Ha van celebházasság, amiről szinte mindig csak pletykákat lehetett hallani, az Katy Perryéké volt. Boldogtalanul éltek hármasban: az énekesnő, Russell Brand, és a mindig ott csaholó Jól Értesült Közeli Ismerős, aki kivételesen jól súgott.

Katy Perry és Russell Brand 2009 őszén jöttek össze, két év után pedig most jól szétmentek (mint annyi más celebpár idén). Házasságukat most önkényesen háromfősnek tekintjük, mivel ők maguk ritkán nyilatkoztak róla bármi érdemit (a kötelező körökön kívül), viszont végig ott volt közelükben a Jól Értesült Közeli Ismerős, Jéki, aki elhintette a pletykákat – és ezek általában igaznak is bizonyultak.

Pletykák a kezdetektől

Már összejövésük híre is állítólagos volt, a People magazin arra alapozva jelentette be, hogy egyszerre nyaraltak Thaiföldön. (Itt idéznénk fel egykori kommentelőnk, Reckl Amál orákulumi képességeket felvillantó megjegyzését akkorról: "Én meg Russell ízlését nem értem. Eddig ez egy intelligens embernek tűnt, nem értem, hogy egy ilyen kamaszlányosan provokáló, light popcsillagtól mi a fenét akar".)

Aztán jöttek azok a hírek, amelyekben csak a neveket kell kicserélni, és máris bármelyik celebpár tagjai nyilatkozhatják kapcsolatuk kezdetén: a férfi jó útra tért a nő mellett, már a gyerekvállalást sem tartják elképzelhetetlennek, és jaj, de romantikus volt az eljegyzés.

Aztán Jéki folytatta a súgást: húha, lehet, hogy Perry terhes, úristen, Brand kandúrja kiborult a féltékenységtől, nocsak, a férfi apja nem hivatalos a lagzira. Jéki, önmagát bennfentesnek álcázva azt is elárulta, hogy Amy Winehouse és Perry között utóbbi férje közvetítene, hogy összebarátkozhassanak.

a fénypontokon át

Jéki a díjkiosztókon is ott volt, egyik ilyen alkalommal csípte el például Perry odavetett megjegyzését Miley Cyrusról. A klipforgatásokon is sunyizott, kiszivárogtatva az énekesnő pucér képeit (nem mintha azokon többet láttunk volna, mint az Esquire fotóján).

Aztán végre az esküvőről is elkezdett suttogni: a ceremóniát egy hetesre ígérte (ami meg is valósult, elég rongyrázósan). Perry – ekkortól hivatalosan is Russell Brandné – ilyentájt adta át a szót végérvényesen Jékinek, mondván, „nem vagyok tradicionális ember, de miután összeházasodunk, eldöntöttük, nem beszélünk a kapcsolatunkról”.

A huncut bennfentes a hitvesi hálószobába is bemerészkedett, a RadarOnline-nak kifejtve: nászútján az ifjú asszonyt megkóstolta egy pók. De a házasélet kevésbé intim megnyilvánulásairól is értesítette a közvéleményt, például az együtthálási szabályzatról.

napjainkig

Szerencsés olvasónk személyesen is látta a párt, de Jékit nem – biztos jól álcázza magát. Vagy nem volt ott, mert éppen arról fecsegett a Life&Style-nak, hogy Perryék házassága valahogy nem az igazi. Az énekesnő ekkortájt saját (macskás) parfümjét promózta, azzal a marketingszöveggel, hogy olyan öntörvényű személyiség, mint a cicusok. (Ismét egy kommentre hivatkoznánk: "igy promozza elore a valast? "fuggetlen lelek vagyok" haha" – jegyezte meg némi jóstehetséggel Nina Skye.)

Jéki dörzsölte a tenyerét, és tovább szivárogtatott: arról, hogy Perry iszik, hogy elképesztő kívánságai vannak a turnéján, és hogy férje egy csomó teológiai szöveget elolvasott már, hiszen anyósáék szupervallásosak. Ez sem segített, a pár kapcsolata egyre hanyatlott, Jéki pedig még Tore Nilssen nevét is bedobta, mint opcionális félredugópajtást. Csúnya dolog.

Jéki aztán szólt a fotósoknak is, hogy Brand már nem hord karikagyűrűt, és beadta a válókeresetet. Utóbbit át is passzolta a TMZ-nek. Karrierje Brandéknél annyival ért véget, hogy közölte, itt hónapok óta bajok voltak, Perry meg túl sokat bulizott volna. Aztán lelépett. És ezentúl másokkal lesz jóban. Vigyázzanak.