A szokásos nevek mellett pár új arc is feltűnt a 2012-es VIVA Comet jelöltjei közt. Fehér Balázs nem tekinti versenynek, Young G/VV Béci viszont mindenkitől tart.

A megújult dizájnnal támadó VIVA kihirdette a június 11-én megrendezésre kerülő Comet-díj várományosait, ami legalább olyan fontos esemény, mint Damu Roland tárgyalása, hiszen itt is megjelent a Marslakók stábja. Bár megváltozott tartalomról is beszélnek, a lista azért nem mutat különösebb meglepetéseket, lévén nincs is nagyon kiből válogatni. Annyi azért feltűnő, hogy a magyar hip-hop végleg mainstream műfajjá vált, ezt bizonyítja a már régóta a pályán lévő Hősök, a DSP jelölése, de ők sajnos nem jelentek meg a bejelentésen.

A legjobb férfi előadóvá válhat Fluor Tomi, Király Viktor, SP, Vastag Csaba és Fehér Balázs, itt talán az utóbbi kettő a kakukktojás. A Carbonfools élén feltűnt Fehér Balázs például nem is tekinti ezt versenynek. “Nem az volt a cél, hogy a tinilányok bálványává váljak. Persze ez is ott volt a tervek között, és tökre örülök, különösen azért, mert sokszínű a mezőny. Ha én nem indulnék, valószínűleg SP-nek adnám oda a díjat, mert szeretem, hogy precíz, én is ilyen vagyok” - mondta a Velvetnek a modellből lett énekes. Vastag Csabát először jelölték, pedig már majdnem feladta. “Nagyon meglepett, hogy jelölt lettem. Az, hogy tavaly nem jelöltek, azt hittem, hogy egyfajta üzenet” - mondta Vastag, aki nem akart kedvencet mondani, mert mindenkinek elismeri a szakmai munkásságát.

A régi motoros Fluor Tomi viszont nem rejtette el részrehajlását, ő Fehér Balázsnak örül külön, illetve a régi kollégának számító Hősök - DSP duónak. Az előadó egyébként nem érzi problémának, hogy pár jelölt stílusa gyanúsan emlékeztet az általa képviseltre, a VV Béciként induló Young G-nek pedig kifejezetten örül. “Tök jó, hogy más is csinál olyasmi stílust, amit én, ez az elektro-hiphop nem csak az enyém, még az is lehet, hogy csinálunk valami közöset. Meg amúgy sem egy kategóriában jelöltek minket" - mondta a komoly kapcsolatot kereső Fluor.

A 2012-es VIVA Comet jelöltjei

Legjobb férfi előadó: Vastag Csaba, SP, Fehér Balázs, Fluor, Király Viktor
Legjobb női előadó: Tolvai Renáta, Tóth Gabi, Janicsák Veca, Hien, Barbee
Legjobb új előadó: Kelemen Kabátban, NoALibi, Young G, Polar Dear, Johnny K Palmer
Legjobb együttes: Children of Distance, Compact Disco, DSP, Anti Fitness Club, Hősök
Legjobb videoklip: Punnany Massif - Pécs aktuál X, Varga Viktor - Szőkével álmodtam, SP - Maradnék, The (Hated) Tomorrow - Kriszta, DSP - Már megint

Maga VV Béci/Young G örül talán a legjobban az új előadók közé történt bekerülésének. “Még mindig nem mindenki akarja elhinni, hogy én nem úgy mentem be a Való világba, hogy én majd kijövök és rapper leszek, hanem már úgy mentem be oda. Az nem az én bűnöm, hogy régebben nem fogadták el. Lehet, hogy kicsit túl keményet csináltam. Örülök, hogy mostanra már nyitott annyira a VIVA TV, hogy ezt elfogadja” - mondta a Velvetnek, hozzátéve, hogy azért jól tudja, hogy sokat köszönhet a műsornak, de a dolgai után maga futott. “Ha nem megyek, akkor basznak rám” - foglalta össze a lehetőségeket. A ma is napról napra élő Bécinek nincs példaképe a többi jelölt közül, mert nem igazán követte a Cometet, mivel nem hívták és nem is jelölték. “Volt, hogy kint álltam a barátnőmmel és a bent lévő ismerősök hívogattak, hogy menjek be, se pénzem, se lehetőségem nem volt rá. Most meg ők hívnak. Nekem már az is elismerés, hogy jelöltek, mert egy zenei csatorna azt mondja, hogy ér annyit a munkám. De persze nagyon meg is akarom nyerni.” Az előadó nem nevezett meg komoly ellenfelet kategóriájában, de jól láthatóan harcra készül. “Mindenkitől kell tartani. Az ellenségeit ne becsülje le az ember. Talán a Kelemen Kabátban nagy falat lesz, mert poénosak.”

És a végére a "lényeg": a szokásos sztárfellépő idén nem más lesz, mint Pixie Lott! Ha valakinek nem jutna eszébe a névről semmi, ne keseredjen el, sokáig az ott lévőknek sem esett le, pontosan kinek is kell majd nagyon örülni, de később eszünkbe jutott, hogy ő ment az idegeinkre pár éve.