Idén sem lazíthattak a celebszülészek

2011.12.28. 09:09
A celebek szülészeinek már jó pár éve ég a keze alatt a munka, a híres nők, illetve az ismert férfiak partnerei ugyanis sorra esnek teherbe. Van, aki idén először tapasztalhatta meg, hogy milyen szülőnek lenni, lásd Miranda Kerr vagy Mariah Carey, van, aki már igazán rutinos versenyző, vegyük csak Tori Spellinget vagy a hihetetlenül termékeny Lauryn Hillt. A hazai celebeknek sem kell szégyenkezniük, a gyermekvállalási kedv itthon is igen nagy, bizony, még Majka is bevállalta az apaságot.

Az egykék

Sok híresség idén hozta világra első gyermekét: az évet Miranda Kerr és Orlando Bloom fia, Flynn Bloom nyitotta. Szintén januárban született meg egy másik ismert modell, Doutzen Kroes gyermeke is. "„Szerelmesek vagyunk a gyerekbe! Nem tudom leírni ezt az érzést! Pyllon végre itt van az életünkben!" - írta Twitteren a büszke apa, DJ Sunnery James. Penélope Cruz nagyon titkolózott, de mégiscsak kiderült, hogy januárban bizony ő is anya lett. Szintén januárban jött világra Christina Applegate lánya, Sadie Grace Noble, aki egyike lett azon celebbabáknak, akik idén címlapot kaptak. Márciusban jött világra az ismert stylistceleb/celebstylist, Rachel Zoe első gyermeke, Skyler Morrison Berman.

A legnagyobb várakozás talán Mariah Carey ikreinek születését előzte meg, április harmincadikán végre el is jött a nagy nap, világra jött Monroe és Moroccan Scott, akiknek azóta saját honlapjuk is van. Május 5-én, 3,6 kilóval megszületett Alicia Silverstone első gyereke, Bear Blu Jarecki, aki nem tudni mit kezd majd érdekes nevével. Májusban jött világra a néha homlokán is cicit viselő francia színésznő, Marion Cottilard fia, valamint a terhességét jól titkoló Evangeline Lilly gyermeke.

Szintén az első félévben lett anya Pink is, aki naná, hogy Twitteren jelentette be az örömhírt, és Natalie Portman is, aki várandósan is gyönyörűen festett a vörösszőnyegen. Jewel egy texasi kórházban adott életet fiának. Az énekesnő a Going Platinum című valóságshow első forgatási napján tudta meg, hogy bizony várandós, és attól félt, hogy a reggeli rosszullétek miatt hamarabb lebukik, mint szeretné. "Csak most hagytam el a kórházat, és a baba gyönyörű" - lelkendezett Twitteren Donald Trump, amikor lánya, Ivanka anya lett júliusban. "Úgy érzem magam, mint a legszerencsésebb lány a világon" - kommentálta gyermeke születését Selma Blair. "Egész nap és egész éjjel a fiamról ábrándozom, alig várom, hogy végre láthassam!" - nyilatkozta Alyssa Milano, akinek augusztusban teljesült is kívánsága. January Jones, a Reklámőrültek című sorozat szereplője szeptemberben adott életet fiának, Xander Dane Jonesnak, de azt egyelőre nem árulta el, ki is gyermeke apja. Talán maga Ashton Kutcher lenne az?

Egy gyerek nem elég

Persze akadtak olyan celebnők, akik nem először tapasztalhatták meg, hogy milyen a várandósság. Eva Herzigova márciusban szülte meg második fiát, Philipet egy londoni kórházban. Emma Bunton májusban a Twitter-oldalán tudatta a világgal, hogy fia született. Jennifer Connelly egyelőre nem tudja, milyen fiús anyukának lenni, ugyanis májusban ismét egy kislánynak adott életet. Kate Hudsonnál viszont pont fordított a helyzet, hiszen második gyermeke is fiú lett, pedig azt hitte, hogy ezúttal egy lányt hord a szíve alatt. Jó, a remény hal meg utoljára, végül Victoria Bekcham kívánsága is teljesült, hiszen júliusban megszültetett negyedik gyermeke, aki történetesen lány lett. Lauryn Hill, a Fugees egykori énekesnője a csapat rekordere, neki ugyanis hat gyermeke van, a legkisebb júliusban jött a világra. “Nem tudom, hogy én vagyok-e a legtermékenyebb nő Amerikában” – nyilatkozta.

Augusztusban két híresség is másodszorra lett anya. Tina Fey már régóta szeretett volna testvért 5 éves lányának, és idén nyáron bővült is a család egy fővel. Jessica Alba tavaly novemberben jelentette be, hogy mindenképpen szeretne még gyereket szülni, s lőn. Mel B kicsit előrébb jár, mint ők, szeptember elsején harmadik gyerekének adott életet. Tori Spelling is a nagycsalád híve, ő októberben hozta világra Hattie Margaretet, aki gyermekei közül időrendileg a harmadik a sorban. Szintén októberben született meg Carla Bruni második gyermeke, akinek ugye nem más az édesapja, mint a francia államfő, Nicolas Sarkozy.

Apuuuu

Az évet Owen Wilson indította, aki csak röviddel fia születése előtt jelentette be, hogy apa lesz. Az örökifjú Rod Stewart nem akar felhagyni a gyerekgyártással, idén februárban megszületett nyolcadik gyermeke. Gael Garcia Bernal, a mexikói származású filmszínész stílszerűen a Twitteren jelentette be, hogy barátnője, Dolores Fonzi argentin színésznő életet adott kislányuknak. Bár Bryan Adams nem egy mai gyerek, csak idén tapasztalta meg milyen apának lenni, májusban született meg ugyanis kislánya. Ethan Hawke nem ilyen ráérős, ő ugyanis 11 évvel fiatalabb az énekesnél, és már négy gyermek boldog és büszke apja. Jó, a még nála is fiatalabb Kevin Federline már az ötödiknél tart. Szeptemberben Mike Myers és Guy Ritchie is ismét átélhette, hogy milyen, ha az ember barátnője, felesége új életet hoz a világra, novemberben pedig végre megszületett Hugh Grant első gyermeke is. Igaz, sem a színész, sem volt barátnője nem tervezte, hogy szülők lesznek. Robert De Niro sokkal tudatosabb brit kollégájánál ebben a kérdésben, és ő bizony már a hatodik gyereknél tart. A legkisebbet, Helent egy béranya hozta világra karácsony előtt.

A hazai helyzet

Ki a legaranyosabb celebbaba?

Azért itthon sem panaszkodhatunk, Magyarországon is gyarapodott a celebcsaládok létszáma. Februárban megszületett Vujity Tvrtko és Zsolnay Gyöngyi harmadik gyermeke, Bendegúz, pár héttel később pedig Gáspár Laci második gyermeke, akit Kovács Lázár negyedik és Schoberték második fia követett a sorban. Sokáig csend volt, majd nyáron Bakács Tibor harmadik gyermekének világrajötte ismét fellendítette a hazai helyzetet, nem sokkal később ugyanis Rippel Ferenc fia, Krisztofer Herkules Ferenc és Szikszai Rémusz harmadik fia, is megérkezett. Júliusban Balássy Betty és Varga Feri lánya, Czippán Anett első gyermeke és Váczi Gergő második lánya követte őket. Szeptemberben lett édesanya Janics Natasa. A sportoló kislánya a Milana nevet kapta szüleitől. Ismét egy kis szünet következett, majd októberben világra jött Laár Buda Illés, novemberben pedig Dundika és Majka kisfia, Marián, valamint Emilio és Bangó Margit unokájának kislánya, Jelinek Vivien Noa.