Tisztában van az adottságaival, és úgy tűnik, amíg megteheti, mutogatni fogja magát. Némi retussal a teste egy az egyben olyan, mint egy húszévesé, az arca még mindig gyönyörű, a mellei irigylésre méltók. Ő a 47 éves Monica Bellucci, Olaszország eddigi leghasznosabb exportcikke a pasta után.

Nőies alak, feszes bőr, nagy mellek, fiatalos arc – és akkor többé-kevésbé össze is foglaltuk Monica Bellucci esszenciáját. Az olasz színésznőről a fenti közhelyek felhasználásával készített fotósorozatot a Vanity Fair olasz verziója. A képek alapján pedig a kutya se szűrné ki, hogy a Maléna főszereplője idén szeptemberben már a 48. évét tölti majd be. Gyanítjuk, hogy némi képretus befigyelt ugyan a fotókon, ez alap a divatfotókon. De Bellucci még így is az a nő, akire kamaszként rátapadna valamennyi fiú (na meg irigy csaj) szeme is. Egy galériával igyekeztünk szemléltetni a változást, ami nincs.

Bellucci 1964. szeptember 30-án, az Olaszország középső részén lévő Cittá di Castellóban született. 13 éves korában már elkezdte a modellkedést, amit 1988-ban Milánóban emelt profi szintre. Mivel a színészet is érdekelte, leckéket vett, és belevágott a filmiparba. 1990-től hosszú éveken át szinte csak olasz filmekben szerepelt, a 2000-es Maléna hozta meg számára az áttörést. Ezután sorra jöttek a nemzetközi hírnevet hozó szerepek: a Visszafordíthatatlan, A Nap könnyei, a Mátrix - Újratöltve, A passió, a Grimm vagy az Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés.

Közben nem állt le a modellkedéssel sem, 2006 és 2010 között például a Dior arca volt. Számos magazin címlapján megjelent már az Elle-től az Esquire-en át a Maximig. A Men's Healthnél minden idők 100 legjobb nője közül a 21. helyet szerezte meg. Ami érdekesebb, hogy többször vállalta, hogy terhesen vagy rögtön a terhesség után készítsenek róla fényképeket. 2004-ben, Vincent Cassellel közös Deva nevű lányuk születése után máris meglépte ezt, és tavalyelőtt folytatta a sorozatot. Ekkor a Vanity Fairnek mutatta meg domborodó hasát, persze totálisan meztelenül. Okot is talált rá: a mesterséges megtermékenyítést korlátozó olasz törvények ellen tiltakozott így.

Azóta persze egészséges baba lett a domborodó hasból, a kislánynak a Leonie nevet adták. Bellucci nem sokkal a szülés után már topless napozott, mindenki megcsodálhatta sokat irigyelt, és keveset ereszkedett melleit. Hat héttel a szülés után sem adta fel, és kisbabájával pózolt szintén a Vanity Fairnek tavaly decemberben.