Mielőtt igazán sikeresek lettek volna, több híresség is vetkőzött vagy lejtett erotikus táncot némi fizetség fejében. Courtney Love-on vagy Lady Gagán persze nem lepődünk meg, de gondolta volna például Renee Zellwegerről, hogy alig felöltözve pincérnősködött egy sztriptízbárban? Szerencsére akad pár férfi is, akik nemcsak a szokásos kispolgári foglalkozásokkal próbálkoztak: Javier Bardem sajnos csak egy igen rövidre sikerült alkalom erejéig vetkőzött, Channing Tatum viszont egy évig húzta.

1. Anna Nicole Smith

Sok más celebhez hasonlóan a későbbi playmate-nek sem derogált pénzért vetkőzni egy nem túl híres és neves klubban.  A nagy mellű, szőke Smith állítólag már tinédzserként is biztos volt benne, hogy többre hivatott, és miután igen fiatalon kötött házassága tönkrement, Mexiából egy jobb élet reményében Houstonba költözött. Munkába menet felfigyelt egy sztriptízklub neonreklámjára, és úgy gondolta, hogy akár belőle is lehetne táncos, hiszen igen jól mozog. A bőséges mellméretű táncosnő természetesen hamar népszerű lett Houstonban, és  Smith még akkor is sztriptíztáncosnőként dolgozott, amikor megismerte az igen gazdag és igen idős olajmágnást, későbbi férjét, J. Howard Marshallt. Az idős férfi állítólag rajongott a sztripíztáncosokért, és ajándékokkal halmozta el Anna Nicole Smith-t is, akinek többször is megkérte a kezét mire a nő végül igent mondott.

2. Courtney Love

Mielőtt igazi híresség lett volna belőle, Kurt Cobain özvegye is dolgozott sztriptíztáncosként. Courtney Love azután választotta ezt a pályát, hogy barátnője, Kat Bjelland kirúgta a Babes In Toyland nevű zenekarból, és a színészi karrierje sem alakult úgy, ahogyan szerette volna: 1987-es, Straight to Hell című filmjét alaposan lehúzták a kritikusok. Az énekesnő a kínos fordulat után Oregonban kötött ki, ahol egy McMinnville nevű város egy sztriptízbárjában talált munkát. Bár nem gondolta volna, hogy egy ilyen helyen bárki is tudja, hogy ki a szőke lány, aki éppen előtte erotikus táncot lejt, állítólag volt, aki felismerte. Ezután Alaszkába vezetett az útja, ahol szintén ebben a munkakörben tevékenykedett. (Képek a videóban 3'57"-től!) A kis kiruccanás után Los Angelesbe költözött, ahol megalapította a Hole nevű zenekart.

3. Eve

A philadelphiai énekesnő és színésznő eleinte szintén külső adottságaival próbált pénzt keresni, és miután ismertté vált, persze számos fotó került elő a múltból, de őt ez nem zavarja. „Az nem gond, ha a rapperek arról mesélnek, hogy drogot árultak mielőtt befutottak volna, ellentétben azzal, hogy én pedig sztriptíztáncos voltam? Ugyan már! De nincs bennem megbánás. 18 éves voltam, kicsit össze voltam zavarodva, nehéz időszakon mentem keresztül. Körülbelül egy hónapig táncoltam, és örülök, hogy ezt is kipróbálhattam. Segített megtalálni Eve-et, segített megkomolyodni. Persze lehangoló is volt, sok lánynak három vagy akár négy gyermeke is volt. Éreztem, hogy én nem tartozom ide, ez nem az én világom” – nyilatkozta az énekesnő a Rolling Stone magazinnak.

Eve állítólag rapper kollégájának MA$E-nek köszönheti, hogy felhagyhatott a vetkőzéssel. „Bejött a klubba, rám nézett, és szerette volna megtudni a nevem. Én persze minden nevet felsoroltam, amit általában a táncosnők használnak. Majd azt mondta, hogy öltözzek fel, és inkább beszélgessünk. Miután végigbeszélgettük az egész éjszakát, azt mondta, hogy igazán tehetséges vagyok, és semmi keresnivalóm nincs egy ilyen helyen” – mesélte Eve, akinek ezután sikerült bejutnia egy meghallgatásra Dr. Dre-hez, a sikeres rapperhez és producerhez.

