Mindvégig gondosan titkolta házasságkötése időpontját Peller Mariann, sőt, még most is, így hiába kérdeztük, most sem derült ki, hogy mikor is volt a nagy nap. Azt azonban elmondta, hogy a helyszín egy VI. kerületi házasságkötő terem volt, ahová nem hívtak sem sajtót, sem több száz ismerőst.

"Fontos volt számomra, hogy ez a mi napunk legyen, ahol magunkra tudunk figyelni, és igazi meghitt pillanatokat tudjunk teremteni magunknak" - kezdte a Velvetnek Peller Mariann, aki nemrég nagytitokban férjhez ment nála 12 évvel idősebb főszerkesztő pasijához, Juni Györgyhöz. Annyira, persze, mégsem nagytitokban, a Story magazinnak például jutott a képekből, de tekintve, hogy Juni a Story TV főszerkesztője, ez aligha meglepő.

"A szűk családi körben tartott esküvő mellett szólt az is, hogy sok embernél láttam, mekkora stresszt okoz számára a szervezés, hogy minden tökéletes legyen" - mondta még az újasszony, aztán kifejtette, hogy a bensőséges esküvőn mindössze 11 főből állt a násznép, és minden a hagyományok szerint zajlott.

Nem terhes, pedig

A megbdolgult Összeesküvők 29 éves exháziasszonya és 12 évvel idősebb párja nem sokat teketóriázott az eljegyzés után, így aztán több helyről is megkapták, "biztos an azért, mert jön a gyerek".

"Többen kérdezték, hogy jön-e a gyerek, és azért volt sürgős az esküvő, de -bár szeretnénk gyereket- nem vagyok várandós - nyilatkozta a Velvetnek Peller. "Én azt mondom, sokáig tartott, mire tényleg összekötöttük az életünket. Nekem fontos volt, hogy férjhez menjek, ezt hoztam otthonról, és szerencsére a párom számára sem volt ez kérdés. Már az első telefonbeszélgetésünkkor eldöntötte, hogy én leszek a felesége. Így tehát magától kérte meg a kezem, és bár korábban nem gondolta volna, hogy nősülni fog, velem ez nem volt kérdés."

Így ragaszkodtak a hagyományokhoz

Peller Mariann ruháját csak a szertartáson láthatta első ízben párja, és persze viselt valami kéket is, és valamit, amit kölcsönkapott, illetve valami újat és régit is.A ruhát nem vette, hanem inkább megvarratta. „Kedvenc pilisvörösvári varrónőm varrta meg a ruhát, amit az interneten néztem ki magamnak. Egyszerű fehér estélyiszerű ruhám volt, amihez a fátylat a testvérem adta kölcsön - a hagyomány szellemében."

A pár gyűrűit egy váci ékszerészetben tervezték, és míg Juni - aki az óráján kívül nem hord ékszert - egy kissé szögletes darabot választott fehéraranyból, addig a menyasszony sárgaarany gyűrűt kapott öt kis fehér kővel, ami jobban passzolt kísérő gyűrűjéhez.

„Sokan nem értették, miért nem egyforma a gyűrűnk. Azért, mert szerintük nem ez fejezi ki az összetartozást. Ha a gyűrű fejezi ki, az már rég rossz. Nekem a névváltoztatás az, amivel kifejezem, hogy hozzá tartozom, és ez nekem jólesik” - mondta el Juni-Peller Mariann.

Az egyetlen, a hagyományoktól némiképp eltérő dolog a nászút volt: a pár a Seychelle-szigetek helyett a Mátrában töltött el egy hosszú hétvégét. Az ebéd után átöltöztek, majd elindultak a Mátrába. „Egészen fantasztikus volt, bensőséges és nyugodt. Majd nyáron talán elmegyünk valahová külföldre. Most ennyi fért bele."