Brooklyn Decker melleit szeretné magáénak tudni Rihanna, cserébe odaadná neki a fenekét. A modell adottságairól sokat elmond, hogy ő volt a 2010-es Sports Illustrated különkiadás címlaplánya. Azóta visszavonult a modellkedéstől, inkább filmezéssel szeretne ismert lenni.

Néhány évvel ezelőtt a nagyobb teniszversenyek idején a lelátón ülő Brooklyn Deckert úgy kellett bemutatni, amikor egy-egy másodpercre mutatták, hogy Andy Roddick modell barátnője, később pedig, mint felesége. Mostanra a helyzet szinte teljesen megváltozott, egyrészt lassan Roddickot kell úgy bemutatni, mint Brooklyn Decker férje, másrészt Decker sem modellkedik már, sokkal inkább színészkedik. Legutóbb például Rihannával játszott együtt a Csatahajó című torpedó-adaptációban, ahol annyira megtetszett Rihannának, hogy az énekesnő azt mondta, szívesen kölcsönvenné Decker melleit egy napra cserébe a saját fenekéért.

Az ohiói születésű, 25 éves Decker utolsó komolyabb modellmunkája a 2010-es Sports Illustrated fürdőruhás különszám volt, aminek ő volt a címlaplánya. A címlappal úgy érezte, elérte azt, amit a modellkarrier adhatott neki, ezért átnyergelt a filmekre. „A Sports Illustrated címlapja volt az utolsó fotózásom. Azon a héten elmondtam az ügynökömnek, hogy már nem akarok modell lenni, sokkal jobban foglalkoztatnak a filmek. Azt hiszem, szívesen megfojtott volna abban a pillanatban” - mondta egy idei interjúban.

A címlap után megválasztották a nyár legjobb nőjének, sőt a Men's Health magazin minden idők legjobb száz nője összeállításában az ötvenedik helyet kapta meg. Egy évvel később néhány művészi félakt képen mutatta meg, hogyan néz ki kicsit meztelenül. A bugyiban és harisnyában, félmeztelenül ülve pózoló modellről Mark Squires aktfotós készítette a képeket.

Decker ekkor már elkezdett filmekben dolgozni, a fotósorozattal nagyjából egy időben mutatták be első mozifilmjét, a Kellékfeleséget, amiben Adam Sandler, Jennifer Aniston és Nicole Kidman oldalán játszott együtt.

Azóta a Csatahajóban sikerült szerepet szereznie, valamint a napokban a magyar mozikban is kerülő Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap című romantikus vígjátékban, amiben Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid és Chris Rock mellett tűnik majd fel.

Egyelőre még kérdés, hogy sikeresen váltott-e pályát, az biztos, hogy ha ezentúl is hasonló nyilatkozatok születnek róla, akkor úgy marad majd a figyelem középpontjában, hogy komolyabban nem is kell érte megdolgoznia.