II. Erzsébet a hétvégén ünnepli uralkodásának hatvanadik évfordulóját. Hatvan év megszámlálhatatlan mennyiségű protokolleseményt termelt ki, most csak azokat gyűjtöttük össze, ahol a királynő nőkkel fogott kezet.

Többször beszámoltunk már arról, hogy II. Erzsébet királynő idén ünnepli uralkodásának hatvanadik évfordulóját, amely alkalomból hónapok óta jubileumi eseményeket tartanak.

Volt már szó II. Erzsébet harsány stílusáról, az uralkodása botrányairól, de arról is, hogy milyen egy 8000 fős királyi kerti party a jeles esemény alkalmából.

Egy dologról nem volt még szó, arról az elképzelhetetlenül sok protokolláris kézfogásról, amit a királynő hatvan év alatt bemutatott. Több mint fél évszázad legfontosabb embereivel kezet fogott, egy csomó amerikai elnökkel, pápákkal számtalanszor, ahogy a dalai lámával is, és persze, egy csomó híres emberrel a szórakoztatóiparból.

A királynő ugyan mindig elegánsan visszafogott, de azért ha kell, akkor közvetlen is, így lehetett, hogy nemrég például eleget tett egy próba szerencse alapon neki kiküldött esküvői meghívásnak is.

A lazaságot támasztja alá az is, hogy az elmúlt hatvan évben a popkultúra legjelentősebb figuráival rázott kezet, köztük rengeteg nővel is, akiket most a cikkhez tartozó galériában bemutatunk. Marilyn Monroe-tól, Judi Denchen át a Spice Girlsig számos hírességgel. Talán csak Angeline Jolie szomorkodhat egy kicsit, aki akkora rajongója a királynőnek, hogy a hétvégén valamelyik utcabálban fogja ünnepelni. Róla nem találtunk közös képet a királynővel.