Nem mer hazamenni VIII. kerületi albérletébe a Való világ 5 játékosa, Veronika, miután volt fiúja, Cristofel csütörtökön úgy megverte, hogy agyrázkódással kórházba került. Mészáros Veronika azt mondja, expasija akkor fordult ki magából, amikor arra kérte, vigye el az ottmaradt cuccait, és közölte vele, nem ad neki lakáskulcsot, mert komolyan gondolta a szakítást. Rángatásra, köpködésre korábban is volt már példa, de verésig nem jutott el Cristofel. Eddig.

„Tényleg kórházban vagyok, meg lehet kérdezni az Országos Baleseti Intézetet” – reagált VV Veronika Cristofel csütörtöki, Velvetnek adott nyilatkozatára, miszerint dehogyis van ő kórházban, az anyjánál van, ott zokog, amiért megverte. „Tegnap egész nap hánytam, kaptam nyugtatót, rosszul vagyok. Agyrázkódásom van, az eleve nyolc napon túl gyógyuló sérülés. Úgy viselkedett, mint egy pszichopata. Tönkretette a fényképezőgépemet, tört-zúzott, rugdosott, ököllel is, tenyérrel is ütött, az új orromat is, és kést is fogott rám. Amikor segítséget akartam hívni, akkor is ütött, rúgott, rálépett a kezemre, hogy ne tudjak telefonálni, és addig fojtogatott, hogy már éreztem, hogy elhomályosodik előttem minden. De még akkor is még ott rúgott a földön. Rettegek, hogy megtalál, és megint rám támad, mert meg is fenyegetett” – részletezte a csütörtöki dulakodást a Velvetnek Mészáros Veronika.

Bekattant, és ütni kezdett

Mint azt megírtuk, a VV5-be kubai csődörként bekerült Cristofel csütörtökön, délután egy óra körül támadt rá a plasztiklányra, és úgy megverte, hogy Veronikát kórházba kellett szállítani. Cristofel a Velvetnek a történtek után azt mondta, valóban a falnak nyomta a torkát, meghúzta a haját és megpofozta, a tőle kapott plüssnyulának meg letépte a fejét. Ugyanakkor hozzátette, szerinte megérdemelte, mert az mégsem járja, hogy állandóan szakít vele.

Veronika lapunknak azt mondta, Cristofel nem azért volt az ő VIII. kerületi albérletében, mert újra kibékültek, de a kubai ezt szerette volna. „Ott volt nálam, együtt keltünk föl. Próbálkozott, hogy béküljünk ki, meg kezdjük újra, de én most is hárítottam, mondtam, hogy nem akarok neki lakáskulcsot adni, meg nem szeretném, hogy itt legyen. És miután megint elkezdett ilyeneket mondani, hogy buta vagyok, meg így meg úgy, mondtam, hogy akkor azt a kis cókmókját is vigye el, ami még ott van nálam, és menjen el."

Cristofelnél ekkor kattant be valami, magyarázta Veronika. "Elkezdett föl-alá járkálni a lakásban, én meg ott ültem az ágyon, és egyszer csak rám nézett ilyen teljesen eltorzult fejjel, és nekem jött. Olyanokat mondott, hogy hülye büdös kurva vagyok csak azért, mert elküldtem őt. És elkezdett verni, rugdosni és fojtogatni, és ez így ment fél órán keresztül. A csúcspont az volt, amikor ment ki az ajtón, aztán visszafordult, és azt mondta, hogy 'előbb még megteszek valamit'. Aztán megfogta a nyakamat, és addig szorított a szekrényhez, amíg el nem homályosult minden előttem, és utána lerántott a földre, ott megrugdosott. Aztán elment."

Voltak intő jelek

Habár korábban is többször előfordult, hogy Cristofel – akár nyilvános helyen, például a WestEndben – megrángatta és/vagy leköpte a lányt, Veronika azt nem gondolta, hogy idáig elfajulhatnak a dolgok. "Ha ő büszke magára, akkor legyen büszke, de nekem megszakad a szívem, hogy pont egy olyan ember, akit ennyire szerettem, az bántott engem ilyen csúnyán. És egyszerűen nem is értem, szerintem ez nem normális dolog. Azért tettem feljelentést, mert nem normális, amit csinált" – indokolta a döntését Veronika.

A rendőrséget végül nem ő, hanem az édesanyja hívta ki, Veronika ugyanis rögtön az anyját hívta, miután Cristofel elment tőle. "Megfenyegetett, hogy nehogy szóljak bárkinek is, úgyhogy azonnal az édesanyámat hívtam, meg nem is tudtam volna, hogy mit kell ilyenkor tenni. Anyukám alig értette, hogy mit beszélek, annyira zokogtam."

A BRFK sajtóosztálya a Velvet megkeresésére annyit közölt, hogy "a tegnapi napon a rendőrség állampolgári bejelentésre intézkedett egy Budapest, VIII. kerületi magánlakásban. Az ügy körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága jelenleg vizsgálja."

Nem mer visszamenni az albérletbe

A mentőt már a rendőrök hívták ki, magyarázta Veronika, aki azóta több vizsgálaton is átesett, egyebek mellett CT-n és röntgenen is. Az orvosok még benntartanák, de ő menne, mert elege van a kíváncsiskodókból, nem tud pihenni így.

"Nagyon félek, hogy odajön az albérletbe, ezért semmiféleképpen nem szeretnék otthon aludni ezek után. Vagy valamelyik barátnőmnél vagy családtagomnál leszek, vagy valamelyik olyan erős barátomnál, akiről tudom, hogy nem hagyná, hogy bántson, meg nem is találna meg" – mondta Veronika, aki április elején még úgy tervezte, hozzámegy Cristofelhez. Kerestük Cristofelt is, de a cikk megjelenéséig nem értük el telefonon. A VV5 sajtósa, Dobsi Adrienn csak annyit mondott, semmit sem tudnak Cristofelről, a kubai ugyanis nem veszi fel a telefonját.