4. Diablo Cody

Bizony a Juno című film forgatókönyvírója is vetkőzött és táncolt mielőtt felfedezték volna. A 32 éves írónő éppen titkárnőként dolgozott, amikor benevezett egy amatőr sztriptíztánc-versenyre. „Akkoriban úgy éreztem, hogy kissé alábecsülnek” – nyilatkozta Cody, aki úgy döntött, az élete végéig szóló unalom helyett inkább kicsit vakmerő lesz. A vetkőzős időszakot természetesen írásban is megörökítette a Pussy Ranchnek keresztelt blogján, majd 2006-ban megjelent a Candy Girl: A Year In The Life Of An Unlikely Stripper című könyve. Mivel a családja nem tudott arról, hogy sztriptíztáncosként dolgozott, nem volt könnyű közölni velük, hogy miről is szól a mű. „Egyrészt el kellett újságolnom azt, hogy kiadják a könyvem, de emellett azt is el kellett mondanom, hogy a szrtiptíztáncos múltamról szól, amiről eddig nem tudtak” – nyilatkozta Cody, aki közel egy évig vetkőzött pénzért.

5. Lady Gaga

Az énekesnő már többszörösen bizonyította, hogy exhibicionista, úgyhogy nyilván keveseket lep meg, hogy nem most kezdte a vetkőzést. Jóval azelőtt, hogy beindult volna a szekér, ő is erotikus tánccal kereste meg a napi betevőt.

„Amikor 18 éves voltam, sztriptízbárokban dolgoztam. Elég vad műsort adtam elő. Fekete bőrszerelés volt rajtam, és a Black Sabbath, a Guns N' Roses és a Faith No More számaira táncoltam. Nem szívesen beszélek róla, de drogoztam is. Nem akarom, hogy mások példát vegyenek rólam” – nyilatkozta a Fabulous magazinnak az énekesnő, aki nemrég elárulta, alkalmanként még mindig fogyaszt némi kokaint. Saját bevallása szerint egyébként nagy sikere volt. „Sokan jöttek el megnézni. Hajlakkot gyújtottam meg, őrült módjára táncoltam. Imádom a meztelen emberi testet” – fűzte hozzá Lady Gaga, aki azóta is szereti a testét, és mostanra ezzel már valószínűleg mindenki más is tisztában van.

6. Amber Rose

Kanye West volt barátnője nemcsak a Complex magazin kedvéért szabadult meg a ruháitól, bár valószínűleg többet keresett vele, mint amikor sztriptíztáncosként dolgozott Philadelphiában. Az allthatsfab.com értesülései szerint az egyébként biszex Rose a New York államban található Vernonban is hasonló foglalkozást űzött. Híres exbarátja, West - állítása szerint - tudott arról, hogy korábban mi is volt a csaja munkája, és bár az őszinteség rendkívül szép dolog, de ez kevés volt ahhoz, hogy a pár együtt maradjon. A szakítás ellenére állítólag a rapper és különc excsaja továbbra is baráti viszonyt ápol.

7. Bencsik Tamara

Bár a hazai celebek körében mintha nem lenne olyan elterjedt az a szokás, hogy vetkőzéssel és erotikus tánccal vészeljék át azt az időszakot, amíg nem lesznek ismertek, azért mégis találtunk egy indulót. "Két és fél évig gogóztam, de máshogy, mint ezek a lányok, én nem riszáltam magamat ennyire. Mindig csak arra törekedtem, hogy feldobjam a hangulatot" - nyilatkozta a Velvetnek Bencsik Tamara a Miss Gogo Hungary első versenyén.

Mivel még iskolába járt, természetesen csak pénteken és szombaton dolgozott. "Nagyon szerettem gogózni, valójában semmi rossz nem volt benne, kivéve, hogy a fiúk megengedték maguknak, hogy megérintsenek bennünket. Amikor egy srác másodjára is meg akarta fogni a fenekemet, széttörtem egy sörösüveget a fején. Az volt az utolsó alkalom, hogy táncoltam" – tette hozzá a Megasztár versenyzője, aki akkoriban a táncolásért kapott pénzből finanszírozta beteg édesapja gyógyszereit. Bencsik talán ezért is nem volt szívbajos, amikor már énekesnőként megkereste a magyar Playboy, örömmel vetkőzött le nekik.

