A Megasztár 6 műsorvezetője állítása szerint két éve nem adott interjút, de legalább most is csak arról beszélt, hogy mennyire nagyon jó lesz a tehetségkutató, mert. A most induló megasztárosoknak azt javasolja, hogy legyenek őszinték, és mindig kerekedjenek felül azon, ha olyasvalakivel találkoznak, aki nem érdeklődik az iránt, amit csinálnak, csak az iránt, amiről ő nem akar beszélni, mert nem tartozik a közvéleményre. Liptai Claudia szürreál.

Ha másért nem is, az amúgy jó formában lévő Liptai Claudia ledöbbent arcáért érdemes volt ellátogatni a nagyon proccos Boscolo elnöki lakosztályába. Pedig csak annyit kérdeztünk tőle, mégis miért van az, hogy már két éve nem adott interjút senkinek, ahogy azt a beszélgetésünket megelőzően hallhattuk tőle az Aktívnak tett nyilatkozatában. Liptai Claudia - aki óriási meglepetésre a műsorvezetőnője lett az idén majd megint tehetségeket ki tudja, honnan felhajtó Megasztárnak - persze nem szerette volna megosztani velünk, hogy mégis miért nem telik el hónap úgy, hogy ne halljunk felőle, de hál' Istennek a menedzsere és a TV2 sajtósa megmondta a frankót: ennek semmi köze a nagy Megasztár 6-hoz.

Fújjuk nagyobbra!

Az egész úgy kezdődött, hogy Till Attilát és Liptai Claudiát számukra eddig ismeretlen közegbe, egy luxusszálloda luxuslakosztályának luxuskanapéjára, ültették, hogy onnan mondhassák el negyedórás etapokban, miért is lesz kurva jó a Megasztár 6. Eleinte nem is volt semmi baj, a csillárról beszélgettünk, amit Liptai szép színesnek titulált, Tillának meg - a lakosztállyal együtt - szimplán tetszett, pedig szerintünk egész elképesztően ocsmány volt. No, de ez nem annyira érdekes, mint az, hogy a két műsorvezetőnek bejött az elnöki lakosztályban tartott sajtótájékoztató, sőt Liptai szerint jobb ez így az újságíróknak is, mert nem személytelen. Tilla is örült, hogy megadták a módját, hiszen ezzel is azt jelzik, hogy a Megasztár egy mindig megújuló brand. Liptai úgy vélte, tehetségkutató műsoruknak létjogosultsága van, és a legfontosabb, hogy egy magyar találmány, ami egyre jobban és jobban tud majd működni.

Az exmokkás műsorvezetőnő elárulta, sokat változik a Megasztár 6 struktúrája, hiszen a nagy kasztingra becsődített sok emberből hirtelen csak huszonnégyen maradnak, nekik is mindössze másfél-két percük lesz, hogy megmutassák magukat. Tilla - hogy senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ők ketten egy jó csapat - hozzátette, a huszonnégy jelentkezőből kerül ki aztán az a tizenkettő, akik 11 héten keresztül szórakoztatják az országot. "Ez az időszak mindenkinek feszült lesz."

Az is kiderült, hogy bizony a másfél percnek elégnek kell lennie, mert hát sokszor már az is elég, ha csak belép valaki az ajtón. "Nagyon fontos, hogy sugározzon a személyisége, hiszen a Megasztár felfedezettjeinél mindig adott volt valami elképesztő történet. Őket valami ismertetlen nagy erő vezérelte, és ezt tudták megfejelni azzal, hogy volt hangjuk" - így Liptai. "A tehetség nincs kiszámolva darabra, ezek azért izgalmasak, mert nem feltétlen tudnád amúgy tetten érni, de ha van egy ilyen tehetségkutató, akkor van rá esély, hogy kiderüljön" - reflektált Tilla.

"Létjogosultságát az is bizonyítja, hogy az ötödik volt a legnézettebb" - folytatta az ország Claudiája. "Ez nem egy lefelé tendáló dolog, akad olyan, aki négyszer nem megy el, viszont az ötödikre felbátorodik. Nem véletlen, hogy a Megasztárral térek vissza, hiszen ha valamivel vissza kell jönni a képernyőre, akkor ez az. Ez a műsor méltóságot ad, nagyon érdekel, ráadásul a szereplők sorsa hasonlít az enyémhez, mert én is a semmiből jöttem, és szép lassan jutottam el valahova. Ők is ezt az utat járják végig."

A semmit

Ekkor úgy éreztük, hogy már többet is tudunk az új Megasztárról, mint szeretnénk, ezért hát bátorkodtunk megtudakolni, amit már említettünk, hogy minek is köszönhető, hogy két éve nem beszélt újságíróval, amire Liptai először azzal reagált, hogy mert nem kérdezték meg. Pechére tisztában vagyunk vele, mennyire lehetetlen őt elérni. Amikor tovább kérdeztünk az ezek szerint hamis hírekről, a háttérből a menedzsere és a TV2 szóvivője közölte, hogy ennek a témának nincs köze a Megasztárhoz, valamint Liptai menedzsere felvilágosított róla, hogy őt mindig el tudjuk érni, ha valamit szeretnénk Claudiától.

Ezek mellett persze csak kicsit kellemetlen, hogy Tilla korábban azt nyilatkozta az Aktív kameráinak, hogy mindig frappánsan kivágják magukat a kellemetlennek tűnő kérdésekből, szerintünk az újságírót hátulról leállító belső ember se nem vicces, se nem frappáns, de biztos ezzel is csak a Hollywood utánérzést akarták elérni.

Így aztán tovább beszélgethettünk a hatodik Megasztárról, meg arról, hogy mennyire tudnak fennmaradni a megasztárosok. Persze kiderült, hogy nagyon, szinte mind, de legalábbis sokan közülük. Példának meg felhozták Caramelt, Rúzsa Magdit, a Tóth-lányokat, Gáspárt, Királyt, Kökényt, hiszen ők mind jól működnek a pályán, mert meg tudnak újulni.

Liptait végül arra kértük, hogy ha már sorsazonosságot érez a frissen indulókkal, ossza már meg bölcs tanácsait, mivel érhetnek a csúcsra a jelentkezők. "Csinálják tisztán, becsületesen, higgyenek magukban és abban, hogy azt a képet festhetik le magukról, amit csak ők akarnak, nem pedig azt, amit a sajtó. Őrizzék meg mindenáron a magánéletüket, identitásukat és bármennyire is erőszakosak velük, ne tegyenek meg olyan szívességeket, amiből mások előnyt kovácsolnak. Mindig legyenek őszinték, és mindig tudjanak felülkerekedni azon, ha olyasvalakivel találkoznak, aki nem érdeklődik az iránt, amit csinálnak, csak az iránt, amiről ő nem akar beszélni, mert nem tartozik a közvéleményre."

Értik, ugye? Hát ezért nem adott két éve senkinek interjút.