztos, hogy akadnak, akik fel akarnak szedni, itt nyugodtan beszélgethetünk zavartalanul az asztalunknál. Sokkal nyugodtabb a légkör, nincs olyan nagy zaj, mint a kocsmákban vagy a klubokban” – nyilatkozta egy 32 éves rendezvényszervező. Egy 23 éves fodrászlány azért jár ilyen helyekre, mert barátja szerint sokkal élvezetesebb egy ilyen látogatás, ha nem a haverjaival van, hanem vele.

Csak illúzió

A 30 éves Take Imogen egyáltalán nem örül annak, hogy barátja ilyen helyekre jár: „Kicsit torz gondolatai vannak arról, hogy mi számít szexinek. Olyan dolgokat kér tőlem a hálószobában, amelyek számomra kellemetlenek. Nagy nyomás nehezedik rám, mert úgy érzi, hogy cserbenhagyom, ha nemet mondok”. Anna van Heeswijk, az Object nevű feminista csoport tagja szerint valójában nincs semmi pozítívum a nők számára a sztriptíztáncban, mert nem, nem a női test istenítéséről szól, ahogy azzal sem ér érvelni, hogy a lányok így maguk keresik meg a kenyérrevalót, az egész csak egy átverés, így próbálják meg a klubtulajdonosok elhitetni magukról, hogy azért ők is tiszteleik a női nemet, nem is olyan szexisták. „Ha tovább emelkedik a női látogatók száma, akkor nyertek. Itt az ideje eldönteni, hogy milyen társadalmat is szeretnénk építeni” – tette hozzá Heeswijk