Míg Kuti VV Kinga csak a megváltó halál gondolatáig jutott el és nem tett tényleges kárt magában, addig elődje, Szögeczki VV Ágica a kórházban ébredt egy gyomormosás után. Az exvillalakó mára már nem érti, hogy lehetett annyira önző, hogy begyógyszerezze magát egy a pasijával átveszekedett éjszaka után - ismert emberként ráadásul még a közvéleménnyel is meg kellett küzdenie az eset után. Szecsődi Károlyt még nem ismerte az ország, amikor megpróbált öngyilkos lenni: ő mindaddig fel sem fogta, mekkora ennek a súlya, míg egy barátja nem végzett magával. Saját esetükről beszélnek.

VV Kinga csak a gondolatig jutott el

Bár az újságok megszólalókkal bizonygatták a történetet, Knap VV Attila kikérte magának, hogy suicid hajlamai lennének és hogy 17 évesen felvágta volna az ereit. Vele szemben Kuti VV Kinga a Velvetnek elismerte, van alapja a Bors korábbi cikkének, ami szerint megfordult az öngyilkosság a fejében.

A Való világ nagy hisztisét évekkel ezelőtt hónapokig kezelte pszichiáter pánikbetegséggel, a folyamatos rosszullétek pedig annyira tönkretették a VV5 exjátékosának az életét, hogy volt olyan pont, amikor szeretett volna inkább meghalni. "Idegileg annyira kész voltam, hogy azt mondtam, nem bírom tovább. Ennek ellenére soha nem követtem el merényletet magam ellen, igazából nem is tudom, mi kellett volna ahhoz, hogy leüljek és tényleg magamba tömjek egy csomó gyógyszert. Nyilván, aki eljut erre pontra, azt valami trauma éri, amit képtelen feldolgozni - nem lehet bekategorizálni, hogy ez gyávaság vagy bátorság" - mondta VV Kinga.

VV Ágica a kórházban ébredt

A Való világ egyik korábbi játékosa, Szögeczki VV Ági viszont 2007-ben elérte azt a pontot, hogy már nemcsak gondolt a halálra, hanem be is gyógyszerezte magát. Öngyilkosságának híre állítólag már a mentőből kijutott az egyik napilaphoz, később pedig saját maga mellett a közvéleménnyel is meg kellett küzdenie ismert emberként. Az exvillalakó úgy emlékszik vissza a történtekre, hogy akkoriban nagyon sok minden jött össze az életében, vagyis az elhatározása nem spontán történt, hanem egy hosszú folyamat eredményeképp:

"Voltak magánjellegű problémáim is, de nem csak és kizárólag ennek köszönhető az, amihez folyamodtam" - mesélte a Velvetnek. "Anyagi gondjaim adódtak, a karrierem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, és a családon belül is történtek negatív dolgok. Az öngyilkosság egyfajta folyamat vége volt, aminek során észre sem vettem azt, hogy mély depresszióba zuhantam. Nem tudtam mi ez és nem is kezeltem jól. Alapvetően nagyon vidám, pozitív, jó kedélyű nő vagyok – akik követték annak idején a Való Világot, tudhatják rólam -, és mivel soha nem volt még az életemben annyira rossz időszak, mint akkor, nem kezeltem helyén a betegséget, és a gondokat is rosszul oldottam meg. Egyszerűen nem voltam arra felkészülve, hogy az én életemben is lehet egy ilyen mélypont, amikor súlyos depresszióba esek."

Szögeczki Ági számára az utolsó csepp egy vita volt az akkori élettársával. Balhézásuk hónapokon keresztül húzódott, mert nem tudták lezárni a kapcsolatunkat. "Nem tudtunk egymás nélkül és egymás mellett sem létezni. Aznap hajnalban volt egy hatalmas veszekedésünk, ami után úgy éreztem, valamit nagyon elrontottam, valamit nagyon rosszul csináltam, és lehet, hogy könnyebb és jobb lenne odafent. Nagyon sokszor lehet látni a mozifilmekben, hogy baleset után az ájulásból ébredő ember legelőször a neonfénnyel szembesül, nem tudja, hol van, oldalra néz és látja, hogy egy kórteremben van – szinte pontosan ugyanez történt velem. Mintha egy filmben lettem volna, bár amikor én balra néztem, anyukámat láttam a kórterem ablakánál zokogni. Fogalmam sincs, hogyan kerültem be a kórházba, teljesen kiesett minden. Az utolsó kép az emlékezetemben, hogy hármasával-négyesével szedem be a gyógyszereket, a következő pedig már a kórházi közeg" - emlékezett vissza a VV-s, aki napokig nem nyugodott bele abba, hogy nem sikerült megölnie magát.

Mára már nem tudja, nem érti, hogy akkoriban hogyan adhatta erre a fejét, de tényleg meg akart halni. Mint mondta, neki még akkor is az volt az első gondola, amikor felfogta, hogy mi történt, hogy miért nem sikerült megölnie magát. "Még napokig azon gondolkodtam, hogy ott a kórházon belül mit tudnék csinálni annak érdekében, hogy többé ne nyissam ki a szemem. Mai napig nem tudom, hogy ebben a történetben hogy tudtam annyira önző lenni, hogy csak azzal foglalkozzak, nekem mi lenne a legjobb. Akkor jutottam el arra szintre, hogy úristen, mit csináltam, amikor láttam, mekkora fájdalmat okoztam ezzel édesanyámnak, aki akkor nagyon összetört. Ami utána még nagyon megviselt, az, amikor napok múlva kijöttem a kórházból, és szembesülnöm kellett azzal, amit tettem. A szégyenérzet akkorra már sokkal erősebb volt bennem bármi másnál. Percenként jöttek oda hozzám az emberek: volt, aki nagyon leszidott, volt, aki velem pityergett, volt, aki kiröhögött."

Szecsődi Karcsi kihányta a gyógyszert

A transzneműségét nemrég nyiltan felvállaló megasztáros 15 évesen akart véget vetni az életének: elsősorban anyja halálát nem tudta feldolgozni, aki balesetben, hirtelen hunyt el. "Ennek következményeképp apámhoz kerültem, akit nem is ismertem, nyolcadikban iskolát váltottam, utána egyből jött a középiskola, ami újabb környezetváltozás volt. Annyira sok lett minden, hogy úgy gondoltam, nekem itt már nincs több keresnivalóm" - magyarázta Szecsődi Karcsi, aki Szögeczkihez hasonlóan szintén begyógyszerezte magát.

Egyik szerencséje az volt, hogy a családja érezte, hogy valami nincs rendben. Az énekes addigra már többször is kiborult és hangoztatta, hogy megöli magát. Amikor elvonult begyógyszerezni magát, a testvére ment utána. "Akkorra már bevettem a gyógyszert és feküdtem az ágyon. Hívták a mentőket, de addigra már ki is hánytam mindent. Fél évig fel sem tudtam ezt az egészet fogni, eljutottam arra a szintre, hogy nem voltak érzéseim, minden mindegy volt. Később, amikor a barátokkal beszélgettünk és felmerült ez a téma is, akkor döbbentem rá, hogy ennek mekkora súlya van. Aztán az egyik barátom öngyilkos lett és átfutott az agyamon, hogy úristen, mi lett volna, ha nekem is sikerül akkor. Visszagondolva abszolút értelmetlen volt és egy gyenge lépés lett volna."