A legtöbb híresség jól tűri, hogy sokan utálják, de még a legbékésebbeknél is előfordul, hogy kiakadnak. George Michael egy keresztény szervezettel köcsögölt, Rihanna egy rajongójával, aki szerint ribanc. Ellen DeGeneres az aggódó anyákat küldte el a francba, nemrég pedig a Imogen Thomas modell, a Big Brother egykori játékosa intett be minden gyűlölőjének nyaralós képeivel.

“Íme, a rajongóimnak! A gyűlölőimnek pedig: na, milyen a meló?” - ezt posztolta nemrég Twitteren Imogen Thomas brit glamour modell, a Big Brother egykori játékosa, és Ryan Giggs futballista egykori szeretője, és a szöveg mellé mellékelt egy képet, amin fürdőruhában van a nyaralásán. A kreatív üzengetést kedvelő modell ezzel a képpel akart elégtételt venni azért, amiért az őt gyűlölő névtelen, de ezek szerint népes és kitartó tömeg folyamatosan piszkálja.

A Bangkokban nyaraló modelltől ez még egy viszonylag finom és elegáns visszaszólás volt, amit nem mondhat el magáról Frankie Muniz, a Miért éppen Malcolm? és a Kémkölykök című produkciókban megismert, majd elég fiatalon nagyjából visszavonult színész.

“Frankie Muniz, annyira ócska színész vagy! Sajnálom, de ez az igazság” - írta neki Twitteren az egyik gyűlölője. “Ja, lehet, de 19 évesen 40 millió dollárral visszavonulni annyira azért nem szar. Sok sikert, hogy elköltözz otthonról mielőtt 35 leszel” - kelt ki magából Muniz a válaszával. A fiatal színészről egyébként ezóta a 2010-es bejegyzés óta alig hallani.

Nem válogatta meg a szavait George Michael sem, aki néhány hónappal ezelőtt, súlyos betegsége után osztott ki egy meglehetősen kegyetlen keresztény szervezetet , amelyik a halálát kívánta. "Istenről jut eszembe, tudtátok, hogy amíg én az életemért harcoltam Ausztriában, volt egy amerikai "keresztény" szervezet, Christians for a Moral America a nevük, amelyik azért imádkozott, hogy meghaljak? Milyen kedves tőlük, biztos nagyon buzgók voltak... Félre ne értsetek, nem a keresztényekkel van bajom, azok, akikkel nap mint nap találkozom, és együtt játszom velük, csodálatos, melegszívű emberek. És a vallás legjobb tanait megfogadva élnek csodálatos, nagylelkű életet. De szerintem azok, akik a halálomért imádkoztak nyilvánvalóvá tették, hogy néhány ősi tan beteg értelmezése mögé akarják bujtatni, hogy nem mások, mint néhány elbaszott, faszszopó köcsög!" - zárta le parádés bunkósággal twitteres monológját a zenész.

Hasonló szervezet kötött bele Ellen DeGeneres leszbikus műsorvezetőbe azután, hogy DeGeneres lett a JC Penny, magát családinak tartó áruház reklámarca idén, év elején. Ezután az Egymillió anya nevű amerikai csoportosulás közzétett egy nyilatkozatot, hogy a hagyományos értékekkel rendelkező családok ezek után nem fognak az áruházlánc üzleteiben vásárolni. Értették ezt ugye arra, hogy DeGeneres leszbikus, ami a csoport szerint elítélendő. A műsorvezető viszont elég jól kivágta magát az egyik adásában.

“Általában igyekszem figyelmen kívül hagyni, hogy mit mondanak a gyűlölőim, de most egy pillanatra foglalkoznék velük, mert mégiscsak ők motiválnak. [...] Az őszinteség, az egyenlőség, a kedvesség, az együttérzés és amellett állok ki, hogy mindenki úgy viselkedjen, ahogy akarják, hogy viselkedjenek vele szemben, illetve amellett, hogy segítsük a rászorulókat. Számomra ezek a hagyományos értékek” - mondta DeGeneres.

