Múlt héten elbúcsúztunk a Megasztártól, most fájó szívvel engedjük el a Csillag Születiket. Izgatottan vártuk a nagy durranást, a mindent elsöpró megashow-t, de akárcsak a konkurenciánál, itt sem sikerült túllépni a kliséken.

Izgatottan vártuk, vajon kedvenceink eltalálták-e ki lesz a győztes, bár nálunk nem volt közjegyző, viszont a konzumidiótizmus sem érvényesült, és boldogan jelenthetjük, hogy Oszkár, a nyúl megérezte a befutót.

A döntő a szokásos séma szerint zajlott le, először a három versenyző önállóan állt a színpadra, majd jöttek a duettek a sztárfellépőkkel, és közte egy két töltelék is helyett kapott.

A Quantum XXL vörös-fehérbe öltözve Zorróként mutatkozott be, hasukon hatalmas Q betűvel. A zsűri el volt bűvölve a produkciótól, 38 pontot gyorsan kiosztott a fiúknak.

Puzsér Róbert atyai tanácsokat osztogatott Szirota művésznőnek, akit arra biztatott, tanuljon tovább, és nem érdemes mindent egy lapra feltenni, mert a tehetségkutatón túl is van élet. A zsűri többi tagja oda, meg vissza volt Szirota nótájától, be is söpört 37 pontot.

Mészáros János Elek a Művészhimnuszt énekelte, de az igazi meglepetés akkor jött, amikor a sztárfellépővel, azaz Tabáni Istvánnal állt ki a színpadra, és a Queen: Who wants to live forever című dalát énekelték el. Pokorny Lia majdnem elsírta magát, de aztán a sminkes nagy megkönnyebbülésére mégsem tette ezt meg.

A Quantum XXL meglepő módon a Britain's Got Talent döntőjébe került Face Teammel lépett fel, sikerüket jelzi, hogy Puzsér Róbert képes volt nekik 9 pontot adni. A csapat tagjai a 70-es évek bongyor afro-amerikai frizkóját viselték, és kusturicai bajszot növesztettek.

Szerencsétlen Szirota megkapta partnernek Czutor Zoltánt, akinek pár napja született meg negyedik gyereke, de úgy látszik közben elfelejtett énekelni. Hiába vetítettek pokoli lángokat mögéjük, és húztak gót ruhát Szirotára, ez nem volt elég ahhoz, hogy ne érezzük nagyon kínosnak amit összehoztak.

Aki nő a színpadon vagy a közelében volt, biztos belenyúlt a 220V-ba, mert mindegyikük haja fel volt tupírozva, Pokornyi Liától Szirota Jenniferig, mintha valami Donna Summer emlékesten vettek volna részt.

Mészáros meglehetős nyugodtsággal vette tudomásul a nyeremény tényét, de amikor LIlu megkérdezte tőle, hogy van, akkor Pál apostol szavaival válaszolt: Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam - folytatta volna, de könnyeivel küzdve nem tudta befejezni. Hogy mit? Ezt: végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését."

Mészáros János Elek

A  41 éves református presbiter Mészáros János Elek, aki igazi magyar huszár utolsó élő leszármazottjaként bukkant fel a színpadon őszinteségével nyűgözte le a zsűrit, és dobogtatta meg minden bizonnyal sok ezer idősebb nő szívét. A népmesei történet erősen hajaz Susan Boyle-ra, vagy még inkább Paul Pottséra, aki hasonlóan nem a győztes kategóriából indult, de 2007-ben a brit tehetségkutatót simán nyerte, és egy hét alatt 100.000 darab kelt el lemezéből, amin operaáriákat énekelt. Aki így képes operettet énekelni, annak bizony szíve van. Az igazi nyalka a huszár három jó tanácsot kapott dr.Puzsértól: énekeljen operát és népdalt, és az első az egészség. Köszönjük doktorúr!