Az Ipsos kutatása szerinti legismertebb, de egyben legutáltabb tévés szereplőnek fogalma sincs arról, hogy miért nem szeretik őt a tévénézők, és azt mondja, ha így is van, nem érzi az utálatot. Néha ugyan kinevetik a plázákban, de ez meg nem zavarja, mert "azzal is mosolyt csal az arcokra". Az ő Bettyjével még mindig együtt van, és bár hivatalosan nem élnek együtt, gyakorlatilag minden szabadidejüket együtt töltik.

"Amíg én az utcán nem tapasztalom az utálatot, addig nem érzem azt, hogy ez gond lenne" - kezdte a Velvetnek a csatornahűtlen VV4-győztes, aki az Ipsos felmérése szerint a legismertebb, de egyben a legutáltabb tévés szereplő. Sőt, hangsúlyozta Nagy Alekosz, gyakran jár plázákba, és ott azt tapasztalja, hogy szeretik. Ez meg, magyarázta tovább, abban nyilvánul meg, hogy megnézik, odamennek hozzá, és nevetnek, ha látják. "Azzal sincs gond, ha kinevetik az embert, mert azzal is mosolyt csalsz az arcokra, így az is egy jó dolog" - látta meg a pozitívumot Alekosz, és hozzátette, ezt az egész vele kapcsolatos utálatosdit Gáspár Győzőhöz tudná hasonlítani.

A negatív hősre többen kíváncsiak

"Hatalmas nézettséggel ment a Győzike Show, mégis akárkivel beszéltem, mindenki fújogott, hogy 'fúj, a Győzi, dehogy nézem, úristen, mit képzelsz, azt a hülyét', meg ilyesmiket mondtak. De közben meg mégis naprakészek voltak belőle." A további okfejtésből aztán az is kiderült, hogy Alekosz úgy látja, a negatív hősre mindig többen kíváncsiak, mint a pozitívra, mert "sokkal több reakciót vált ki, sokkal elgondolkodtatóbb".

A jól felépített önpíár végén aztán csak eljutott a következtetéshez, hogyaszondja: "Ha lenne egy műsor, szerintem ugyanúgy néznék, mint a korábbit, amiben voltam, sőt, annál jobban." Azt viszont, hogy tervben van-e bárhol olyan produkció, amibe kellene, tőle nem tudtuk meg, mert állítása szerint a TV2 letiltotta a nyilatkozatokról, a csatorna meg azt mondja, jelenleg nem terveznek vele. Pedig hát mennyire megérné, ugye.

Ugyan nem érzi az utálatot, azért az mégiscsak érdekli, miért nem kedvelik őt. "Mit követett el Nagy Alekosz, amiért utálatunk tárgyát képezi? Megölt valakit vagy valami bűnt követett el? Miért? Senki nem tud észérveket hozni, mindenki csak olyanokat mond, hogy 'hú, az a lúzer', 'fú, az a kérdőjel alakú' - na ez nem érv. Nincs tippem, miért utálhatnak:" Segítsenek neki, írják meg nekünk ide, miért gyűlölik, megosztjuk vele.

Gyomorgörcse van, ha rendőrt lát

Az RTL Klubbal zajló, szerződésszegés miatt indult pert nem vette túlzottan a lelkére, elmondásából úgy tűnt, jobban zavarja, hogy hajba kapott az érdi rendőrökkel, akik ellenszegülése és tiszteletlensége miatt vizsgálatot indítottak ellene. "Voltunk bent az ügyvéddel, jegyzőkönyvbe vették a mi álláspontunkat, azt most egyeztetik, aztán majd újra be kell menni, ha értesítenek. Ennek még nem került pont a végére, még folyik a vizsgálat" - magyarázta Alekosz, aki a tízezer forintos szabálysértési bírságot a helyszínen kifizette.

Miután az utóbbi időben többször megbírságolták az érdi rendőrök ilyen-olyan szabálysértés miatt, már jobban odafigyel, főleg, hogy április 15-től megemelkedett a szabálysértésért kiszabható bírság maximuma - erről részletesebben itt olvashat. "Ha meglátok egy rendőrautót, akkor már kezdek ideges lenni. Amennyire szerettem régen a rendőröket, most annyira utálom" - tette még hozzá.

A magánélete hosszú huzavona után stabilizálódott, együtt van az ő Bettyjével, nemrég például a városligeti csónakázó tavon romantikáztak, amit meg is örökített az egyik olvasónk. "33 év alatt soha nem voltam még ott, pedig sokat csavarogtam arra. Aztán akkor épp jó idő volt, és körbeeveztem vele a tavat. Bettyvel rendeztük a dolgainkat, tiszta lapot nyitottunk, mindenki visszaadta a másiknak, amit akart. Azt mindenesetre megbeszéltük, hogyha még egyszer elrontjuk, akkor annak ott vége." Alekosz egyébként hivatalosan nem él együtt barátnőjével, de azt mondja, heti öt-hat napot együtt töltenek.