8. Channing Tatum

A G.I. Joe című film főszereplője egyike azon ismertebb férfiaknak, akik a szórakoztatóipar e kevésbé dicső szegmensében is kipróbálták magukat. Persze még ő is fiatal és bohó volt, amikor vetkőzéssel kereste meg a kenyérre valót. A US Magazine értesülései szerint Tatum 18 évesen csatlakozott a Male Encounter nevű férfisztriptíz-csapathoz. „Nagyon szégyenlős volt az elején, de tudta, hogyan kell igazán jó műsort csinálni. A nők megőrültek érte” – nyilatkozta London Steele, a csapat tulajdonosa, akitől a Tatum egy floridai szórakozóhelyen kért munkát. Tatum egy évig lépett fel a csapattal Chan Crawford néven, és fellépésenként ötven dollárt keresett, amihez hozzáadódott még a borravaló, amit az elégedett női vendégektől kapott. A Male Encounter tagjai állítólag soha nem vetkőztek le teljesen, a US Magazine által megkaparintott videó szerint például a zokni és a férfitanga azért rajta maradt Tatumon. A színész Ellen DeGeneres műsorában egyébként a múltját felidézve egy öltánccal lepte meg a műsorvezetőt. „Sztriptíztáncos voltam. Nem vagyok büszke erre, de nem is szégyellem” – tette hozzá.

9. Brad Pitt

Egyetemi évei alatt Angelina Jolie gyermekeinek apja is belekóstolt a sztriptíztáncosok életébe a Dancing Bares nevű csapat egyik tagjaként – írja a Monsters and Critics. „Amikor az egyetemi leányszövetség egyik tagja betöltötte a 21. életévét, a Bares – összesen heten voltak – beleültette őt egy székbe és táncoltak neki. Teljesen meztelenek voltak, a fejükön pedig párnahuzat volt” – nyilatkozta Thomas Whelihan, aki Pitthez hasonlóan a Sigma Chi diákszövetség tagja volt. A színész egyébként különösen sokat köszönhet egy bizonyos sztriptíztáncosnak. Volt olyan időszak ugyanis, amikor azzal keresett pénzt, hogy sztriptíztáncosokat furikázott. „Elvittem őket a fellépésük helyszínére, beszedtem a pénzt, én feleltem a zenéért és elkaptam a lányok eldobott ruháit” – mesélte Pitt, aki nem volt túlságosan elégedett a munkával. Egyik alkalommal azonban találkozott egy lánnyal, aki Roy Londonhoz járt színészetet tanulni. „Elmentem és megnéztem magamnak. Neki köszönhetően léptem rá arra az útra, ami a sikeremig vezetett. A sztriptíztáncosok megmentették az életem” – nyilatkozta Pitt.

10. Javier Bardem

Penelope Cruz férje is kipróbálta azt, hogy milyen pénzért vetkőzni, igaz, csak egyetlen napig bírt ezen a pályán maradni – írja a Marie Claire. „Katasztrofális volt. Tudják ki ült a közönség soraiban? Az édesanyám és a testvérem” – emlékezetett vissza a színész, aki hozzátette, szerencsére nagyon jó a viszony a családtagok között, és mamája is inkább büszke volt rá, mintsem szégyellje fia produkcióját.

A jó kapcsolatot és a mama pozitív élményét nyilván annak köszönhetően is sikerült megőrizni, hogy Bardemnek nem kellett egy szál farokra vetkőznie. „Egy este egy klubban táncoltam. Kellett egy pasi, aki vetkőzik egy kicsit. Igent mondtam. Csupán tíz percig tartott az egész, és szükségem volt a pénzre. Az édesanyám is ott ült a közönség soraiban. Annyira büszke volt rám” – nyilatkozta Bardem később. A Pedro Almodovar felfedezte spanyol színész egyébként számos más munkát is kipróbált mielőtt sikeres volt; dolgozott például kidobóként, építőmunkásként is.

+1. Renee Zellweger

Ön melyik celebre lett volna kíváncsi?

Az örök szingli is szriptízbárban dolgozott mielőtt sikeres színésznő lett volna. Igaz, ő egy kicsit kilóg a sorból, hiszen nem táncolt, csupán felszolgáló volt a Sugar nevű klubban. Bár éppenhogy felkerült a listára, az olvasók így is leadhatják rá a voksukat, ahogyan bármelyik felsorolt celebre, akit szívesen megtekintettek volna akkor, amikor ők még csak álmodoztak a hírnévről, és emiatt vetkőzéssel és hasonló munkákkal próbálkoztak, esetleg csak buliból meztelenkedtek.