Anyja szerint a nézőknek tetszik, hogy választékosan beszél, a Facebookon azt írják, szép, nőies és természetes. Bizonyította, hogy tud lazulni - de emiatt nyerte meg VV Eszter a párbajt, vagy mert ellenfelét utálják?

A Való Világ történetében ritkán nyernek párbajt ilyen magas szavazati aránnyal (75 százalék), mint vasárnap este Eszter. Azt nem tudni, hogy a nézők őt szeretik ennyire, vagy ellenfelét, Playboy Dyát utálták, tény viszont, hogy a realitykben ritka az a karakter, amelyet az (praxisát éppen felfüggesztett) ügyvédnő hoz: különösebben sok vizet nem zavar, ha kérdezik, válaszol, viszont nem káromkodik, és csak néha borul ki. A kategória műsorainak célközönsége ugyanis nem az a néhány százaléknyi agysebész. Úgyhogy most megpróbáljuk megfejteni, miért akarták őt ennyire.

A nézőknek tetszik ez a stílus

"Egy normális, okos, értelmes nő. Nem értem, miért baj, ha egy kicsit – persze bizonyos kereteken belül – kicsit szexisen viselkedik (ami kb. 3x történt meg). [...] Drukkoltam nagyon, hogy ő menjen vissza. Nem vagyok kíváncsi az ostoba, buta, vinnyogos műmacákra" – írta VV Eszter Facebook-oldalára az egyik kommentelő.

"Győzött az értelem, kellemesen csalódtam Magyarországban" – örül egy másik. Már csak egyet idézünk: "Soha még nem örültem ennyire egy Villalakó győzelmének, mint Eszter visszatérésének! Győzött az igazi természetes szépség és nőiesség!"

"Meglepődtem, nem éreztem úgy, hogy Eszter fog nyerni. Nagyon jól esett, hogy mellette voltak, főleg ekkora szavazati arányban. Dya mögött másik hét ember állt, az ő szavazótáboruk is benne van abban a 25 százalékban, ami így még szignifikánsabb különbség" – fejtette ki a Velvetnek Sidló Ágnes, a játékos édesanyja.

Miért?

Megjegyezte, lánya jól tud határokat húzni: van, amikor elengedi magát, de egyébként a szakmájából fakadóan mindig, minden szavát meggondolja. "Ezek szerint ezen műsorok nézőinek is elege lett a trágár, ocsmány, undorító, megalázó szövegekből, és szimpatikus számukra egy olyan szereplő, aki a játékostársait nem tiporja a sárba, még akkor sem, ha az a célja, hogy nyerjen."

Sidló hozzátette, lánya már azelőtt felfüggesztette ügyvédi irodájának működését, hogy beszavazták volna a Való Világba. "Október elsején lépett életbe a felfüggesztés, hatodikán volt a műsor. Úgy gondolom, az az elképzelése, hogy a műsor után folytatja a praktizálást – harmadikos gimnazista kora óta tudja, hogy ezzel kíván foglalkozni. Azóta is ezért dolgozik, így tette le a szakvizsgákat, a másod-harmaddiplomát (van egy cambridge-i és egy banki szakjogász diplomája is), és a két nyelvvizsgát. A beköltözés előtt egyébként azt mondta, kalandra, viharra, szórakozásra vágyik."

Érdekesek a konfliktusai

A játék alatt eddig összesen két konfliktusban volt érintett: az egyik a Cristofel-Veronika melodráma, amelyet az alábbi videó is összefoglal, mi itt, itt és itt írtunk az egyes stádiumokról. Eszter kicsit berúgott, emiatt kellemetlen helyzetbe került úgy, hogy igazából nem volt bűne. Ki ne tudna ezzel azonosulni?

Kettes számú konfliktusforrás: VV Eszter nem cuki, hanem elég konkrétan mindenkinek mindent az arcába mond, igaz, csak akkor, ha megkérdezik. Lakótársai ellen olyan kifogásokat hozott fel, amelyekkel józan ésszel senki sem vitatkozik. 03:20 körül kezdődik a leszámolás.

Szempont lehet még, hogy a többségükben női sms-küldők könnyebben azonosulnak az átlagos alkatú nőkhöz Dyánál jóval közelebb álló Eszterrel, aki, bár alkata nem tökéletes, de – mint azt a párbajban is bizonyította – oda tud szólni, ha kell, és van tartása. Legalább egy kicsi.

Annyira nem is választékos

A decens úriasszonyt egyszer-kétszer Eszternél is felülírta már a realityceleb: a búcsúbuliján meztelenül fürdött, megtalpazta Vera mellét, majd egy rózsának látszó tárggyal korbácsolta Attilát, aki válaszul a mellei közé nyalt.

És persze még így is lehet, hogy csak az ellenfelét utálta mindenki, valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi történt pontosan.

Végül pedig, emlékeztetőképpen íme a videó, amely megmutatja, miként fogadták a párbajgyőztest a lakótársai. Ebből pedig készítsen nekünk valaki egy finom kis animgifet, kérem szépen! Nem kell más, csak Kinga hisztiző feje sokszor, köszi!