A 84. Oscar gálán a fekete és fehér estélyik mellett a villantás volt a trend: vagy a lábat, vagy a mellet, vagy a hátat, de valamit illett kitenni a ruhából: ebben a műfajban Angelina Jolie lábvillantása és Jennifer Lopez talán-mellvillantása vitte a prímet. Meg a millió dolláros ékszerek. Trendmustra a 84. Oscar gáláról.

Angelina Jolie jól kihasználta derékig felsliccelt fekete Atelier Versace bársonyruháját, minden mozdulatának az volt a célja, hogy jobb lába combtőig kilátsszon a szoknyarészből. Igazából az ötödik combvillantós beállás már inkább erőletett Jolie-tól, mint szexi, de elérte a kívánt hatást: díjat nem kapott, sem ő, sem a legjobb férfiszínész elsimerésre váró Brad Pitt, mégis mindenki róla beszél - villantása még saját Twittert is kapott. Már aki épp nem J Lo mellbimbóját próbálja megkeresni a mélyen dekoltált fehér estélyiben. Az énekesnő ugyanis szintén ruhájával kavart egy kis érdeklődést maga körül, de ezt itt alaposabban megtárgyaljuk.

Rengeteg fehér

Fehér ruhát választott Jennifer Lopez és sok más vendég mellett Gwyneth Paltrow és Cameron Diaz is, akik ennek megfelelően megszólalásig hasonlítottak egymásra: két magas, szőke, 40-es éveiben járó színésznő széles mosollyal. Paltrowt Tom Ford estélyijének különleges vállmegoldása különböztette meg leginkább Diaztól, aki egy vállát szabadon hagyó, fodros aljú Gucci estélyiben érkezett a gálára.

Paltrow ruhája, bár szűziesebb és szinte túl zárt, mégis valahogy szebb, mint a tépett hatású Gucci ruha. Milla Jovovich egy félvállas, fehér Elie Saab ruhát vett az eseményre, úgy nézett ki benne, mint egy menyasszony.

Millió dolláros ékszerek

A tetovált lány színésznője, Rooney Mara is esküvői ruhára hajazó estélyit választott, ő egy mély nyak- és hátkivágású Givenchy ruhában forgolódott a fotósok közt. Sandra Bullock stylistja nagyon ráérzett a trendre, és fekete-fehér Marchesa ruhát adott a színésznőre, akkora hátkivágással, hogy az két másik ruhára is elég lett volna.

Persze nem csak monokróm ruhákat láthattunk: az egyik legszebb estélyit a mindig nagyon jól öltözött Michelle Williams hozta, aki egy menő, peplumos, korallpiros Louis Vuitton estélyiben volt. A feltűnő ruha mellé 1 millió dollárnyi (218 millió forint) ékszert vett a színésznő: bizony, az a vékony ForeverMarks nyakék annyit ér. Natalie Portman szintén pirosban jelent meg, de 1954-es vintage Haute Couture Christian Dior ruhája helyett mindenki szülés utáni filigrán alakját méltatta.

Bérénice Bejo, az A némafilmes színésznője is sok dicséretet kapott halványzöld Elie Saab ruhájáért, mely ugyan jól ment vörös hajához, de szerintünk sápasztotta a színésznőt. Az ő zöld smaragdfülbevalója is valószínűleg vagyonokat ér, de erről nem találtunk megbízható forrásokat.

Arany és fekete flitter

A vörös hajú Jessica Chastain egy hagyományosan gazdagon hímzett, arany-fekete Alexander McQueen ruhában dobta fel a vörös szőnyeges vonulást, ő 2 millió dollárnyi (435 millió forint) karkötőt-fülbevalót vett fel Harry Winstontól. Persze színarany ruhákban sem volt hiány, George Clooney kísérője, Stacy Keibler egy derékon rózsába tekert fényes anyagú, arany Marchesa estélyiben vigyorgott a színész mellett: pont úgy nézett ki, mint egy Oscar szobor.

És természetesen most is volt két híresség, aki összeöltözott véletlenül, Anna Faris vett fel szinte ugyanolyan fekete, flitteres ruhát vett fel, mint kolléganője, Rose Byrne, annyi különbség volt kettejük közt, hogy egyikük szőke, másik fekete hajú. Arany flitteres, de az övékéhez nagyon hasonló ruhát vett Ellie Kemper, aki szintén a Koszorúslányokból lehet ismerős. Judy Greer, az Utódok színésznője pedig egy csak középen flitteres ruhával slankította magát.

Futottak még

A színes estélyikről is megemlékszünk pár szóban: Penelopé Cruz például halványlila Armani nagyestélyiben mutatta meg magát, szép volt, de láttunk már izgalmasabbat is. Tina Fey a tavaly menő navy-blue színben választott egy peplumos ruhát, Carolina Herrerától – írja a Daily Mail. Glenn Close mélyzöld Zac Posen estélyit és zakót vett fel.

Viola Davis, az A segítség színésznője bevállalta a smaragdzöldet, és bár Vera Wang ruhájában kicsit kilógott a sok halvány-estélyis nő közül, legalább megjegyezte mindenki, hogy ő is ott volt a gálán. Az A némafilmes színésznője, Missi Pyle pedig azzal keltett feltűnést, hogy rövid nyilatkozatában azonnal leszögezte, hogy türkiz Valentina Delfino estélyijét erőszakmentes selyemhernyók szőtték – hát köszönjük.

A Vanity Fari buliban is volt minden

Az idei legmenőbb tervező Elie Saab (Milla Jovovichot és Berenice Bejót öltöztette), és a Marchesa (Stacy Keibert és Sqndra Bullockot öltöztette) volt. Az Atelier Versace ismét Angelina Jolie-nak köszönhetően tarolt.

Az Oscar után a Vanity Fair bulija vonzotta a legtöbb hírességet: sokan ugyanabban az estélyiben mentek afterozni, mint amiben a gálára, de volt, aki átöltözött: Jennifer Lopez felvett egy még villantósabb ruhát, Cameron Diaz az ártatlan fehéret narancsszínre cserélte. Az afterpartin megjelent a mindig morcos Victoria Beckham és az Oscar gáláról hiányzó Katie Holmes-Tom Cruise páros is: a galériában mindkét eseményről talál képeket. A gála nyerteseiről pedig itt informálódhat.