Megúszták a Csillag születik nyertesének palántái a két hetes törődéshiányt - erről is nyilatkozott a Velvetnek Mészáros János Elek. Hamarosan lehet, hogy meglesz, hol fog fellépni, de az Opera szerinte nem jöhetne össze. A győzelme kihirdetésekor magát kényelmetlenül érző énekes Puzsér Róbert támadására is keresztényi jóindulattal válaszolt. Egy biztos, nem fog gazdaként feleséget keresni az RTL új műsorában.

"Tudnak azok magukra vigyázni" – oszlatta el a szőlőt és a paradicsompalántákat érintő sajtóaggodalmakat Mészáros János Elek, a Csillag születik idei szériájának nyertese. A műsor miatt ugyanis korábban két hét is eltelt anélkül, hogy rá tudott volna nézni a haszonnövényekre, de lassan ő is visszatér a régi kerékvágásba.

Elmondta, jövendőbeli fellépésekről nemsokára tárgyalni fog, "a héten fogok a menedzserekkel leülni" – magyarázta a Velvetnek. Megkérdeztük, lenne-e olyan felkérés, amire nemet mondana, amire egyből rávágta korunk legnagyobb szitokszavát: politikát inkább ne. Ezt azzal indokolta, hogy nem akar senkit se megosztani. Hozzátette, ahol szeretettel várják, és megértik az értékeket, amiket ő képvisel, oda szívesen megy majd.

Komolyzene és némi Zorán

"Nem hiszem, hogy az Opera megkeresne" – felelte kérdésünkre. Mindezt azzal indokolta, hogy "nem vagyok operaénekes, hiányzik ehhez a zenei képzésem is".

Ettől függetlenül cseppet sem meglepő, hogy zömmel komolyzenét hallgat, de azért becsúszhatnak komoly mondanivalóval és szöveggel rendelkező könnyűzenei dalok is. A kedvenc könnyűzenei előadói között van Máté Péter, Zorán és Szécsi Pál is.

Az eddigi kiscsillagok

A Csillag születiket először 2007-ben tűzte műsorára az RTL Klub, akkor a vajdasági mesemondó Utasi Árpád nyert. Két évvel később, 2009-ben az édesbús dalokat éneklő Tabáni István győzött. A következő széria 2011-ben zajlott le, ezt is egy fiatal srác, az erdélyi Máté Péter-imitátor László Attila nyerte. Az első két CSISZ-t ősszel rendezték, az utóbbi kettőt már tavasszal nyomták adásba.

A többi döntősről, Szirota Jenniferről és a Quantum XXL-ről elmondta, hogy mindannyiuk produkciója tetszett neki. Hozzátette, kifejezetten kényelmetlenül érezte magát, amikor bejelentették, hogy ő nyerte az idei Csillag születiket. A kényelmetlenség abból fakadt, hogy látta a csalódottságot versenyzőtársai arcán. Ettől függetlenül "nagyon jó kapcsolat alakult ki" a többi versenyzővel, és ő sem zárkózik el a velük való későbbi kapcsolattartástól.

Keresztény hozzáállás Puzsérhoz

"Vágytam valami másfélére" – elemezte indulásának okait Mészáros, aki szerint mindenkiben megvan ez, hogy kipróbálja magát új dolgokban. A sikere okát abban látja, hogy "magamat adtam", illetve hogy értékeket mutatott az embereknek. Nagyon meghatotta a felé irányuló szeretet, az egyik próba előtt egy négyéves fiúcska keveredett a mikrofonhoz, akinek mondták, hogy énekeljen valamit. Erre az A jó lovas katonának kezdetű dalt akarta előadni, ahogy Mészáros János Elek énekli.

Kérdeztük a sokat kritizált zsűritagról, az ő győzelmét a Facebookon támadó Puzsér Róbertről is. Mészáros nem akarta minősíteni Puzsért, annyit mondott csupán, hogy "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!" Annyit azért hozzátett, "nem olyan vagyok, mint amilyennek ő beállít", ő saját magát adta végig, nem játszott semmiféle szerepet.

Azonban Mészáros több szempontból is megfelelne a Házasodna a gazda című feleségkereső show egyik szereplőjének, de állítja, "csak a véleményemet kérdezték meg a gazdás műsorról". Hozzátette, attól azonban elzárkózik, hogy szerepeljen benne – ezt a Velvet kérdésére az RTL Klubnál is megerősítették.