A Legyen Ön is Milliomos! műsorvezetőjeként visszatérő showman másodszor adott ki üres könyvet. Az 1998-as mű 210 ezer példányban fogyott, az Amerikából importált, Friderikusz Produkció által megjelentetett, Az én családom - Összegyűjtött emlékek is valószínűleg nagy siker lesz. Négyezer forintért ön is megveheti, de egy vonalas füzet sokkal olcsóbb.

Friderikusz Sándor emlékkönyvet importált Amerikából, amit saját cégével, a Friderikusz Produkcióval dobatott piacra 2011-ben – írja a Bors. A fordítással nem lehetett sok problémája, mivel az Az én családom – Összegyűjtött emlékek című, Mary Beth Sammons által kitalált 320 oldalas, jó egykilós kemény kötésű könyv tök üres, vonalas lapokkal van tele, melyeken 500 kérdés segít abban, hogy a vevő leírhassa saját családtörténetét.

Az anyja bezzeg nem hagyott hátra ilyet

„Így olyan kötet áll majd össze, amelyet garantáltan családjának több generációja fog megőrizni és nagy becsben tartani, hiszen benne lesz minden, amit évtizedek, de akár évszázadok múltán is érdemes lesz tudni Önről és családjáról az Ön gyerekének, majd az ő gyerekeinek, és így tovább. Karácsonyra tényleg a legszemélyesebb ajándék lehet ez a könyv!” – áll a művet forgalmazó Libri könyvismertetőjében.

Friderikusz Sándor így kommentálta az ajánlásával megjelent, 4000 forint helyett most 3800 forintért is megrendelhető kötetet a Librinek: „Mit nem adnék, ha Anyám hátrahagyott volna egy ilyen nagyon személyes kötetet. Ebből egészen biztosan sokkal többet tudhatnék a tágabb értelemben vett családomról, akikről – e kötet híján – alig van emlékem, és akikkel alig van kapcsolatom”.

A Legyen Ön is Milliomos! műsorvezetőjeként visszatérő showman másodszor ad ki üres könyvet: 1998-ban 210 ezer példány fogyott az Ez egy tiszta jó könyv című Friderikusz szerzeményből, mely azért volt üres, mert az író így kívánta hangsúlyozni a magyar társadalom boldogságának hiányát, a lelkek ürességét és az érzelmi sivárságot – írja a lap, melynek munkatársa Friderikuszt is megkereste az üres könyvvel kapcsolatban, de a műsorvezető nem akart nyilatkozni.

Azóta az üres naplók megjelentetése komoly divattá vált, például Gombos Edina 2008-as tök üres babanaplója is (melybe a kedves anyuka szépen felvezetheti, mikor ürített gyermeke, mennyit, és milyen étkezés után) akkora siker volt, hogy már Gombos Könyvek sorozat is létezik.