Rihannát rendszeresen megtalálják a gyűlölői, az énekesnő pedig viszonylag gyakran szól nekik vissza valami frappánsat, de az egyik legjobb akkor volt, amikor lekurvázták. “Azt mind tudjátok, hogy Rihanna mekkora kurva, ugye? Ja, leszopta Drake faszát, meg Eminem faszát is! Úúúú, akkora rohadt kurva...” - írta Rihannának egy gyűlölője Twitteren. “Hát, kihagytál egy párat” - válaszolta csípőből Rihanna.

Rengeten utálják természetesen Justin Biebert is, természetesen ő is hozzászokott már, de azért néha neki is jól esik, hogy kieressze a gőzt. Mint ahogy azt tavaly novemberben tette, nem sokkal a lemeze megjelenése után és karácsony előtt. Ez az időszak különösen kemény lehetett Biebernek, mert a gyűlölők mellett egy nővel is meg kellett küzdenie, aki azt állította, gyereket vár a fiatal énekestől.

“A múlt héten, és még ma is minden elképzelhető kamu megjelent rólam a sajtóban. Nem szabad ezekre odafigyelnem, de a sok szar és hazugság ellenére a rajongóim ott voltak mellettem. És most tudtam meg, hivatalos! Az Under The Mistletoe lett a listavezető a Billboardon ezen a héten! Miénk a number 1 lemez! Úgyhogy üzenném azoknak, akik nyomatják ezt a pletykát, hogy a Mikulás mindjárt itt van a városban, kurvák!” - írta Bieber utalva a Santa Claus is coming to town című karácsonyi slágerre, amit ő is feldolgozott a tavalyi karácsonyi albumán.

Aztán olyan is van, amikor egy hírességnek nem a névtelen rajongóival kell megküzdenie, hanem a gyűlölködő pályatársakkal kell foglalkozni. Az egyik legszebb példa a The Black Keys nevű felfutóban lévő zenekar és a Nickelback, már befutott zenekar között volt, amikor a The Black Keys kiosztotta a Nickelbacket, amelynek tagjai bőszen válaszoltak a sértésre.

“A rock and roll azért haldoklik, mert az emberek beletörődtek abba, hogy a Nickelback a legjobb rockbanda a világon. Úgyhogy beletörődtek abba, hogy a világ legjobb rockzenekara mindig is szar lesz. Ebből következik, hogy sose akarj a világ legjobb rockzenekara lenni. Bassza meg” - mondta idén januárban a The Black Keys dobosa a patinás Rolling Stone magazinnak .

“Köszönjük a The Black Keys dobosának, hogy a Rolling Stone magazinban a világ legjobb zenekarának nevezett minket. Hehe” - válaszolta a zenekar Twitteren.

A Nickelback akkor is beszól, ha nem zenészek csesztetik, hanem rajongók. “Mentem a kocsimmal, amikor a rádióban megszólalt a Nickelback. Agyérgörcsöt kaptam, és összefostam magam. És még a kutyám is meghalt” - jelezte nem túl finoman egy felhasználó, hogy nem tetszik neki a zene. “Gondolom, ez volt az utóbbi időben életed legjobb napja” - válaszolták neki.

Mivel a gyűlöletkultuszból és a beszólásokból Magyarországon sem lehet kimaradni, itthon is találunk hasonló frappáns válaszokat, igaz, nem túl sokat. Az egyik leginkább gyűlölt hírességünk SP, akit folyamatosan azzal próbálnak cikizni, hogy meleg. A fiatal énekes általában nem foglalkozik a dologgal, pedig dobták már meg tojással is, és boldog boldogtalan jobban tudja nála, hogyan kéne csinálnia, amit csinál.

Nekik szól egyik nagy slágerének, a Nevem SP-nek a refrénje, amiben az énekes többek között arra reagál, hogy folyton lebuzizzák. “A nevem SP, lehet nem ismerős neked/ A nevem SP, lehet csak két betű neked,/ A nevem SP, lehet a barátnőd szeret,/ Srácok hé, a szoba nem tőlem meleg!” - énekli SP a számában.