Szegény, feltörekvő, noname zenészek most hol fognak bemutatkozni? Hol találnak majd gazdára a szomorú szemű menhelyes kutyák? És mi lesz azokkal a már befutott hazai zenészekkel, akik a Reggelibe jártak promózni az új lemezeiket? Mi lesz most a rabokkal? Hogy kapják meg az sms-eket?

Tizennégy év után megszűnik a Reggeli, október 28-án pénteken volt látható utoljára a műsor. Az utolsó adást Barabás Éva és Csonka András vezették, feltűnt még Lilu, Ördög Nóri – ők mindketten sírtak az adás végén.

Az elmúlt 14 évben minden hétköznap reggel igyekezték szórakoztatni a nézőket a műsor szerkesztői a műsorvezetőkkel karöltve, kutyáknak kerestek gazdát, számos noname, feltörekvő zenekarokat és énekeseket mutattak be, volt dugójelentés a taxisoktól, egy időben még helikopterről is, ráadásul a műsor alatt folyamatosan lehetett sms-ben üzenetet küldeni, melyek többnyire a börtönben ülőknek szóltak.

A menhelyes kutyáknak hogy lesz most gazdájuk?

Hogy milyen gyakorisággal, pontosan nem tudni, de hogy évente többször is próbáltak a műsor segítségével gazdát találni a menhelyes kutyáknak a műsorvezetők, az egész biztos. Sok szomorú szemű kutya veszít azon, hogy a műsor megszűnik, bár a Facebook egy ideje már átvette ezt a szerepet.

A hierarchia alján dolgozó stábtagok repülhetnek

Pletykák szerint korántsem mindenki kap más műsorban munkát, sminkesek, operatőrök mehetnek vissza a balettba ugrálni. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója korábban azt nyilatkozta, azon lesznek, hogy senki ne maradjon munka nélkül. Egyelőre annyit biztosan tudni, hogy Csonka András az egyetlen műsorvezető, aki, bár kezdetektől vezeti a Reggelit, nem kap más műsort a csatornánál.

Hol mutatkozhatnak majd be a noname zenekarok, akik felléphettek a Reggeliben?

Számos rosszul muzsikáló és számos profi ismeretlen zenekar kapott lehetőséget arra, hogy szerepeljen a nagy nyilvánosság előtt. Továbbá a tehetségkutatókból kiesett szereplők is kaptak pár percet, hogy unplugged vagy playback megmutassák, mit tudnak. Ahogy például az alább látható Boo Boo Sisters is tette – ez Sári Évi csajbandája.

A zenészek hol fogják promózni a koncerteket és az albumaikat?

Rengeteg hazai zenész ment el a Reggelibe, és beszélt buta témákról csak azért, hogy elmondhassa, a héten fellép valahol, vagy hamarosan új albummal rukkol elő. Dér Heni korábban a Velvetnek elmondta, a legtöbb tévés szereplést csak azért vállalják el a zenészek, hogy beszélhessenek a zenéjükről, más műsor ugyanis nincs itthon, ahol erre esélyük lenne. A Reggeli megszűnésével ők is veszítenek.

Nem lesz SMS-csík, mi lesz a rabokkal?

Urbán legenda, hogy a rabok kódolt üzeneteket kapnak az adás alatt látható SMS-csíkon, ami a műsor végetérésével megszűnik - a Csak csajok című műsor nem élő műsor lesz. Stohl Bucinak már üzentek ezen keresztül a börtönbe. "Szeretettel gondolunk S. Bucira, jo munkat, erot és kitartast kivanunk. Markoék Dunapatajrol." Ha ilyen szemszögből olvasgatta az ember az üzeneteket, akkor egész szórakoztatóan indulhatott a reggel – ha nem foglalkozott a helyesírási hibákkal.

Hegedűs D. Gézát szinte csak a Reggeliben lehetett látni

Szerkesztőségünk több tagja is állítja, hogy a színházi körökön kívül az elmúlt öt évben Hegedűs D. Gézát csak a Reggeliben lehetett látni és hallani - tény, hogy három nappal a műsor megszűnése előtt járt a Reggeiliben. Ha él olyan ember, akire igaz, hogy rendszeresen nézte a Reggelit, várjuk a visszaigazolást ezekre a tézisekre.

Mi lesz azokkal, akik rendszeresen jelentettek a dugókról?

Több éven át a műsor része volt a közlekedési hírek, időről időre bejelentkezett valaki, aki dugóban ült, pontosabban a műsorból felhívták, hogy mondja el, mit lát, ha kinéz a kocsijából. Az adás alatt többször is. Egy időben a helikopterről is bejelentkeztek, aminek lássuk be, több értelme volt.